طرح "حذف تنوع مدارس" ریشه مدرسه‌های سمپاد را می‌خشکاند!

طرح "حذف تنوع مدارس" ریشه مدرسه‌های سمپاد را می‌خشکاند!

مجلس بهتر است فکری به حال کلاس‌های بدون معلم، مدارس بدون سرانه و شهریه‌های سر به فلک کشیده مدارس غیر‌دولتی، ورود بی حد و حصر معلمان خرید خدمات آموزشی کند؛ مجلس چگونه به خود اجازه می‌دهد در مصوبه‌ای شتابزده ریشه مدارس سمپاد را از پایه بخشکاند؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "ابراهیم سحرخیز" معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش در واکنش به سخنان نمایندگان موافق حذف تنوع مدارس در یادداشتی با عنوان "‌تصمیم شتابزده راه به جایی نخواهد برد" به بررسی مصوبه اخیر مجلس برای حذف تنوع مدارس پرداخته است.

سخنان نمایندگان موافق حذف تنوع مدارس را در مطلب ذیل می‌توانید بخوانید.

مشروح این یادداشت را در ادامه می‌خوانید:

"مطالب سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در دفاع از مصوبه اخیر با عنوان حذف تنوع از مدارس دولتی علاوه بر دامن‌زدن بر ابهام، نشان داد این تصمیم شتابزده عاری از هرگونه پشتوانه علمی بوده، تنها کسانی که قرار است از نتایج فاخر آن بهره‌مند شوند همان کاسبان فرصت‌طلب مدارس غیر‌دولتی هستند.

ارائه مطالبی مخدوش و بعضاً متضاد یا مغایر با عدالت آموزشی در دفاع از این مصوبه، حکایت از سردرگمی در بین مدافعان آن دارد؛ جهت تنویر افکار عمومی خاصه فرهنگیان فرهیخته و عدالتخواه به برخی از نکات در اینباره اشاره می‌شود.

برخی از نمایندگان محترم مجلس از جمله آقای احمدی لاشکی که مدعی هستند امروزه بیش از 18 تا 22 نوع مدرسه در حوزه مدارس دولتی به فعالیت مشغولند آیا مدارسی مانند شبانه‌روزی‌ها، بزرگسالان، هیئت امنایی، عشایری، روستایی، آموزش از راه دور و... را نیز در این مجموعه به شمار آورده‌اند؟

بهتر نیست یکبار دیگر فهرست ادعایی خود را مرور کرده، آن را به مردم نیز عرضه کنند؟ نکند مدارس وابسته‌ای مانند امین، طاها، مدارس شهید مطهری، آستان قدس و... را که سالهاست به دلیل اخذ شهریه در زمره مدارس غیر‌دولتی محسوب می‌شوند را نیز قصد کرده‌اند زیر بیرق مدارس عادی دولتی برده اجازه اخذ هرگونه شهریه‌ای را از آنها سلب کنند که صد البته این کار ناشدنی است و مجلس بر حسب تعارض با دیگر قوانین موضوعه از جمله نیت واقف حق ورود به این حوزه را ندارد.

در کجای مصوبه مجلس، مدارسی مانند نمونه‌دولتی، شبانه‌روزی‌ها در مناطق نابرخودار و محروم روستایی یا عشایری از آن مسثتنی شده‌اند که در متن مصوبه اثری از آن پیدا نیست؟

اگر بنا بر ادعای سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس، ملاک تمیز مدارس دولتی از غیر‌دولتی، تنها پول زوری است که با نام کمک‌های داوطلبانه به اجبار از مردم ستانده می‌شود که امروزه به مرحمت دولت، نمی‌توان مدرسه‌ای را در ایران سراغ گرفت که از کندن چنین پول زوری از والدین معاف باشد!

براساس کدام ادله کارشناسی‌شده، مراکز آموزش از راه دور را که بر اساس اخذ شهریه از مردم بنا شده است، در جرگه مدارس دولتی محسوب کرده‌اند، قرار است آن را از چنگ صاحبانش درآورند؟ اگر منظور آن است که چنین مراکزی باید تحت نظارت آموزش و پرورش دولتی اداره شوند که همین مطلب در مورد تمامی مدارس غیردولتی نیز در" مقام حرف" صادق است.

یا قرار است در قبال ثبت‌نام فراگیران لازم‌التعلیم از دولت کمکی را مطالبه کنند که آموزش‌وپرورش هنوز بدهی 10 سال قبل خود را تسویه نکرده است؟

اساس و چرایی تشکیل مدارس نمونه‌دولتی بر کشف، شناسایی و هدایت دانش‌آموزان مستعد مناطق محروم روستایی استوار است اگر بعدها انحرافی در مسیر ثبت‌نام ایجاد شده و از مردم برای تحصیل در چنین مدارسی نیز پول زور مطالبه شده است چرا قصد کرده‌اید نهالی که خاستگاه عدالت‌طلبانه دارد را با این مصوبه از ریشه بخشکانید؟

مجلس ایران امروز در کجای کار ایستاده است که چشم دیدن کمترین امکاناتی را به سود اقشار آسیب‌پذیر جامعه ندارد؟

برخی رتبه‌های برتر دانشگاه را دو دستی تقدیم بچه پولدارها کردید، برخی صندلی‌های دوره دکتری و علوم پزشکی را در دانشگاه‌ها به حراج مزایده گذاشتید تا افرادی صاحب آن شوند که از پول باد‌آورده بی‌نصیب نمانده‌اند، آیا اکنون نوبت به آموزش و پرورش رسیده است؟

توجه به شناسایی و تربیت دانش‌آموزان نابغه و "تیزهوش به ماهو تیزهوش " از جمله ماموریت‌های بی‌بدیل تمامی دولت‌ها حتی پیش از انقلاب بوده است پشتوانه علمی و کارشناسی شده ایجاب می‌کند دو گروه انتهایی از طیف مستقر بر "منحنی توزیع نرمال هوش" یا همان معدل توانمندی‌ها یعنی دانش آموزان با نیازهای ویژه و نوابغ در مدارس خاص دولتی تحت تربیت ویژه قرار گیرند.

مجلسی که علاوه بر اسناد فرادستی از جمله سیاست‌های کلی تحول در حوزه آموزش‌و پرورش از نگاه و اهتمام ویژه  رهبر معظم انقلاب به تربیت استعدادهای درخشان و نخبگان به عنوان "کنز لاینفد" جامعه باخبر است چگونه به خود اجازه می‌دهد در مصوبه‌ای شتابزده ریشه مدارس سمپاد را از پایه بخشکاند؟

تقارن زمانی این مصوبه با ابلاغ شدن اساسنامه سازمان استعدادهای درخشان این شائبه را بر می‌انگیزد که در نطقه تقابل 180 درجه‌ای با این اساسنامه تلاش می‌شود تا جیب گشاد صاحبان مدارس غیر‌دولتی پُر شود.

اگرمجلس، آن هم در ماه‌های پایانی از عمر خود در تلاش برای نشان‌دادن اقتدار خویش است بهتر است فکری به حال کلاس‌های بدون معلم، مدارس بدون سرانه و شهریه‌های سر به فلک کشیده مدارس غیر‌دولتی، ورود بی‌حد و حصر معلمان خرید خدمات آموزشی، مطالبات معلمان و دیگر مصائبی کند که موریانه‌وار بر جان آموزش و پرورش افتاده است."

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon