دل پُر فعالان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد از مسئولان
مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی و فرش دستباف کهگیلویه و بویراحمد از مدیرکل و معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان دل پُری دارد و میگوید: تمام توجه این مدیران پرداخت تسهیلات به گروهی خاص است.
رضا ولایتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: تسهیلات اشتغال روستایی در حوزه صنایع دستی این استان به دست کسانی رسیده که کننده کار نبوده و تنها دستاوردشان التهاب در بازار صنایع دستی است به گونهای که تعطیلی بسیاری از کارگاهها در صورت ادامه این روند دور از انتظار نیست.
وی با انتقاد از عملکرد حوزه صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و دگردشگری عنوان کرد: تبعیض بین آموزشگاهها و پرداخت تسهیلات کارگاهی غیر اصولی، تولید دست بافتها را در استان به حداقل رسانده است.
ولایتی با اشاره به فعالیت 70 شرکت تعاونی تولید و آموزشی صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: عملکرد حوزه صنایع دستی این استان در 3 سال اخیر بیانگر ورود نگاههای سیاسی و قومیتی به این صنعت مهم رسیده است که انتظار میرود مسئولان نظارتی به این موضوع ورود کنند و نگذارند این صنعت به نابودی کشیده شود.
مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی و فرش دستباف کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در سالهای اخیر با وجود حمایتهای دولت برای توسعه صنایع دستی با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و مناسب ولی در این استان خبری از توسعه و افزایش سهم این بخش در اقتصاد نیست.
ولایتی با اشاره به واگذاری فعالیتهای صنایع دستی به افراد خاص و نورچشمی تصریح کرد: بسیاری از کارگاههای تولیدی و آموزش صنایع دستی این استان در سال رونق تولید به دلیل بیتدبیری مسئولان و متولیان امر در حال تعطیلی و نیمه تعطیلی هستند.
ولایتی خاطرنشان کرد: اکثر هنرمندان و تولید کنندگان این حوزه از عملکرد مسئولان صنایع دستی استان ناراضی هستند و افراد مراجعه کننده برای دریافت کارت شناسایی و پروانههای تولیدی به گونهای اذیت میشوند که در نهایت عطای حضور در این صنعت را به لقایش میبخشند.
وی با تاکید بر اینکه متولیان امر صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد در تشکیل و راه اندازی انجمن صنایع دستی ناتواناند، افزود: دست بافتهای داری از جمله گبه، جاجیم، فرش، گلیم و سفال و سرامیک از جمله صنایع دستی این استان است.
ولایتی خاطرنشان کرد: هر شرکت تعاونی صنایع دستی استان سالانه یک هزار متر مربع دست بافت داری تولید دارند که بخش زیادی از آن در استانهای همجوار به فروش میرسد و با وجود داشتن ظرفیت صادر شدن به خارج کشور به دلیل بی توجهی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این موضوع به فراموشی سپرده شده است زیرا فعالان این صنعت در بازاریابی به دلیل عدم آشنایی مشکل دارند.
انتهای پیام/ز