۴ راهبرد سازمان بنادر برای حمایت از صادرات غیرنفتی ایران

4 راهبرد سازمان بنادر برای حمایت از صادرات غیرنفتی ایران

معاون وزیر راه و شهرسازی ۴ راهبرد سازمان بنادر و دریانوردی برای حمایت از صادرات غیر نفتی کشور را تشریح کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد راستاد اظهار کرد:‌  ارتقاء ظرفیت بنادر شمال و جنوب کشور، تأمین تجهیزات مورد نیاز برای صادرات غیر نفتی، افزایش بهره وری در عملیات کالاهای صادراتی و اعطای تخفیف های مناسب برای رقابت پذیرکردن محصولات صادراتی از جمله راهبردهای سازمان بنادر و دریانوردی در توسعه صادرات کشور است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بالغ بر 90 درصد از اقلامی وارداتی یا صادراتی از طریق حمل و نقل دریایی انجام می شود، بنابراین بنادر تجاری کشور از نظر فراهم کردن زمینه مبادلات تجاری کشور و به صورت خاص صادرات غیر نفتی اهمیت بسزایی دارند.

وی با بیان این‌که بخش عمده ای از ظرفیت بنادر تجاری کشور به صادرات غیر نفتی اختصاص داده شده است،‌تصریح کرد: سال گذشته و امسال صادرات غیر نفتی از نظر وزنی 2برابر واردات غیر نفتی بوده که از طریق بنادر تجاری کشور وارد وخارج شده است.  

راستاد افزود: سازمان بنادر و دریانوردی مکانیزم های تشویقی خاصی را برای صادرات غیر نفتی در بنادر کشور در نظر گرفته است که از جمله آن می توان به اعطای  25 درصد تخفیف به حقوق و عوارض کشتی ها در راستای ارتقاء رقابت پذیری محصولات صادراتی کشور اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه با اعمال  مکانیزم های تشویقی شاهد این هستیم که حجم قابل توجهی از ورود و خروج کشتی ها به بنادر کشور به صادرات غیر نفتی اختصاص پیدا کرده است، ادامه داد: در راستای فراهم کردن زیرساخت ها برای توسعه صادرات سرمایه گذاری های متعددی در بنادر کشور صورت گرفته است.

راستاد درباره  سرمایه گذاری بخش خصوصی در بنادر گفت: خوشبختانه در سال جاری شاهد امضای بزرگترین قرارداد سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر شهید رجایی بودیم  و البته این امر در سایر بنادر کشور دنبال شده است،  به این جهت سرمایه گذاری 5000 میلیارد تومان که صرفا برای صادرات غیرنفتی بوده، انجام شده است.

وی تاکید کرد:  آنچه که امروزه در بنادر کشور و سازمان بنادر و دریانوردی مورد توجه  و به عنوان یک راهبرد مهم  در دستور کار قرار گرفته است، ارتقاء ظرفیت بنادر، تامین تجهیزات مورد نیاز برای صادرات و افزایش بهره وری در عملیات کالاهای صادراتی و همچنین اعطای تخفیف های مناسب برای رقابت پذیرکردن محصولات صادراتی کشور به خصوص در سال رونق تولید ملی است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon