حاشیه شورای پشتیبانی سوادآموزی؛ از قانونی نبودن کارگروه‌های غیرمصوب تا حذف مدارس کانکسی در خراسان جنوبی

حاشیه شورای پشتیبانی سوادآموزی؛ از قانونی نبودن کارگروه‌های غیرمصوب تا حذف مدارس کانکسی در خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به برخی کارگروه‌ها گفت: کارگروه‌های زیادی در استان وجود دارد و اگر کارگروهی غیرمصوب در استان باشد قانونی نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، شورای پشتیبانی سوادآموزی خراسان جنوبی عصر امروز به ریاست استاندار در سالن جلسات استانداری برگزار و به مباحث و مشکلات مدارس روستاها و عشایر و بحث بی‌سوادی در استان پرداخته شد.

در این جلسه ابتدا مهدی مرتضوی معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان برگزاری این شورا را به عنوان نخستین شورای مستقل سوادآموزی در استان دانست و از استاندار خراسان جنوبی نسبت به برگزاری این شورای مستقل قدردانی و تشکر کرد.

اتصال 100 روستای خراسان جنوبی به شبکه اینترنت

در ادامه وی گزارشی از بحث سوادآموزی در خراسان جنوبی ارائه کرد و افزود: همزمان با روز روستا و عشایر نیز 100 روستای استان به شبکه اینترنت متصل شدند که امیدواریم اعتباراتی از محل تملک و دارایی برای تجهیزات مدارس این مناطق اختصاص پیدا کند.

مرتضوی تصریح کرد: نداشتن مشخصات اسمی کم سوادان و بی‌سوادان یکی از مشکلات است که بر اساس سرشماری سال 95 این آمار در دست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است که درخواست ما این است مشخصات اسمی به آموزش و پرورش دهند.

وی با بیان اینکه 97.3 درصد مردان و 94.6 درصد زنان گروه سنی 10 تا 49 سال استان باسواد هستند ادامه داد: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 95 تعداد 19 هزار و 404 نفر شامل 6 هزار و 706 نفر مرد و 12 هزار و 713 نفر زن در استان بی سواد بودند که با تلاش همکاران این آمار به 16 هزار و 3 نفر کاهش یافته است.

ارائه لیست بی‌سوادان و کم سوادان استان محرمانه است

همچنین مجید پورعیسی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی در پاسخ به سخن معاون سوادآموزی استان مبنی بر اینکه مشخصات اسمی بی‌سوادان و کم‌سوادان را بدهید گفت: طبق ماده 7 مرکز آمار ارائه لیست افراد بی‌سواد و کم‌سواد محرمانه است و حتی مکاتبه صورت گرفته که دوباره تاکید کردند به هیچ وجه این لیست داده نمی‌شود.

پورعیسی تصریح کرد: لیست بی‌سوادان ما نداریم و مرکز آمار این لیست را دارد؛ باید از وزارت خانه مربوطه صحبت کنید تا این موضوع پیگیری شود اما بعید است این لیست را بدهند و وقت خود را بیهوده تلف نکنید.

ترمز برخی از کارها باید در کارگروه‌ها کشیده شود

استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به برخی کارگروه‌ها گفت: کارگروه‌های زیادی در استان وجود دارد و اگر کارگروهی غیرمصوب در استان باشد قانونی نیست.

معتمدیان تصریح کرد: هر کاری که قرار است انجام داده شود در این شورا بیاورید و اگر هم قرار است کاری متوقف شود باز هم در این شورا آورده شود تا ترمز آن را بکشیم.

محمدعلی جاوید شهردار بیرجند در پاسخ به در اختیار قرار دادن کارت اتوبوس شرکت واحد به بی‌سوادان استان گفت: این مصوبه در شورای شهر مطرح شد اما با توجه به عدم وضعیت مناسب بودجه این مصوبه در شورا رد شده است.

توزیع 110 هزار دفتر با نصف قیمت بازار در مدارس استان

داوود شهرکی رئیس سازمان صمت خراسان جنوبی نیز در این جلسه بیان کرد: تاکنون 300 هزار جلد دفتر در استان وجود دارد که حدود 110 هزار از این دفاتر با نصف قیمت بازار در مدارس توزیع شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز اعلام آمادگی کرد که این دفاتر با قیمت پایین در مناطق روستایی و عشایری استان توزیع شود.

استاندار خراسان جنوبی در این باره افزود: این دفاتر باید به دانش‌آموزان مناطق کمتر برخوردار داده شود و بخشی از هزینه‌ها توسط کمیته امداد، بخشی توسط سازمان صمت و بخشی نیز توسط آموزش و پرورش داده شود.

همچنین رضا سلم آبادی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی گفت: تاکنون 11 هزار بسته لوازم‌التحریر بین دانش‌آموزان استان توزیع شده که بخش دیگری از این اقلام در حال توزیع است و به کسانی که مددجوی کمیته امداد باشند نیز کارت هدیه داده می‌شود.

اختصاص 500 میلیون تومان برای تجهیزات مدارس روستایی خراسان جنوبی

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: در حال پیگیری انسداد مبانی بی‌سوادی هستیم و شرکای برون سازمانی مانند استانداری، فرمانداری و شوراهای شهر و روستاها را در این مورد داریم که تکالیف آن‌ها روشن است.

محمود زمانی با بیان اینکه 100 روستای استان به شبکه اینترنتی متصل شده که می‌توان آموزش از راه دور در این روستاها استفاده کرد تصریح کرد: سال گذشته به ازای هر نفر دانش‌آموز مبلغ 7 هزار تومان به راننده خودروها برای ایاب و ذهاب آن‌ها پرداخت شده است.

استاندار خراسان جنوبی نیز در مورد تجهیزات و وسایل هوشمند مدارس این 100 روستا بلافاصله با رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان ارتباط تلفنی برقرار کرد و قول داده شد که مبلغ 500 میلیون تومان برای تجهیزات مدارس این روستاهای استان اختصاص یابد.

مدارس کانکسی در خراسان جنوبی حذف می‌شود

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی در این جلسه اظهار کرد: اگر برای کسانی که وضعیت بی سوادی آنها با توجه به ارائه دروس سوادآموزی خوب شود تسهیلاتی داده خواهدشد.

حسین حسین پور با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تیم‌های تخصصی برای ویزیت مناطق عشایری اعزام کنند چرا که دانش‌آموزان عشایر در خصوص خدمات دندانپزشکی گلایه دارند گفت: همچنین درخواست ما این است کانکس برای دانش‌آموزان مناطق عشایری که ییلاق و قشلاق دارند تهیه شود تا در چادر نباشند و چند درصد از اعتبارات استانداری در حوزه عشایری هزینه شود.

استاندار خراسان جنوبی در پاسخ به صحبت مدیرکل امور عشایری استان مبنی بر ایجاد کانکس برای دانش‌آموزان عشایری افزود: ما به دنبال این هستیم کانکس‌ها در استان حذف شود آن وقت شما می‌گویید کانکس ایجاد کنیم! 

معتمدیان در رابطه با پرداخت اعتبارات به حوزه عشایری تصریح کرد: پس کار شما چیست؟ از اعتبارات خود استفاده کنید؛ امیدواریم در سفر وزیر ارتباطات مبلغ خوبی برای تجهیزات مدارس روستاها دریافت شود.

استفاده از ظرفیت روحانیون برای آموزش سوادآموزی به روستاییان و عشایر

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: در جلساتی که داشتیم به روحانیون گفته شده روی موضوع سوادآموزی و علم و پژوهش بیشترین تمرکز داشته باشند.

حجت الاسلام احمد رضایی افزود: باید از ظرفیت روحانیون برای آموزش استفاده شود و این آمادگی داریم روستاهای خاصی که لیست آنها به ما داده می‌شود به آن مناطق سفر کنیم و به صورت تخصصی در مورد سوادآموزی صحبت شود و در بحث قرآن‌آموزی هم حتی برای سه یا چهار خانوار روحانی به روستاها اعزام می‌کنیم.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم شاهد رشد فرهنگی در استان باشیم باید به دهیاری‌های تمام روستاها ابلاغ شود شورای فرهنگی راه‌اندازی شود چرا که این شورا در بسیاری از کارها کمک کننده است.

علی اصغر موسوی کیا مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی نیز تصریح کرد: تعیین وضعیت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل انجام شد چرا که بیش از 30 درصد مدارس استان مدارس کوچک و زیر 15 نفر هستند و اگر برنامه‌ریزی درستی صورت نگیرد بسیاری از مدارس کوچک خواهند شد.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon