روایتی از جنایات رژیم پهلوی در کرمان/ماجرای جانسوز آتش کشیدن مسجد جامع کرمان
واقعه جانسوز ۲۴ مهر سند محکمی است بر جنایات رژیم منحوس پهلوی و نمادی از حقطلبی و عدالتخواهی مردم ولایتمدار کرمان در مقابله با جنایات رژیم شاهنشاهی است که به عنوان یک نماد تاریخی در حافظه ملت ما ماندگار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، 41 سال از واقعه 24 مهر سال 57 در کرمان می گذرد و پس از گذشت سالها از آن روز تلخ، مسجد تاریخی جامع کرمان این روز خونبار را فراموش نکرده است.
24 مهرماه سال 57 بود؛ در بهبوحه اعتراضات، تظاهرات و نارضایتیهای مردم ایران از رژیم منحوس پهلوی بود که تعداد زیادی از مردم کرمان به منظور بزرگداشت اربعین شهدای 17 شهریور تهران و نخستین سالگرد شهادت آیتاللَّه سیدمصطفی خمینی، مغازهها را تعطیل کرده و در مسجد جامع کرمان اجتماع کرده بودند که ناگهان حدود 300 نفر از عوامل رژیم پهلوی در لباس زاغهنشینان معروف به کولی با در دست داشتن چوب و میله آهنی و با شعار جاوید شاه به مسجد حمله کرده و با میله و چوب به جان مردم افتادند و پس از ضرب و شتم مردم، قسمتی از وسایل و ساختمان مسجد جامع کرمان از جمله قرآنها را به آتش کشیدند.
واقعه تلخ 24 مهر و به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان چهره ننگین و پلید رژیم پهلوی را بر همه روشن کرده و به جریان انقلاب مردم در کشور سرعت بخشید.
هر چند هدف رژیم از ایجاد این بلوا، برهم زدن اجتماع بزرگ مردم مسلمان و ایجاد رعب و وحشت آن هم به اسم مردم بود، اما این حادثه موجب نفرت شدید مردم از رژیم شد و امام خمینی(ره) در پیامی، این اعمال را نتیجه حملههای جنونآمیز دانستند.
حجتالاسلام محمد ربانی از شاهدان واقعه تلخ مسجد جامع کرمان در آن روز با یادآوری اینکه آن روز عدهای در لباس زاغهنشینان از سمت میدان مشتاق با چوب و چماق و آهنهایی که در دست داشتند و با شعار جاوید شاه به سمت مسجد جامع کرمان حرکت کردند.
وی با بیان اینکه در آن واقعه تلخ ماموران رژیم پهلوی از این افراد حمایت میکردند افزود: این افراد ابتدا به سراغ موتورهای دم در مسجد رفته و آنها را به آتش کشیدند.
یکی دیگر از شاهدان ماجرا با یادآوری اینکه نیمی از ماموران رژیم پهلوی و زاغهنشینان روی پشت بام رفته و نیمی وارد صحن مسجد شدند گفت: از پشتبام مسجد برروی سر مردم سنگ و چوب میزدند.
وی با بیان اینکه حادثه غمانگیزی بود، درب مسجد را شکسته و سوخته و به داخل مسجد جامع کرمان آمدند افزود: زمانی که مردم به شبستان مسجد پناه بردند به داخل شبستان گاز اشکآور انداخته و به طرف مردم تیراندازی کردند.
این شاهد واقعه با اشاره به اینکه عوامل رژیم در آن روز مردم کرمان را به خاک و خون کشیده و به پیر و جوان، خرد و کلان و حتی آیتالله صالحی امام جماعت مسجد جامع کرمان هم رحم نکردند گفت: تا هفت روز درهای مسجد جامع کرمان بسته بود.
وی با بیان اینکه پس از آن هم به خیابانها رفته و هر مغازهای را که عکس امام(ره) را داشت غارت کرده و به آتش کشیدند افزود: از آن روز بود که شعار «مسجد کرمان را، کتاب قرآن را، خلق مسلمان را، شاه به آتش کشید» به شعار تظاهراتهای مردمی در سراسر کشور راه یافت و چهره واقعی شاه برای همه معلوم شد.
عبدالله باقدرت پسر شهید محمد باقدرت از شهدای حادثه 24 مهر مسجد جامع کرمان هم با بیان اینکه ما پنج فرزند بودیم گفت: به یاد دارم که در همان روزها بود که برادر کوچکم به دنیا آمده بود. من کلاس پنجم دبستان بودم و در آن روزها 11 سال سن داشتم؛ خوب به خاطر دارم که در آن ایام به دلیل اینکه در جریان انقلاب مردم در سراسر کشور بودیم مدارس به علت همین مسائل تعطیل بود.
وی افزود: زمانی که به همراه پدر و دوستانم در جمع مردم حاضر میشدم و جوش و خروش و حضور مردم را میدیدم این مسئله برایم بسیار ارزشمند بود و از آن لذت میبردم؛ هر چند در آن سالها درک کامل و درستی از وقایعی که اتفاق میافتاد نداشتم اما می دانستم که اتفاقی بزرگ در جریان است و پدر هم همیشه مرا با خود میبردند اما آن روز...
باقدرت با بیان اینکه پدرم همیشه مرا با خود میبرد گفت: اما آن روز مرا با خود نبردند و به من گفت که به خانه برگردم؛ پدرم شب قبل از این واقعه خواب عجیبی دیده بود. با غسل شهادت از منزل خارج شد و به مسجد رفت تا اینکه آن اتفاق برای وی افتاد.
واقعه جانسوز 24 مهر سال 1357 در کرمان سند محکمی است بر جنایات رژیم منحوس پهلوی علیه مردم مسلمان کرمان است و این حادثه تاسف بار نمادی از حقطلبی و عدالت خواهی مردم شهیدپرور و ولایتمدار کرمان و سند معتبر دفاع این ملت در مقابله با شاه و جنایات رژیم شاهنشاهی است که به عنوان یک نماد تاریخی در حافظه این ملت ثبت و ماندگار شده است.
انتهای پیام/ش