گردشگری کردستان در تکاپوی توسعه و دستاوردهای تازه

گردشگری کردستان در تکاپوی توسعه و دستاوردهای تازه

وجود ظرفیت‌های بالقوه و نعمت‌های خدادادی در استان، نوید روزهای بهتر در حوزه گردشگری کردستان را می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، گردشگری امروزه به عنوان یک صنعت مهم بخش بزرگی از منابع کسب درآمد را در جوامع مختلف به خود اختصاص می‌دهد، تمرکز بر پتانسیل‌های طبیعی موجود در محل و ظرفیت‌های مصنوعی ایجاد شده توسط انسان برای رونق این حوزه و جذب توریست و در نهایت ارزآوری امری است که به خوبی از سوی بسیاری از کشورها حتی در همسایگی ایران به چشم می‌خورد.

 این مقوله طی یک دهه اخیر در کشور، شکل جدی‌تری به خود گرفته و به تبع آن در استان‌ها نیز برنامه‌هایی با هدف توسعه صنعت گردشگری تدوین شده است.

در استان کردستان نیز اخیراً توسعه صنعت گردشگری رنگ و بوی بیشتری در قیاس با گذشته به خود گرفته و می‌توان نسبت به آینده این صنعت در استان امیدوار بود.

درآمد پایدار اصولی با جذب گردشگر

ئاسو کریمی، یکی از شهروندان سنندجی معتقد است که استان کردستان به‌ویژه شهر سنندج به‌دلیل برخورداری از طبیعت بکر و زیبا، تکه‌ای از بهشت است و در کنار این طبیعت زیبا مکان‌های تاریخی از قبیل عمارت خسروآباد، مسجد جامع، عمارت مشیر دیوان، خانه کرد، و موزه می‌تواند جذب گردشگران را رونق بخشد.

وی افزود: برای جذب گردشگر و در نتیجه افزایش درآمد پایدار باید به صورت اصولی مشکلات اساسی این مکان‌ها رفع و در نهایت به گردشگران معرفی شود چراکه در حفظ ارایه‌های هویتی موثر و سبب رونق اقتصادی و اشتغالزایی می‌شود اما متأسفانه برخی از این مکان‌ها دچار استهلاک زیادی شده و باید هرچه سریع‌تر به آنها رسیدگی شود.

کریمی تصریح کرد: در بسیاری از کشورها، توسعه صنعت گردشگری در اولویت قرار گرفته و به گردشگری به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی رونق اقتصادی نگریسته می‌شود، چراکه صنعت گردشگری یکی از مولفه‌های اصلی و مهم رونق اقتصادی و ارتقای شاخص‌های مهم مالی است.

ظرفیت‌های گردشگری کردستان را بهتر معرفی کنیم

رسول محمدی، کارشناس حوزه گرشگری به مزیت‌‌های بالقوه استان کردستان اشاره و به خبرنگار تسنیم گفته است که آثار تاریخی و باستانی که حاصل تمدن چند هزار ساله این قوم است، با وجود آسیب‌‌ها و بلایای طبیعی و غیرطبیعی فراوانی که بر این آثار رفته، همچنان در نوع خود کم ‌نظیر به نظر می‌رسد.

وی افزود: بسیاری از استان‌ها با وجود قدمت و سابقه اندک فرهنگی و بهره‌مندی نه چندان زیاد از آداب و رسوم کهن و بومی، توانستند همان اندک مؤلفه‌های خود را به خوبی معرفی کنند، در حالی که ما در معرفی ظرفیت‌های گردشگری کردستان کوتاهی کرده و این یکی از جمله دلایل ضعف‌‌های این حوزه در جذب گردشگر داخلی و به‌ویژه خارجی است.

محمدی با بیان اینکه به‌جز معدود نمونه‌های شاخص، سایر آثار تاریخی ما همچنان ناشناخته است، اظهار کرد: این معضل متأثر از دو اتفاق ناگوار است که برای آثار باستانی و میراث تاریخی کردستان رخ داد، نخست آنکه بسیاری از این آثار به علت سهل‌انگاری مسئولان در دوره‌‌های مختلف روی به ویرانی نهادند و دوم اینکه هنوز این جاذبه‌ها حتی برای شمار زیادی از اهالی استان ناشناخته باقی مانده و خود شهروندان از وجود آنها بی‌اطلاعند.

این کارشناس حوزه گرشگری اذعان کرد: نبود یک برنامه منسجم با هدف بهره‌گیری از قابلیت‌ و مزیت‌‌های محیطی، وجود دیدگاه بخشی‌نگری در سیاست‌‌های این حوزه، دوری از یک برنامه منسجم و مدون و بی‌‌توجهی به حضور بخش خصوصی و یا فعالیت اندک آنها در این حوزه، از دیگر مشکلات موجود در صنعت گردشگری استان کردستان است.

وی در پاسخ به این پرسش که برای تقویت صنعت گردشگری چه ابزار و الزاماتی مورد نیاز است، توضیح داد: راه‌ها مهم‌ترین زیرساخت توسعه به شمار می‌آید و اگر بپذیریم صنعت گردشگری نیز از مؤلفه‌های توسعه است، آنگاه بیشتر می‌‌توانیم به نقش و اهمیت برخورداری از جاده‌‌های مناسب برای تقویت حوزه گردشگری پی ببریم.

محمدی بیان کرد: البته نباید ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل و راه‌ها را از مسئولان اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان توقع داشت، چراکه اجرای آن نیازمند یک اقدام و برنامه‌ریزی جدی از سوی دولت در سطح وسیع است.

وی مدعی شد که علی‌رغم اینکه دولت‌ و طیف‌های مختلفی که بر سر کار آمده و تلاش کرده تا مشکل جاده‌‌های نامناسب استان را برطرف کنند اما عمق مشکلات به اندازه‌‌ای است که هنوز تا رسیدن به نقطه استاندارد، فاصله‌‌ای طولانی پیش‌رو داریم.

رشد 25 درصدی جذب گردشگر در کردستان

حمید اسکندری، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون، حوزه گردشگری استان روند خوبی را طی کرده به‌طوری‌که نسبت به سال گذشته 25 درصد رشد یافته است.

وی با بیان اینکه در راستای رشد صنعت گردشگری استان اقدامات مناسبی انجام شده است، افزود: برگزاری و شرکت در نمایشگاه‌ها و سمینارهای بین‌المللی و کشوری، تبلیغات در فضای مجازی، راه‌اندازی سایت گردشگری، نصب تابلوهای راهنمای گردشگری، برگزاری دوره‌های آموزشی، تسهیل‌گری و ارائه مشوق‌های جذب سرمایه‌گذار در حوزه گردشگری از جمله کارهای انجام‌شده در این حوزه است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان خاطرنشان کرد: «پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی و منابع داخی بانک و معافیت‌های مالیاتی 10 ساله به طرح‌‌های گردشگری» از دیگر اقدامات انجام‌شده برای جذب سرمایه‌گذار در زمینه صنعت گردشگری است.

وی بیان کرد: روند دفاتر مسافرتی سمت و سوی تخصصی به خود گرفته و مجوز فقط برای افراد مخصص در این حوزه صادر شده و مجوز فعالیت‌های غیرحرفه‌ای نیز سلب شده است.

اسکندری از ساماندهی شرکت‌های حمل و نقل در حوزه گردشگری و صدور مجوز در این زمینه برای نخستین بار در غرب کشور خبر داد و یادآور شد: زیرساخت‌ها تنها در جاده‌ها خلاصه نشده بلکه حمل و نقل هوایی می‌تواند نقش موثر و قابل توجهی در رشد صنعت گردشگری استان داشته باشد و باید مسئولان به این امر مهم توجه کنند.

وی استانداردسازی واحدهای اقامتی، پلمپ و تعلیق واحدهای متخلف و جلوگیری از توسعه و رشد دامنه‌سازی در سنندج را از دیگر فعالیت‌های مناسب در حوزه گردشگری عنوان کرد و معتقد بود که تشکیل انجمن‌های بوم‌گردی همراه با برنامه و تورهای روتین سالانه نقش خوبی در رشد و جذب گردشگر در حوزه بوم‌گردی استان داشته است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon