۶۲ هزار کودک زنجانی تحت غربالگری تنبلی چشم قرار میگیرند
سال جاری ۶۲ هزار و ۵۲۴ کودک ۳ الی ۶ ساله تحت غربالگری تنبلی چشم قرار میگیرند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، گل نسا آقای محمدی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به آغاز طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان از اولین روز آبان در استان اظهار داشت: اختتامیه این طرح از شهرستان ابهر شروع می شود و در سه مرحله انجام می گیرد که در سطح اول طرح توسط مربیان شاغل که دوره های لازم را گذرانیده اند همچون مربیان مهد کودک ها انجام می شود.
به گفته وی در صورتی که کودکان 3 تا 6 ساله اگر مشکوک به بیماریهای چشم باشند به مرحله دو ارجاع داده می شوند تا معاینه دقیق تر توسط اپتومتریست انجام شود تا با توجه به مشکل در بیناییکودک مداخلات درمانی لازم انجام گیرد همانند بستن چشم سالم برای به کار افتادن چشم تنبل.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی زنجان با بیان این که در این غربالگری در صورت نیاز کودکان به جراحی به پزشکان متخصص ارجاع داده می شوند، اظهار داشت: در صورتی که خانواده ای توانایی مالی برای جراحی چشم کودک را نداشته باشند بهزیستی تامین کننده هزینه خواهد بود.
آقا محمدی با اعلام این که در سال 97 حدود 45 هزار و 535 کودک 3 الی 6 ساله که 77 درصد جمعیتی این رنج از کودکان در استان را شامل میشوند تحت پوشش طرح تنبلی چشم قرار گرفتند، گفت: 3 هزار و 155 کودک به ابتومتریست ارجاع یافته و 2 هزار و 161 کودک خدمات مداخله ای همانند درمان تنبلی چشم، تجویز عینک و جراحی چشم را دریافت کردند.
وی ابراز داشت: پیش بینی میشود امسال در استان 62 هزار و 524 کودک 3 الی 6 ساله تحت پوشش این طرح قرار بگیرند و برنامه ریزی های لازم برای مربیان برای این منظور نیز انجام شده است تا حتما بعد از گذراندن دوره آموزشی اقدام به همکاری در طرح نمایند.
آقا محمدی تعداد پایگاه های ثابت استان در طول سال را 14 مورد اعلام کرد و افزود: از ابتدای آبان تا نیمه آذر تمام پایگاه ها و تیم های سیار فعال اند و کودکان را تحت پوشش این طرح قرار می دهند.
به گفته وی 10 دستگاه غربالگری تنبلی چشم در استان فعالیت می کند و 158 مربی در این زمینه آموزش دیده اند و از فردا 245 پایگاه ثابت ارائه خدمات می کنند و پایگاه های سیار نیز به مناطق روستایی اعزام می شوند.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی زنجان با بیان این که در مناطق روستایی پوشش این طرح به صورت 100 درصدی است، افزود: در مناطق شهری با این که پایگاه های ثابت مستقر است اما پوشش کامل نیست، خانواده ها باید در این امر همکاری لازم را داشته باشند زیرا در صورتی که تنبلی چشم تا قبل از 6 سال مورد درمان قرار نگیرد بعد از این سن درمان این بیماری سخت تر شده و با مشکل مواجه می شود.
وی تعرفه این طرح را در مناطق شهری 2 هزار تومان و در مناطق روستایی رایگان اعلام کرد و ابراز داشت: طرح تنبلی چشم 23 سال است که در کشور اجرا می شود و توانسته اثر قابل ملاحظه ای در کاهش بیماری های چشمی داشته باشد.
آقا محمدی با اشاره به این که طرح پایلوت مدیریت مورد که در زمینه اعتیاد است برای اولین بار در استان اجرا می شود، اظهار داشت: اعتیاد یک بیماری مزمن است که جنبه های اقتصادی و اجتماعی را در پی دارد و طبق رفرنس های ملی و بین المللی عود در بین بیماران معتاد بالا است به 95 درصد نیز می رسد که برای پیشگیری از عود مجدد برای بیماران مصرف کننده مواد قرار است اقدامی به عنوان مددکاری صورت گیرد.
وی افزود: مددکار در کنار معتاد قرار می گیرد و او را همراهی کرده تا از نظر وضعیت روانی و جسمی بهبود یابد تا بازگشت این فرد به خانواده با سهولت بهتری انجام گیرد.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی زنجان با بیان این که اجرای این طرح دارای اهدافی است، خاطر نشان کرد: ارتقا سطح کیفیت زندگی فرد معتاد، شناسایی نیازها و اولویت بندی آن ها، ایجاد محیط امن، بهبود بخشیدن به تداوم مراقبت و درمان، ارتقا سطح سلامت روانی افراد به منظور مانایی درمان، جامع پذیری از طریق توانمند سازی افراد جهت یافتن فرصت های شغلی و آماده کردن خانواده پذیرش افراد در حال درمان از جمله اهداف اجرای طرح است.
وی با اعلام این که علاوه بر سازمان بهزیستی ادارات دیگری همچون کمیته امداد جهت رسیدگی به امور خانوادگی معتادین، بهداشت و درمان، امور بیمه ای، مجموعه بیمه سلامت برای دریافت دفترچه سلامت نیز در این طرح مشارکت دارند، گفت: سازمان اداره کل فنی و حرفه ای در جهت اموزش و تامین شغل و مجموعه شهرداری جهت اسکان معتادین با سازمان بهزیستی همکاری میکنند.
به گفته وی در سال جاری 100 پرونده فعال شده که تعداد 13 مورد مربوط به بانوان است و 6 مددکار آموزش دیده وجود دارد که هر کدام بر روی 20 پرونده در حال کار هستند که بر اساس ارزیابی هر فرد معتاد نسخه خاصی برای درمان و بازتوانی ارائه میکنند.
آقا محمدی با بیان این که طرح پایلوت مدیریت مورد فقط در چند استان اجرا می شود، خاطر نشان کرد: بیش ترین بازگشت معتادین به مواد در شش ماهه اول بعد از ترک است که در این طرح سعی بر این است تا در این شش ماه اول برنامه ادامه دار باشد تا معتاد بهبود یافته به پاکی کامل برسد.
به گفته وی مرکز سرپناه بهزیستی استان از سال قبل شروع به فعالیت نموده و شبانه حدود 50 الی 60 نفر معتاد را اسکان می دهد تا از کارتن خوابی افراد ممانعت نماید.
انتهای پیام/ ت