آموزش زبان فارسی به کودکان در شانگهای چین+ عکس و فیلم

آموزش زبان فارسی به کودکان در شانگهای چین+ عکس و فیلم

اگرچه کرسی‌های زبان فارسی در مناطق مختلف جهان در خطر تعطیلی قرار دارند، مدرسه‌ای در شانگهای چین تصمیم گرفته که به کودکان خود زبان فارسی آموزش دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، زبان فارسی در چین سابقه دیرینه­‌ دارد. پیشینه روابط تمدنی ایران و چین به بیش از دو هزار و 600 سال پیش می‌رسد و تعامل این دو کشور باستانی از عهد ساسانیان تداوم دارد. روابط دو ملت چین و ایران در دوره ساخت جاده ابریشم به اوج خود رسید. هرچند در برهه‌ای ارتباطات کم‌تر شد اما پس از ظهور اسلام این مناسبات توسعه‌ یافت؛ به طوری که بر اساس نوشته­‌های جهانگردانی مانند پادری اودوریک، مارکوپولو و ابن بطوطه در دوران فعالیت راه ابریشم، زبان فارسی، زبان بین المللی و بازرگانی در مناطق چینی راه ابریشم بود و به دستور امپراطوران چینی، در چین قدیم مدرسه­‌هایی برای تدریس زبان فارسی و تربیت کارمندان فارسی­‌دان تأسیس شد که این موضوع، در اسناد تاریخی و رویدادهای چینی به آن اشاره شده است. وجود نسخه‌های خطی فارسی و تألیف کتاب­‌هایی از جمله فرهنگ فارسی در چین تالیف حسین وفایی در قرن دهم و منهاج الطلب نوشته محمد بن حکیم زینینی در دستور زبان فارسی در سال 1660 میلادی در صرف و نحو و زبان فارسی گواه این ادعاست.

همچنین وجود کتیبه‌ها و سنگ نوشته و کلمات فراوان فارسی در زندگی روزمره مسلمانان چینی از جمله دلایل رواج زبان فارسی در این سرزمین بوده است. در مجموع می‌توان گفت که زبان فارسی در چین، زبان فرهنگی و دینی مسلمانان به شمار می‌رفته است.

در دوران جدید نیز روابط فرهنگی میان دو کشور با توسعه روابطه اقتصادی، همچنان ادامه دارد. در همین راستا، نخستین کرسی زبان فارسی در سال 1957 میلادی با پیگیری پروفسور جی شیان لین شرق شناس و استاد برجسته دانشگاه پکن در این دانشگاه بدون هیچ‌گونه مساعدت ایران یا کشورهای فارسی زبان آغاز به کار کرد. نخستین گروه از فارغ‌التحصیلان زبان فارسی دانشگاه پکن، از جمله مرحوم پروفسور زِن یان شِن، مرحوم پروفسور جان خونین و مرحوم پروفسور یه‌ای لیانگ، هسته مرکزی گروهی را تشکیل دادند که با تربیت شاگردان بیشتر و تألیف و ترجمه آثار و مقالات و کتاب پیرامون زبان فارسی و فرهنگ و تمدن ایرانی، خدمات برجسته‌ای برای توسعه زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی ارائه کردند.

امروزه نیز آموزش زبان فارسی در مناطق مختلف چین ادامه دارد؛ این در حالی است که طی ماه‌های اخیر به دلیل مشکلات مختلف، خطر تعطیلی کرسی‌های زبان فارسی احساس می‌شود. با وجود این، به گفته حسن ذوالفقاری، استاد اعزامی به دانشگاه شانگهای چین، مدرسه‌ای در این شهر تصمیم گرفته که به دانش‌آموزان خود زبان فارسی آموزش دهد.

ترویج و گسترش زبان فارسی , کشور چین ,

این طرح آزمایشی فقط در شانگهای و با همکاری آموزش و پرورش و پردیس یانپو و دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای در چند مدرسه نمونه اجرا می‌شود. این طرح آزمایشی از پنج سال پیش و با ابتکار شهرداری آغاز شده است و معلمان آن از دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی انتخاب می‌شوند. این برنامه در راستای طرح «جاده ابریشم» و برای معرفی این جاده فرهنگی و کشورهای در مسیر آن است.

 

ترویج و گسترش زبان فارسی , کشور چین ,

کلاس‌های آموزش زبان فارسی در این مدرسه دو ساعت در طول هفته برگزار می‌شود. محتوای این کلاس‌ها نیز آموزش الفبای فارسی، مکالمه مقدماتی زبان فارسی و مسائل جغرافیایی و فرهنگی در نظر گرفته شده است. این مدرسه وابسته به کنسرواتوار شانگهای است که با امکانات و فضای آموزشی مناسب طراحی شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران