ماجرای تجمع دانشجویان نورثایسترن برای دعوت از نویسنده «ریشهها»
خبرگزاری تسنیم: دانشجویان دانشگاه نورثایسترن در تجمعی دانشجویی خواستار رفع تبعیض میان حقوق سیاهان و سفیدپوستان میشوند. آنها از رئیس دانشگاه میخواهند که الکس هالی نویسنده کتاب ریشهها به این دانشگاه بیاید. درخواستی که بالأخره محقق شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در سال 1964، به منظور پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی برای جوانان سیاه پوست آمریکایی، که شانس ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشتند، سرمایه 150 هزار دلاری بنیاد فورد به دانشگاه نورث ایسترن تعلق گرفت. هدف این طرح آموزشی و پژوهشی، افزایش موقعیتهای کاری و تجاری برای سیاه پوستان جوان بود.
در طول دهه 1960، حوادث متعددی موجب واکنش دانشجویان دانشکده نورث ایسترن شد، ولی ترور مارتین لوترکینگ مسبب اصلی اعتراضات دانشجویی محسوب میشد. اگرچه دانشجویان سیاه پوست دانشگاه نورث ایسترن، به منظور حمایت دانشجویان سیاه و افزایش ثبت نام آنها و استخدام اساتید سیاه بیشتر، قبلا با مقامات دانشگاه به مذاکره نشسته بودند، ولی احساس کردند که اقدامات بیشتری مورد نیاز است. از اینرو، در روز سوم ماه می سال 1968، پنج دانشجو، 13 خواسته خود را تقدیم رئیس دانشگاه کردند که به امضای بیش از 200 دانشجوی سیاه پوست دانشگاه رسیده بود.
دانشجویان سیاه پوست، خواستار حقوقی مساوی با همکلاسیهای سفید خود، افزایش ثبت نام سیاه پوستان، افزایش وامهای دانشجویی به سیاه پوستان، افزایش فعالیتها و واحدهای درسی مربوط به فرهنگ سیاه پوستان و ایجاد کمیته ای متشکل از نمایندگان سیاه پوستان بودند، کمیته ای که بر اجرای خواستههای 13 گانه دانشجویان سیاه پوست نظارت داشته باشند. به موجب موافقت رئیس دانشگاه با این خواستهها، موسسه سیاه پوستان آمریکایی تاسیس شد. که این موسسه به نام «موسسه آمریکاییهای سیاهپوست دانشگاه نورث ایسترن» نامیده شد.
یکی از خواسته های 13 گانه، معرفی اثر ماندگار نویسندهای سیاه پوست و دعوت از این نویسنده به دانشگاه، به عنوان یک واحد درسی، بود. در زمستان 1977، نورث ایسترن به عنوان یکی از 500 دانشگاه جهان، کتاب «ریشهها» را به عنوان واحد دانشگاهی معرفی کرد. 7 آوریل 1977، الکس هالی از جمله نویسندگانی بود که به موجب کتاب «ریشهها» به این دانشگاه دعوت شده و کتاب «ریشهها»ی او معرفی و بررسی شد. معرفی آلکس هالی، نویسنده مشهور سیاه پوست، اولین و یکی از بهترین معارفههای دانشجویان سیاه پوست دانشگاه نورث ایسترن محسوب میشد، معارفهای که توسط دانشجو تری کالدول انجام شد.
در این معارفه که توسط یک دانشجو به نام تری کالدول صورت میگرفت، آلکس هالی و اثر ارزشمند او به این شیوه معرفی شد که: «درک «ریشهها» و درک تاثیرات حاصل از آن در گرو درک زمان و مکان است. زمان و مکانی که ابقای معنوی سیاه پوستان و آفرینش رمان تاثیر گذار و مجموعه تلویزیونی «ریشهها» را در بر میگیرد. آفریقایی که در اوایل داستان «ریشهها» نمایش داده شده است، جهان را با ثروتهای خود تامین کرد، و مورد تهاجم خوشگذرانهای فرصت طلب، به ویژه تاجران برده، قرار گرفت. زمان و مکان دیگری که باید درک شود، دوره بردهداری است. بردهداری آمریکایی، بردهداری بیرحمی بود. باید در خاطر داشته باشیم که از دوران طاقت فرسای بردهداری، زمان طولانی نگذشته و نتایج مخرب آن همچنان قابل لمس است، نتایجی که نباید فراموش شوند. بردههای آفریقا، از خانه، خانواده، هنر، زبان و مذهب خود محروم شدند، ولی همچنان در جایگاهی هستند که بیگانگان در فکر سرکوب آنها میباشند.
زمان و مکان دیگر، اکنون و اینجاست. به عنوان یک دانشجوی در حال پیشرفت، از اینکه «ریشهها» به عنوان یکی ازواحدهای درسی من برگزیده شده است، بسیار خوشحال هستم، چرا که «ریشهها»، موجب شد تا ما، دانشجویان سیاه پوست دانشگاه نورث ایسترن، احساس وجود کنیم و اموری را در دست بگیریم که عادت به انجام آنها نداشتهایم. تجربه «ریشهها» به من آموخت که سیاه پوست، همچنان مورد ظلم بوده و همچنان، نگاههای خیره ای به سوی او وجود دارد. و همه این دستاوردها، حاصل تلاش مردی به نام «آلکس هالی» بود که در دوران 20 ساله اشتغالش در گارد ساحلی، به یادگیری هنر نویسندگی پرداخت و پس از اینکه به عنوان اولین خبرنگار ارشد گارد ساحلی بازنششسته شد، به نویسندگی در مجلهها و مصاحبه گری مشغول شد. و به عنوان اولین کتاب خود، «اتوبیوگرافی مالکوم ایکس» را نوشت. و پس از آن ، 12 سال از عمر خود را به کنکاش داستانهای مادر بزرگ خود تخصیص داد. او دریافت که پدر بزرگ پدر بزرگش، کونتا کینته، متعلق به دهکده جوفور گامبیا بوده است. و حاصل تلاش 12 ساله او، کتاب «ریشهها»، پر خوانندهترین رمان معنوی جهان امروز و پر فروشترین برنده جایزه پولیتزر، بود که به 37 زبان ترجمه شده است.»
در پی فعالیتهای «موسسه سیاه پوستان دانشگاه نورث ایسترن»، فوریه 1975، طی یک کنفرانس سه روزه ، «ائتلاف ملی دانشجویی علیه نژادپرستی» (NSCAR)، در دانشگاه نورث ایسترن، شکل گرفت. ماموریت این ائتلاف، ایجاد همبستگی میان تمامی افراد، بدون در نظر گرفتن نژاد و جنسیت، و مبارزه با نژادپرستی و جداسازی مدارس و آپارتاید بود.
انتهای پیام/