عدم اجرای طرح الگوی کشت در غرب استان اصفهان عامل ضایعات محصولات کشاورزی است

عدم اجرای طرح الگوی کشت در غرب استان اصفهان عامل ضایعات محصولات کشاورزی است

مشکل دیروز و امروز نیست، چند سالی است که برخی محصولات کشاورزی در اصفهان روی دست کشاورزان می‌ماند، آنقدر که از بین رفته و علاوه بر خسارت به کشاورز، هزینه مضاعف به اقتصاد کشاورزی کشور وارد می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، کشاورزان غرب اصفهان که بیشتر کشت سیب زمینی و پیاز را در برنامه دارند در فصل برداشت با مشکل انبار و فروش محصولات خود مواجه هستند. آنها چند ماهی قبل از فرا رسیدن فصل سرما، محصولات خود را برداشت می‌کنند، اما در همان گوشه زمین، نظاره گر محصولات انباشته‌ای هستند که هر روز به پایان عمرشان نزدیک می‌شود و خریداری وجود ندارد.

اینجاست که پس از گذشت مدتی، محصولات انباشته شده دیگر قابلیت فروش ندارد و به اجبار از بین می‌رود. اینجا هم کشاورزی که ماه‌ها برای برداشت محصول خود خون دل خورده و رنج کشیده چیزی به دست نمی‌آورد و هم اقتصاد کشور از تولید محصولات این کشاورزان بی بهره می‌ماند.

این مشکلی است که از سال‌ها پیش تا کنون وجود داشته و راه حل آن کشت متناسب با نیاز عنوان شده است، موضوعی که هیچ‌گاه به خوبی محقق نشده است.

مرداد ماه امسال و در آستانه فصل برداشت بود که نماینده فریدن، فریدون‌شهر، چادگان و بویین میاندشت در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی به معضل کشاورزان هنگام برداشت کشت اشاره کرد و گفت: با توجه به فصل برداشت محصولات کشاورزی و هزینه‌های بالای کشت و برداشت این محصولات هزینه خرید سیب زمینی با قیمت پایین سبب شده تا حدود 50 درصد هزینه کشاورزان تامین نشود.

شاید این خود یکی از عمده‌ترین دلایل روی زمین ماندن محصولات کشاورزی و از بین رفتن آنها باشد. آنگونه که حمید رضا لارابی کارشناس زراعت مدیریت جهاد کشاورزی فریدن می‌گوید: متوسط برداشت سیب زمینی 27 تن در هکتار است، این در حالی است که پیش بینی می‌شود امسال بیش از 80 هزارتن سیب زمینی از مزارع فریدن برداشت شود.

در حالی که میزان نیاز کشاورزی منطقه فریدن به کشت محصولاتی از جمله سیب زمینی مشخص است، کشاورزان این منطقه امسال نیز فراتر از سطح موردنیاز، به کشت این محصول پرداخته‌اند. شاید یکی از مهمترین دلایل روی زمین ماندن این محصولات در فصل برداشت نیز بی توجهی به اصل مهمی در کشاورزی به نام «کشت متناسب» باشد.

کشت محصولات گوناگون متناسب با شرایط آب و هوایی و همچنین براساس نیازهای حوزه کشاورزی و صادرات، اصلی است که باید مورد توجه کشاورزان و مسئولان قرار گیرد. حاصل بی‌توجهی به این موضوع، محصولاتی است که فراتر از حد نیاز کاشته می‌شود و بدون خریدار می‌ماند. اینجاست که کشاورز متحمل خسارت می‌شود و در کنار آن سرمایه کشور نیز هدر می‌رود.

حجت الله غلامی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان درباره این موضوع اینگونه می‌گوید: وزارت جهاد کشاورزی درباره گندم خرید تضمینی انجام می‌دهد، اما پیاز، سیب‌زمینی و هندوانه جزو محصولات آب‌بر و قابل مقایسه با محصولی مانند برنج است، پس لازم است درباره کشت آنها متناسب با منابع آبی، نیاز داخلی و میزان صادرات در سطح کشور برنامه‌ریزی صورت گیرد که تا کنون انجام نشده است. این برنامه‌ریزی درباره برنج انجام شد، اما متأسفانه برخی کشاورزان استان به آن توجهی نکردند.

به گزارش تسنیم، آنچه که در اظهارات معاون امور عمرانی استاندار اصفهان شنیده می‌شود بی توجهی کشاورزان به اصل «کشت متناسب» است. موضوعی که باید برای آن برنامه‌ریزی جدی‌تری از سوی مسئولان حوزه کشاورزی صورت بگیرد. اما آشنا ساختن کشاورزان با کشت‌های جایگزین و متناسب با شرایط آب و هوایی و همچنین فراهم کردن بستر ایجاد صنایع تبدیلی نیز از جمله راهکارهایی است که می‌تواند مانع حیف و میل محصولات باشد.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon