همایش «نهاد وکالت، تهدیدها و فرصت‌ها» در استان گلستان برگزار شد

همایش «نهاد وکالت، تهدیدها و فرصت‌ها» در استان گلستان برگزار شد

همایش «نهاد وکالت، تهدیدها و فرصت ها» امروز با حضور با حضور سیدمحمود مصطفوی کاشانی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران و حقوق دادن برجسته کشور و اعضای کانونی وکلای گلستان در گرگان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تسنیم از گرگان، سیدمحمود مصطفوی کاشانی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران عصر امروز در همایش کانون وکلای استان گلستان اظهار داشت: وکیل و وکالت از مشروطیت تاکنون در کشور ما به رسمیت شناخته می‌شود و در اسفند ماه سال 1333 قانون استقلال وکلا به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه قوانین ما در حد استاندارد جهانی است و باید از آن دفاع کنیم، افزود: براساس میثاق‌نامه‌ای که در سال 1354 به تصویب رسید، حق برخورداری از وکیل یکی از حقوق بشر اعلام شده و هیچ قوه‌ای در کشور حق ندارد مندرجات این میثاق‌نامه را پایمال کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه نهاد کانون وکالت از افتخارات کشور ماست اما متاسفانه دستخوش تحولات عجیبی شد، خاطرنشان کرد: در سال 1378 دولت معجونی را با عنوان برنامه 5 ساله موسوم به برنامه توسعه به مجلس داد که از اساس اشتباه بود.

مصطفوی کاشانی ماده 187 مصوب مجلس در سال 79 را فاقد وجاهت قانونی دانست و تصریح کرد: دولت وقت در سال 78 این برنامه را در قالب برنامه‌‎ای 5ساله به مجلس داد که به سبب آن دولت در قامت قانون‌گذار قرار می‌گرفت که این امر اشتباهی بود از طرفی دیگر این برنامه 5 سال بیشتر اعتبار نداشت و عملا هر چه در آن به تصویب رسید پس پنج سال فاقد اعتبار قانونی است.

وی تأکید کرد: ماده 187 (قانون ایجاد مرکز مشاوران حقوقی قوه قضائیه) کاملا بی‌اعتبار است و کمترین اعتباری برای این ماده از آغاز وجود نداشت چرا که به صورت کلی برنامه سوم توسعه که سبب تصویب این قانون شد خودش فاقد وجاهت قانونی بود و از اساس غلط بود.

مصطفوی گفت: از همان ابتدا یعنی در سال 79 که دولت وقت بودجه سال 80 را با تبصره به مجلس تقدیم کرد کانون وکلا بیانیه‌ای تفصیلی و اعتراضی صادر کردند و نمایندگان مجلس نیز پیرو آن بیانیه، قانون بودجه سال 80 را رد کردند و وقتی بودجه یک قانون رد شود آن قانون غیرقابل اجراست.

وی تصریح کرد: در چارچوب اصل 186 قانون اساسی، قوه قضاییه باید مدافع قانون باشد، اگر قوه قضاییه قانونی را نقض کند در آن جامعه، فساد رواج پیدا می کند، زیر پا گذاشتن اصول قانون اساسی ریشه اصلی نابسمانی، فقر و تبعیض است و هیچ فسادی نیز بالاتر از بی احترامی به قانون نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی متذکر شد: ماده 187 یک ماده بی اعتبار و منسوخ است و آزمونی که برای آن قرار است برگزار شود غیرقانونی است، نمی‌شود شعار مبارزه با فساد داد اما قانونی را زیر پا گذاشت، مجلس به عنوان ناظر باید با این بی قانونی برخورد کند و نگذارد شهروندان قربانی قانون شکنی‌ها شوند.

در همایش «نهاد وکالت، تهدیدها و فرصت ها» که امروز با حضور با حضور سیدمحمود مصطفوی کاشانی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران و حقوق دادن برجسته کشور و اعضای کانونی وکلای گلستان در گرگان برگزار شد، بیانیه مجمع عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان قرائت شد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon