چالش‌ها و محدودیت‌های بخش کشاورزی اردبیل شناسایی می‌شود

چالش‌ها و محدودیت‌های بخش کشاورزی اردبیل شناسایی می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: با مشارکت فعال محققان بخش کشاورزی استان ۲۱ رقم جدید کشاورزی معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، همایش آشنایی با منشور حقوق شهروندی با حضور دستیار وزیر جهاد کشاورزی در امور حقوق شهروندی و مشاور دستیار وزیر در امور هماهنگی و اجرایی حقوق شهروندی در جهاد کشاورزی پارس‌آباد برگزار شد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این همایش با اشاره به جایگاه مهم کشاورزی استان اردبیل در تولید ناخالص ملی اظهار داشت: استان اردبیل در زمینه تولید محصولات کشاورزی دارای ظرفیت قابل توجهی است و چهار درصد از تولید محصولات کشاورزی ایران متعلق به این استان است.

حسین کربلائی خیاوی افزود: تنوع اقلیمی، وجود کشت و صنعت‌های مغان و پارس، وجود دشت‌های حاصلخیز اردبیل، مشگین‌شهر و مغان از قابلیت‌های کشاورزی این استان است که به مدد وجود 120 هزار بهره‌بردار، بخش کشاورزی توانسته است 30 درصد از تولید ناخالص استان را به خود اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه استان اردبیل 100 درصد چغندر و سورگوم بذری و حدود 80 تا 90 درصد ذرت بذری کشور را تأمین می‌کند، تصریح کرد: استان اردبیل در تولید عدس و کلزا رتبه اول، در تولید سیب‌زمینی رتبه دوم، در تولید عسل رتبه سوم در تولید گندم رتبه چهارم، در تولید چغندرقند رتبه پنجم و در تولید حبوبات رتبه هفتم کشوری و از لحاظ سطح زیر کشت محصولات زراعی رتبه دهم کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل انتقال دانش فنی به بخش خصوصی را از اقدام‌های مهم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در راستای برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی دانست و بین کرد: تاکنون بیش از 300 دانش فنی حاصل از دستاوردهای تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده که به‌طور میانگین به ازای هر دانش فنی دو میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی و 142 فرصت شغلی ایجاد می‌شود که تاکنون 35 دانش فنی حاصل از دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه یکی از نهاده‌های مهم در تولید، بحث رقم است و معرفی هر رقم زراعی به طور متوسط بین 8 تا 14 سال زمان می‌برد، افزود: در طول 5 سال گذشته میزان تولید رقم در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیش از سه برابر شده و در این مدت بیش از 80 رقم زراعی به جامعه کشاورزی معرفی شده است.

کربلائی خیاوی با اشاره به چهارمین جشنواره معرفی ارقام جدید زراعی و باغی گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از بین 51 رقم معرفی شده در کشور، در معرفی 21 رقم زراعی مشارکت فعال داشته که این امر در افزایش تولید و درآمدزایی کشور نقش مهم و اساسی داشته است و از مهمترین شاخص‌های این ارقام می‌توان به پتانسیل عملکرد بالا، کمیت و کیفیت دانه بالا و تحمل به تنش‌های زنده و غیرزنده به ویژه کم آبی اشاره کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تعامل با حوزه اجرا، بخش خصوصی و ارتباط مؤثر با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی را رویکرد مهم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برشمرد و بر ضرورت تلاش حداکثری برای انتقال دانش فنی و افزایش ضریب نفوذ دانش در بین تولیدکنندگان و برقراری ارتباط بین محققان و کشاورزان تأکید کرد.

کربلائی خیاوی آینده‌پژوهی در کشاورزی را با توجه به شرایط سال‌های آتی کشور مهم برشمرد و بیان کرد: رسالت اصلی ما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، شناسایی چالش‌ها و محدودیت‌های بخش کشاورزی و ارائه راهکارهای لازم به منظور حل آن است.

وی در مورد برنامه‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در راستای آینده‌پژوهی و پایداری تولید در حوزه کشاورزی تصریح کرد: با توجه به بحران آب و خشکسالی در کشور و به منظور افزایش بهره‌وری آب، توجه جدی به اصلاح الگوی کشت، تولید ارقام مقاوم به شرایط نامساعد محیطی، تنوع بخشیدن به ارقام مختلف زراعی و باغی، سوق دادن کشت‌های بهاره به پاییزه، اصلاح و بهینه‌سازی روش‌های آبیاری از طریق توسعه سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار، استفاده از بذور متحمل به شوری و خشکی، اجرای برنامه‌های کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت نشایی، توسعه گلخانه‌ها و توجه جدی به دیمزارها ضرورت دارد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در زمینه رفع چالش‌های موجود در بخش کشاورزی و تحقیقات کاربردی افزود: رسالت اصلی ما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی، شناسایی چالش‌ها و محدودیت‌های بخش کشاورزی استان و ارائه راهکارهای لازم به منظور حل آن است.

کربلائی خیاوی گفت: اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در زمینهه علوم زراعی و باغی، خاک و آب، فنی و مهندسی کشاورزی، گیاه‌پزشکی، علوم دامی، منابع طبیعی، حفاظت خاک و آبخیزداری در مرکز بر مبنای وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی دنبال می‌شود.

وی اظهار کرد: تقویت جایگاه فعالیت شرکت‌های دانش بنیان کشاورزی تحت نظارت و هدایت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در جهت عملیاتی کردن ایده‌های جدید و به‌کارگیری یافته‌های تحقیقاتی آن‌ها به منظور گذر از چالش‌های موجود بخش کشاورزی ضروری است.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: در این رابطه، استمرار و شدت تعامل بین مراکز تحقیقات کشاورزی، مراکز دانشگاهی و استفاده کنندگان، ذینفعان بخش کشاورزی در سطوح مختلف تولید و بهره‌برداری از دانش باعث بهره‌برداری بیشتر از دانش کشاورزی خواهد شد.

کربلائی خیاوی بیان کرد: در حال حاضر برنامه افزایش اثربخشی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از برنامه‌های محوری است و سازمان تحقیقات با شعار سازمان چابک و اثربخش، افزایش درآمد کشاورزان، بهبود امنیت غذایی و پایداری نظام تولید برنامه‌های متنوعی که برای استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها، بخش خصوصی و بین‌المللی دارد برای ایفای نقش مؤثر در بخش کشاورزی ایران تلاش می‌کند.

دستیار وزیر جهاد کشاورزی در امور حقوق شهروندی نیز در این همایش، با اشاره به مفاد تصویب‌نامه حقوق شهروندی در نظام اداری اظهار کرد: منشور حقوق شهروندی در نظام اداری که مدت‌ها قبل به تصویب رسیده بود در دولت دوازدهم با ساختاری مدون و قاعده‌مند در سال 95 توسط رئیس جمهور در 19 بند ابلاغ شد.

طاهره فیروزی افزود: با اجرای این تصویب‌نامه تلاش می‌شود، فردی که به دستگاه‌های اجرایی برای پیگیری مطالباتش، مراجعه می‌کند بتواند در کمترین زمان ممکن و با بیشترین بهره‌وری خدمات مورد نظر را دریافت کند و این ارائه خدمت باید به گونه‌ای باشد که ضمن حفظ کرامت انسانی، ارباب رجوع با رضایتمندی از آن مجموعه خارج شود.

دستیار وزیر جهاد کشاورزی دستگاه‌های اجرایی را از حیث دربرگیری ذینفعان دارای ارباب رجوع‌های متنوعی دانست و بیان کرد: برخی از وزارتخانه‌ها، شرکت‌ها و یا موسسه‌ها به لحاظ خدماتی که ارائه می‌دهند، ارباب رجوع مستقیمی ندارند لیکن، وزارت جهاد کشاورزی با توجه به حساسیت مأموریتش در تأمین غذای مردم با ارباب رجوعان فراوان و بسیار متنوعی در ارتباط است که لازم است برای افزایش میزان رضایتمندی ارباب رجوع، نحوه تعامل صحیح با آنان به کارکنان آموزش داده شود.

دکتر طاهره فیروزی آموزش برای ارائه خدمات بهتر به ارباب رجوع را گام مهمی در ارتقای بهره‌وری و تحقق اهداف سازمانی دانست و خاطرنشان ساخت: آموزش سبب افزایش دانش و به تبع آن تغییر در نگرش می‌شود و در نهایت رفتارهای فردی و سازمانی مؤثری در سایه این تغییرات رو به رشد شکل خواهد گرفت که بهره‌وری و تحقق اهداف سازمانی را توأم با رضایتمندی عمومی مردم رقم خواهد زد.

وی با اشاره به جایگاه مهم تکریم ارباب رجوع در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشاورزان از جمله ارباب رجوعان مهم این وزارتخانه و در حقیقت نور چشم ما هستند که به واسطه تلاش آنان، دغدغه تهیه نان و آذوقه و خوراک مردم بر مسئولان هموار می‌شود که در این راستا، بر خود لازم می‌دانیم کرامت آنان در پیگیری مطالباتشان حفظ شود و تلاش شود زیرمجموعه‌های اداری متبوع، خدمات باکیفیت با صرف کوتاه‌ترین زمان ممکن به آنان ارائه کنند.

مشاور دستیار وزیر در امور هماهنگی و اجرایی حقوق شهروندی نیز در این همایش اظهار کرد: اصول و مبانی حقوق شهروندی در نظام اداری منبعث از منشور حقوق شهروندی است که شامل اداره شایسته امور کشور بر پایه قانون مداری، کارآمدی، پاسخگویی، شفافیت، عدالت و انصاف توسط همه مسئولین و کارکنان دستگاه‌های اجرایی است.

سارا پندشنو تصریح کرد: از دیگر اصول این حقوق شهروندی رعایت قانون و انجام امور اداری مردم مبتنی بر اصل بی طرفی و پرهیز از هر گونه پیش داوری، منفعت‌جویی یا غرض ورزی شخصی و امکان دسترسی سهل و بدون تبعیض شهروندان به مراجع صالح است.

وی گفت: امکان دسترسی مستمر شهروندان به مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی برای پاسخگویی و امکان بهره‌گیری غیرتبعیض آمیز شهروندان از مزایای دولت الکترونیک و خدمات الکترونیکی، فرصت‌های آموزشی و توانمندسازی کاربران در نظام اداری نیز از دیگر بندهای این حقوق شهروندی است.

پندشنو دی افزود: از دیگر اصول مهم حقوق شهروندی فراهم کردن زمینه قانونی بهره‌گیری شهروندان از فرصت‌های شغلی مناسب و حقوق و مزایای برابر زنان و مردان در قبال کار یکسان و اجتناب از رویکردهای سلیقه‌ای و جناحی است.

مشاور دستیار وزیر در امور هماهنگی و اجرایی حقوق شهروندی وزارت جهاد کشاورزی پیرامون مصادیق حقوق شهروندی در نظام اداری بیان کرد: حق برخورداری از کرامت انسانی و رفتار محترمانه و اِعمال بی‌طرفانه قوانین و مقررات و حق مصون بودن از تبعیض در نظام‌ها، فرایندها و تصمیمات اداری از جمله این موارد است.

وی گفت: حق دسترسی آسان و سریع به خدمات اداری و حق حفظ و رعایت حریم خصوصی همه افراد و حق آگاهی به موقع از تصمیمات و فرآیندهای اداری و دسترسی به اطلاعات مورد نیاز و حق اظهارنظر آزاد و ارائه پیشنهاد در مورد تصمیمات و فرآیندهای اداری و رسیدگی به موقع و منصفانه به شکایات و اعتراضات از دیگر مصادیق است.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon