مشاغل خرد و خانگی در کردستان توسعه مییابد
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان گفت: توسعه مشاغل خرد و کسب و کارهای خانگی باهدف رساندن نرخ اشتغال زنان کردستانی به میانگین کشوری، توسعه مییابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، لیلا آژیر پیشاز ظهر امروز در کارگروه فرهنگی اجتماعی، سلامت و زنان که در سالن اجتماعات مرکز آموزش سازمان مدیریت و برنامهریزی در این شهر برگزار شد، اظهار داشت: «بیکاری و آمار بالای زنان تحصیلکرده، عدم توجه به زنان کارآفرین روستایی و شهری و تولیدات آنان، نبود بازار فروش محصولات بهدلیل عدم حمایت از تولیدات داخلی، خودکشی، خودسوزی و چندهمسری» از جمله مشکلات حوزه زنان و خانواده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان اولویتهای لازم در حوزه زنان و خانواده را پرداختن به اقتصاد و معیشت، کاهش طلاق، سواد و آموزش، سلامت، آسیبهای اجتماعی، ضعف بسترهای مشارکت سیاسی و مدنی و تقویت جایگاه زنان و سازمانهای مردم نهاد و مشارکت اجتماعی زنان در جامعه عنوان کرد.
وی اقتصاد و معیشت را مهمترین مشکل زنان در استان بیان کرد و گفت: گزارشهای دریافتی و بررسی اسناد حکایت از توسعه نیافتگی و رشد اقتصادی ضعیف زنان در کردستان دارد.
آژیر اذعان کرد: افزایش آمار طلاق در استان بیشتر از اینکه معلول عوامل اقتصادی و معیشتی باشد، بیشتر بهدلیل شرایط فرهنگی و برخی از تغییرات فرهنگی موجود در کردستان است.
وی با بیان اینکه نرخ باسوادی در استان در سالیان 65 تا 95 پایینتر از نرخ میانگین کشور است، اظهار کرد: کمبود آگاهی و سواد سلامت و عدم آگاهی و فضای ناکافی و نامتناسب با فرهنگ زنان برای ورزش و فعالیتهای تفریحی در سطح استان از مشکلات این حوزه است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان آسیب های اجتماعی، کمبود حمایتهای اجتماعی از گروهای آسیبدیده و آسیبپذیر، افزایش خشونت علیه زنان، خودکشی، خودسوزی و فرهنگهای حاکم بر جامعه را از دیگر مشکلات حوزه زنان و خانوده ذکر کرد.
وی عنوان کرد: ضعف بسترهای مشارکتهای سیاسی و مدنی استان نسبت به تعداد مدیران حاضر در حوزه تصمیمگیری و سیاستگذاری زنان در سطح پایینتر و ردیف بودجه مستقل و متمرکز برای برنامهریزی حوزه زنان وخانواده در مدیریت شهری و روستایی اختصاص پیدا نکرده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان خاطرنشان کرد: عدم فرصتهای برابر برای زنان شهری و روستایی و پایین بودن کیفیت زندگی آنان یکی دیگر از مشکلات این حوزه است.
وی به تلاشهای انجام شده برای ارتقاء وضعیت و مشارکت اقتصادی زنان در جامعه گفت: مشاغل خرد و کسب و کارهای خانگی باهدف رساندن نرخ اشتغال زنان کردستانی به میانگین کشوری، توسعه مییابد.
آژیر توسعه کسب و کار و بنگاهای خرد حامی زنان نیازمند را از دیگر اقدامات انجام شده ذکر کرد و یادآور شد: فعالیتهای لازم براساس اولویتها تعریف و تهیه شده و در صورت موافقت استاندار برای تامین اعتبار به شورای توسعه و برنامهریزی کردستان ارسال میشود تا در اختیار دستگاههای متولی قرار گیرد.
انتهای پیام/ش