شناسایی ۲۵۰۰ معتاد متجاهر در شیراز؛ بازتوانی و اقدامات فرهنگی در کاهش معتادان ضروری است
شناسایی و جمعآوری معتادان متجاهر در کلانشهر شیراز درحالی صورت میگیرد که بسیاری از مناطق شیراز برای حضور معتادان به مناطق امنی تبدیل شده است.
به گزاری خبرگزاری تسنیم از شیراز، افزایش معتادان متجاهر در شهر شیراز گویای احساس امنیت آنها است و به این معنا که شیراز برای آنها به عنوان شهر امن شده است. گرچه حضور معتادان متجاهر در شهرهای مختلف غیر قابل انکار است اما تعداد بالای آن در کلانشهر شیراز موضوعی قابل تامل است و نیاز به برنامهریزی دارد.
محمد یکی از ساکنان شیراز است، او در منطقهای زندگی میکند که به گفته خودش باید هر روز و شب شاهد معتادانی باشد که از محله آنها عبور میکنند یا حتی زندگی. وی میگوید: معتادانی که سرپناهی ندارند زیاد شده است حتی بارها جلو در خانه خوابیدهاند!!
محمد که کودکی خردسال دارد، از این موضوع نگران است و میگوید: درواقع کودک خردسال من شاهد مصرف مواد و دیگر حالتهای معتادان است و این موضوع برای من نگرانکننده است.
بیش از 50 درصد معتادان متجاهر غیر بومی هستند
از طرفی معاون اجرای و خدمات شهری شهرداری شیراز اعلام کرده است که بافتهای تاریخی و قدیمی کلانشهر شیراز به محل امنی برای معتادان به ویژه معتادان متجاهر و متکدیان تبدیل شده است.
به گفته محمدرضا حسنپور یکی از معضلات کلانشهر شیراز حضور بیش از 50 درصد معتادان متجاهر غیر بومی از استانهای همجوار بوده است که چهره زیبای این شهر را زشت و نازیبا کرده است.
افزایش نرخ معتادان در سطح شهر شیراز غیرقابل قبول است و این درحالی است که عدهای به مواد افیونی سنتی و عدهای به مواد افیونی صنعتی معتاد هستند.
کیوان نیازی، معاون اجتماعی استانداری فارس نیز با اشاره به حضور معتادان متجاهر در شهر شیراز به تسنیم گفت: 2 هزار و 500 نفر معتاد متجاهر در شیراز داریم که برخی از آنها افرادی بلاصاحب و گروه دیگر تکدیگر یا آشغال جمعکن هستند
وی ادامه داد: تعداد زیادی از آنها که بدون خانواده هستند و در مرکز ماده 16 نگهداری میشوند و افرادی که با خانواده هستند که از طریق مرکز ترک اعتیاد ماده 15 پیگیری میشوند.
به گفته نیازی برنامههای آموزشی زیادی برای سطح ارتقا جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی درحال برگزاری است. وی معتقد است آموزش مهمترین رکن در کاهش آسیبهای اجتماعی است موضوعی که نیاز به فرهنگسازی دارد و زمانبر است.
ضرورت بازتوانی و اقدامات فرهنگی در کاهش معتادان
معاون اجتماعی استانداری فارس با بیان اینکه بازتوانی مهمترین عامل در کاهش آمار اعتیاد است؛ یادآور شد: درواقع بازتوانی و بازگشت به اجتماع است که بعد از ترک اعتیاد ضروری است.
به گفته نیازی درحالی حضور معتادان متجاهر و افزایش تعداد آن باید بررسی و کنترل شود که این موضوع زمانبر و نیاز به اقدامات فرهنگی، آموزشی و تربیتی دارد.
به گزارش تسنیم درحالی کمپهای ترک اعتیاد به محلی برای حضور دورهای معتادان تبدیل شده که تجربه نشان داده است، فعالیت این مراکز در ترک معتادان و ادامه آن موثر نبوده است چراکه بسیاری از معتادان با رهایی از مرکز ترک اعتیاد دوباره به شرایط قبل باز میگردند و دلیل آن هم عدم وجود شرایط لازم از جمله اشتغال، پذیرش خانوداه و غیره برای زمان بعد از ترک اعتیاد معتادان است.
انتهای پیام/ ز