واکنش سخنگوی دولت به درخواست کشاورزان برای افزایش نرخ گندم

واکنش سخنگوی دولت به درخواست کشاورزان برای افزایش نرخ گندم

سخنگوی دولت به گلایه‌ها و اعتراضات کشاورزان نسبت به پایین‌بودن نرخ خرید تضمینی گندم واکنش نشان داد و آن را مناسب ارزیابی کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت امروز در حاشیه همایش ملی صندوق‌های خرد محلی، اظهار کرد: بخش اعظمی از دهک‌های جامعه که نیازمند برنامه‌ریزی دولت برای افزایش درآمد هستند و باید توانمند شوند در روستاها حضور دارند.

وی افزود: روستاها به‌خلاف حاشیه شهرها مکان مشخصی هستند و می‌توان در‌ آنجا برنامه‌ریزی منظمی انجام داد که در چند سال گذشته برنامه‌هایی برای آنها تدوین شده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: در گذشته زیرساخت‌های روستایی دچار مشکلات زیادی بود و در بعضی نقاط در ریل‌هایی که بتوانند به شهرهای بزرگ بروند و روستاها را پوشش دهند دچار کمبود بودیم. متراژی که دولت در این 6 سال برای اتصال ارتباطات بخش جاده‌ای نیز انجام داده قابل توجه است.

ربیعی گفت: میزان مرگ‌ومیر در روستاهای کشور به‌دلیل بیماری بالا بود که در طرح تحول سلامت آثار ماندگاری برای مقابله با بیماری‌ها باقی ماند.

وی تصریح کرد: طرح بیمه روستاییان اثرات مثبتی داشته و اعتبار دفترچه روستایی و عشایری که قبلاً بی‌اعتبار شده بود اکنون افزایش یافته و میزان سرانه سلامت بیماران افزایش پیدا کرده است.

سخنگوی دولت درباره فعالیت‌های دولت در خصوص آموزش در جوامع روستایی، گفت: 6 استان کشور عقب‌افتادگی از تحصیل و ترک تحصیل داشتند که افراد در این مناطق شناسایی شده‌اند.

ربیعی اضافه کرد: در گذشته با وجود اینکه روستاهای کشور زیرساخت‌های مناسبی نیز داشتند اما این زیرساخت‌ها به توانمندسازی روستاییان کمک نمی‌کرد اما براساس طرحی که دولت برای اشتغال روستایی و عشایری درنظر گرفت منابع مالی به‌صورت هدفمند در اختیار روستاییان و عشایر قرار گرفت.

وی افزود: تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی محصولات کشاورزی نیز در دستور کار دولت است که این امر به روستاییان نیز کمک کرده است و مهاجرت از روستاها را کاهش داده است و حتی شاهد مهاجرت معکوس در برخی از روستاهای کشور بوده‌ایم.

واکنش سخنگوی دولت به اعتراضات کشاورزان نسبت به نرخ خرید تضمینی گندم

سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال خبرنگار خبرگزاری تسنیم، مبنی بر اینکه کشاورزان از نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی به‌ویژه گندم برای سال زراعی جاری رضایت ندارند، گفت: درست است اما باید به درصد رشد نرخ خرید تضمینی گندم توجه کرد.

ربیعی افزود: افزایش قیمت نرخ خرید تضمینی گندم بر قیمت نان نیز اثر می‌گذارد و دولت برای تعیین نرخ خرید این محصول به کل جامعه نگاه می‌کند.

وی ادامه داد: دولت نهاده‌های یارانه‌ای نیز به کشاورزان اعطا می‌کند و در مجموع ما فکر می‌کنیم که رقم قابل قبولی برای نرخ خرید تضمینی گندم تعیین شده هرچند که اگر منابع مالی بیشتری داشتیم دلمان می‌خواست که نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم بیشتر باشد.

سخنگوی دولت اظهار داشت: دولت در برخی سال‌ها 13 تا 15 هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی به کشاورزان پرداخت می‌کند که رقم قابل توجهی به‌حساب می‌آید.

ربیعی در ادامه صحبت‌های خود گفت: بعد از اجرای طرح اشتغال روستایی و عشایری 190 هزار شغل در این بخش ایجاد شده است و میانگین اشتغال روستایی که در گذشته 0.3 درصد بوده اکنون به 25 درصد از کل اشتغال کشور رسیده است.

سخنگوی دولت با اعلام اینکه نرخ بیکاری روستاهای کشور 1.1 درصد کاهش یافته است، گفت: این نرخ از 7.7 درصد به 6.6 درصد رسیده است.

بیشترین منابع بانکی را یک صدک جامعه گرفته است

ربیعی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که همواره برای اشتغال روستایی داشتیم تأمین مالی خرد برای روستاییان بود؛ حتی برای دهک‌های پایین نظام مالی خرد ایجاد نشده بود و بیشترین منابع بانکی را یک دهک یا حتی می‌توان گفت یک صدک گرفته است که این امر تضاد طبقاتی و بی‌عدالتی ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: در دولت سیاست نظام تأمین خرد دنبال می‌شود اما بنده معتقدم که اقدامات انجام‌شده هنوز کافی نیست و شورای پول و اعتبار باید توجه بیشتری به نظام تأمین مالی خرد داشته باشد.

سخنگوی دولت گفت: یکی از مشکلات روستاییان بیمه است و باید فعالیتی انجام شود که فرد روستایی در زمان سالمندی نیز با مشکلات روبه‌رو نباشد که راه آن بیمه تأمین اجتماعی روستاییان است.

تعداد بیمه‌شدگان روستایی 50درصد افزایش یافته است

ربیعی ادامه داد: در شش سال گذشته تعداد بیمه‌شدگان روستایی 50 درصد اضافه شده است؛ یک میلیون و 800 هزار نفر مرتبط با بیمه روستایی و عشایری هستند که 600 هزار نفر آنها به سایر بیمه‌ها کوچ کرده و اکنون مستمری‌بگیر هستند و در مجموع یک میلیون و 200 هزار نفر حق بیمه پرداخت می‌کنند که ما معتقدیم باید این رقم به دو  و نیم میلیون خانوار روستایی افزایش یابد. 

وی گفت: مابه‌التفاوت نرخ ارز نیز به اشتغال روستاییان کمک کرده و شرایط مناسبی را برای بخش تولید ایجاد کرده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: در شرایط تحریم به‌طور طبیعی شاهد ریزش نیروی کار هستیم زیرا تحریم‌ها روی زندگی مردم به‌ویژه صنایعی که با کالاهای واسطه‌ای تولید می‌شوند اثرگذار است.

ربیعی افزود: تولیداتی که دارای تکنولوژی وابسته هستند نیز ریزش نیروی کار دارند اما در مجموع تحریم‌ها فرصت مناسبی برای اشتغال در بخش مبتنی بر تولید داخل ایجاد کرده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر در صنعت پوشاک رشد بسیار مناسبی داشته‌ایم و در بخش تولید کفش و لوازم خانگی نیز رشد مناسبی بعد از تحریم‌‌ها ایجاد شده است.

انتهای پیام/+

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon