وزیر ارشاد:میانگین سرانه مطالعه ۱۳ برابر کمتر از سرانه مصرف اینترنت است

وزیر ارشاد:میانگین سرانه مطالعه 13 برابر کمتر از سرانه مصرف اینترنت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از اینکه میانگین مطالعه ما ۱۳ دقیقه در روز باشد، در برابر ۱۶۹ دقیقه اینترنت و ۷۲ دقیقه تلویزیون، یک زنگ هشدار برای مطالعه است گفت: این تهدیدات را در مورد کتاب باید جدی بگیریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سید عباس صالحی در آیین افتتاح نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با تاکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی فضیلت نیست، بلکه یک ضرورت است اظهار داشت: کتاب می‌خوانیم تا صرفا نه برای داشتن جامعه عالم برای پیشرفت و نه تنها برای داشتن شهروند خوب، بلکه برای سلامت زیستن به کتاب و کتابخوانی نیاز داریم.

وی با بیان اینکه کتاب یک مستحب نیست، بلکه واجب فوری برای رشد جامعه و فرد است، افزود: برای کتاب و کتابخوانی در شرایط حاضر تهدیدهای فراوانی داریم که زاویه نخست آن، رقبای کتاب است که جدی تر از گذشته است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میانگین مصرف اینترنت در کشور را 169 دقیقه و در برخی استان‌ها بیش از 200 دقیقه عنوان کرد و گفت: مصرف تلویزیون در کشور 72 دقیقه است اما سرانه مطالعه در حداقل ممکن قرار دارد.

وی تهدید دوم را از ناحیه سیستم آموزشی دانست و ابراز داشت: مدارس کتابخوانی را ترویج نمی‌کنند، مدرسه انبار کردن ذهن را یاد می‌دهد که آن هم به سرعت خالی می‌شود. با حجم زیاد کتب درسی و بدون فرصت مطالعه آزاد در مدارس مواجهیم و دانش آموز را از کتاب دور کرده و دلزده می‌کنیم که باعث می‌شود با کتاب غریب باشند.

صالحی با انتقاد از اینکه متاسفانه نظام آموزش و پرورش ما نتوانسته بین فرزندان ما و کتاب آشتی برقرار کند، افزود: باید سیستم آموزشی را در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی هدایت کرد.

وی با اشاره به اینکه تهدید سوم خانواده‌ها هستند خاطر نشان کرد: خانواده‌ها نه خود کتاب می‌خوانند و نه کتاب خواندن فرزندان خود را ارزش می‌دانند. متاسفانه فقط نمره گرفتن در کتب درسی برای خانواده‌ها ارزش تلقی می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از اینکه میانگین مطالعه ما 13 دقیقه در روز باشد، در برابر 169 دقیقه اینترنت و 72 دقیقه تلویزیون، یک زنگ هشدار برای مطالعه است افزود: اگر می‌گوییم کتاب و کتابخوانی شهروند خوب و انسان سالم تربیت می‌کند، این تهدیدات را در مورد کتاب باید جدی بگیریم.

وی با بیان اینکه علی رغم این تهدیدات فرصت‌هایی برای کتاب هم داریم، اضافه کرد: فرصت‌ها را به جنگ تهدیدها می‌فرستیم که یکی از فرصت‌ها این است که کتاب خوب در 40 ساله انقلاب کم تولید نشده است. بیش از 1 میلیون و 300 هزار در چهل ساله تولید شده که 80 درصد تالیفی است و رقم قابل توجهی است.

عباس صالحی با اشاره به اینکه امسال که کتاب به دلیل شرایط کاغذ حال و روز خوبی نداشت، در شش ماهه امسال بیش از 43 هزار عنوان کتاب داشتیم که حتی افزایش محدودی نسبت به سال قبل داشت، ادامه داد: زمانی بود که کتاب خوب کم داشتیم اما اکنون زیاد داریم.

وی فرصت دوم را «فضای مجازی» برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و با بیان اینکه در کنار برخی تهدیدات فضای مجازی، این فضا فرصت هم هست، ابراز داشت: برای بازخوردگیری، اثرگذاری، معرفی کتاب خوب، پویش های کتابخوانی و... می‌توانیم از فضای مجازی بهره ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرصت سوم را سوق یافتن سرمایه‌های اجتماعی به سمت کتاب عنوان کرد و گفت: زمانی فقط خیرین مدرسه ساز داشتیم، اما اکنون در کتاب و کتابخوانی خیرین ورود کرده‌اند و آمادگی زیادی برای سرمایه گذاری در حوزه کتاب دارند.

وی بر ترویج فرهنگ وقف در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز تاکید کرد و گفت: بخشی از هزینه‌های احسان و نذورات در حوزه اطعام را مردم می‌توانند به توزیع کتاب‌های رایگان و ارزشمند برای مطالعه و یا حتی برای ساخت کتابخانه افزایش فرهنگ کتابخوانی اختصاص دهند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon