واکنش مقامات اروپایی به موضع پارلمان انگلیس در قبال توافق برگزیت جدید
مقامات اروپایی واکنشهای همراه با دلسردی و هشدار دهندهای را به موضع پارلمان انگلیس در قبال توافق برگزیت جدید نشان دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نمایندگان پارلمان انگلیس روز شنبه متممی را به تصویب رساندند که به موجب آن دولت این کشور باید طی نامهای رسمی به اتحادیه اروپا خواستار به تعویق افتادن برگزیت تا روز 31 ژانویه (10 دیماه) شود.
در حالی که بوریس جانسون بارها تأکید کرده است که تحت هر شرایطی تا روز 31 اکتبر (9 آبان) کشورش را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد، پارلمان انگلیس در جلسهای تاریخی (نخستین جلسهای که در 37 سال اخیر در روز شنبه برگزار میشود) با 322 رأی موافق در برابر 306 رأی مخالف، متمم پیشنهادی «اولیور لتوین» که به متمم لتوین شهرت یافته است را تصویب کرد تا دولت "بوریس جانسون" با مانع تازهای برای نهایی کردن برگزیت مواجه شود.
یک منبع دولت انگلیس گفت: جانسون 3 نامه برای دونالد تاسک رئیس شورای اروپا ارسال کرده است: یک کپی از متنی که قانون موسوم به Benn Act وی را مجبور به نوشتن آن کرده است، یک نامه از سوی فرستاده بریتانیا در اتحادیه اروپا که می گوید دولت لندن از قانون تبعیت می کند و نامه سوم که در آن جانسون گفته است، هرگز درخواست تمدید مهلت قانونی برگزیت را نخواهد داد.
جانسون در نامه سوم که توسط خبرنگار فایننشال تایمز در توئیتر منتشر شده است، افزود: از زمانی که نخست وزیر شدهام این مساله را به طور شفاف اعلام کرده و بار دیگر امروز به پارلمان اعلام کردم که تمدید مهلت برگزیت به ضرر منافع بریتانیا و شرکای اروپایی ما است.
تاسک نیز ضمن تایید دریافت نامه از سوی جانسون، در پیامی در توئیتر نوشت: رایزنی با رهبران اروپایی را آغاز خواهیم کرد تا ببینیم چگونه باید واکنش نشان دهیم.
اتحادیه اروپا در واکنش به این موضع گیری پارلمان انگلیس درمانده شده است. یک سخنگوی ریاست کمیسیون اروپایی در این باره گفته است که حالا این وظیفه دولت انگلیس است که در اسرع وقت درباره گام های بعدی اطلاع رسانی کند.
نخست وزیر لهستان هم ضمن ابراز دلسردی از شرایط موجود اعلام کرد که کشورش در سطح اروپایی از یک رویکرد مثبت حمایت می کند. برای 27 عضو باقی مانده در اتحادیه اروپا بالاترین اولویت جلوگیری از یک برگزیت بدون توافق است.
وی البته گفته است که تصمیم نمایندگان پارلمان انگلیس رد توافق برگزیت نبوده بلکه تنها درخواستی برای تاخیر در رای گیری در این باره است.
"منفرد وبر"، از سیاستمداران بلند پایه حزب سوسیال مسیحی پارلمان اروپا هم اعلام کرد که روزی که قرار بود یک روز شفاف سازی درباره برگزیت باشد دوباره تعویق و سردرگمی را به همراه آورد.
وبر که رئیس فراکسیون حزب مردم در پارلمان اروپا است همچنین اظهار داشت که حالا ما باید دوباره منتظر این باشیم که دولت انگلیس می خواهد چه بگوید و چکار کند.
"ینز گایر"، رئیس سوسیال دموکرات های پارلمان اروپا هم در بیانیه ای اعلام کرد که اکنون رای پارلمان اروپا مهم است و در استراسبورگ تازه زمانی تصمیمی درباره توافق برگزیت گرفته می شود که حرف آخر در لندن زده شود.
وی افزود: جانسون به موفقیتی جزئی دست یافته است. با توجه به شکاف عمیق درجامعه انگلیس و بی اعتمادی بین نمایندگان پارلمان نتیجه نشست روز گذشته در مجلس عوام انگلیس قابل درک است.
اتحادیه ها و عرصه اقتصادی آلمان هم به این شرایط واکنش نشان دادند.
"هولگر بینگمان"، رئیس اتحادیه تجاری BGA آلمان در این باره گفت که اگر چه رفتار انگلیس بسیار آزار دهنده است اما حالا طرف اروپایی باید دندان های خود را روی هم بفشارد و صبر کند.
اتحادیه فدرال بانکی (BVR) آلمان هم اعلام کرد که انگلیس حالا باید با احتیاط عمل کند. فقط این مهم است که هدف خروج منظم انگلیس از اتحادیه اروپا محقق می شود. رئیس این اتحادیه اعلام کرد که روند برگزیت حالا یکی از بزرگترین بحران های سیاسی در تاریخچه انگلیس است.
"راینهارد بوتیکوفر"، از نمایندگان اروپایی حزب سبز پارلمان اروپا هم در این باره گفته است که این وحشتناک ترین شکست یک درجه کاملا سیاسی در یک کشوراتحادیه اروپا در دهه های گذشته است.
وی تاکید کرد که اتحادیه اروپا با صبر سعی در ساختن پلی در این اختلافات دارد. اما دست یابی به تفاهم ممکن نیست اگر از طرف مقابل اراده کافی برای این منظور وجود نداشته باشد.
"دیوید مکلیستر"، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا هم در این باره گفته است که توافق برگزیت نهایی شده است و تغییر دیگری در این توافق نمی تواند وجود داشته باشد. اگر لندن با این توافق موافقت نکند یک خروج بدون توافق نتیجه خواهد بود.
مکلیستر همچنین اظهار داشت که 27 عضو دیگر اتحادیه اروپا تازه باید زمانی درباره تعویق تاریخ برگزیت تصمیم گیری کنند که پارلمان انگلیس نهایتا در اوایل هفته آینده درباره توافق برگزیت تصمیم گیری کرده باشد.
وی تاکید کرد که اما بدون استدلال معتبر نباید هیچ گونه تمدید مجدد تاریخ برگزیت شکل گیرد. این استدلال می تواند انتخابات مجدد، یک همه پرسی دوم و یا هر دو باشد.
البته اکثر ناظران این مسئله را که سران کشورهای اروپایی درخواست انگلیس برای تعویق تاریخ برگزیت را رد کنند بعید می دانند.
انتهای پیام/