بناهای تاریخی کردستان به بخش خصوصی واگذار می‌شود

بناهای تاریخی کردستان به بخش خصوصی واگذار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان گفت: ۱۲ مورد از بناهای تاریخی استان به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولتی واگذار می‌شود.

سید محسن علوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، از واگذاری بناهای تاریخی استان به بخش‌های خصوصی و دولتی خبر داد و اظهار داشت: در سال‌های 85 تا 87 مجوز واگذاری تعدادی از بناهای تاریخی کردستان از طریق صندوق حفظ، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی از سوی هیئت دولت داده شد که بعداً طی ماده 27 قانون بودجه تصویب شد که دولت می‌تواند برای تأمین بخشی از هزینه‌های خود، تعدادی از بناهای تاریخی میراث فرهنگی را به سرمایه‌گذار واگذار کند.

وی بابیان اینکه کارگروهی به نام کارگروه واگذاری پروژه‌های ماده 27 متشکل از دستگاه‌های مرتبط تشکیل‌شده که در آن شرایط واگذاری بنا بررسی‌ و فراخوان آن اعلام می‌شود، افزود: در استان تاکنون دو بنای تاریخی «حمام عبدالخالق و حمام خان» از طریق صندوق حفظ، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی جهت مرمت، احیا، نگهداری و بهره‌برداری به بخش خصوصی واگذار شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کردستان با بیان اینکه حمام عبدالخالق به بهره‌برداری رسیده اما حمام خان در مراحل اولیه مرمت و طراحی قرار دارد، گفت: بنای تاریخی واگذارشده در ابتدا در کارگروه وزارتخانه میراث فرهنگی تعیین کاربری و سپس در کارگروه ماده 27 بررسی و فراخوان آن اعلام‌ و به مزایده گذاشته می‌شود.

وی بیان کرد: امسال از طریق کارگروه ماده 27 نیز یک مورد بنای تاریخی خانه متوسل واقع در بلوار کردستان به‌عنوان نخستین پروژه ماده 27 به بخش خصوصی واگذار شد.

علوی با اشاره به اینکه در تمامی مدت واگذاری سرمایه‌گذار موظف به صیانت و حفاظت از بنای تاریخی است، عنوان کرد: 12 بنای تاریخی از طریق صندوق حفظ، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و کارگروه ماده 27 به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولتی واگذار می‌شود و تا پایان امسال 9 مورد آن تحقق می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از این 9 بنای تاریخی 6 بنا همچون «خانه احمدزاده به بنیاد نخبگان، خانه مصری به دانشگاه کردستان، خانه امین‌الاسلام به بنیاد ایران‌شناسی و حمام خان، حمام عبدالخالق و خانه متوسل به بخش خصوصی» واگذار شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کردستان گفت: تا پایان امسال سه بنای تاریخی شامل بنای تاریخی ملک‌التجار، خانه پیرمرادی و خانه ملائی که از سوی شورای برنامه‌ریزی استان مجوز واگذاری آن به سرمایه‌گذار داده‌شده، واگذار می‌شود.

وی با ذکر اینکه حمام عبدالخالق نمونه موفق از بناهای تاریخی واگذارشده در استان است، ادامه داد: در صورت عملکرد موفق در بناهای تاریخی مربوط به خانه متوسل و حمام خان نیز، رغبت مردم برای سرمایه‌گذاری هرچه بیشتر در بناهای تاریخی افزایش می‌یابد.

علوی با اشاره به اینکه حوزه گردشگری در حال تبدیل‌شدن به اولین پارامترهای توسعه استان است، یادآور شد: افزایش ورود گردشگر در گرو توسعه جاذبه‌های گردشگری دست‌ساز در کردستان است و با ایجاد اماکن تفریحی و تجاری می‌توان باعث ماندگاری بیشتر گردشگران شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان با بیان اینکه افزایش ورود گردشگران به استان سبب رونق در صنعت گردشگری و سرمایه‌گذاری می‌شود، افزود: امیدواریم مسئولان در راستای توسعه زیرساخت‌ها و حل مشکلات این حوزه همکاری لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon