درخواست عجیب رئیس اتاق بازرگانی از متولیان استاندارد کردستان؛ همه محصولات را کنترل نکنید!

درخواست عجیب رئیس اتاق بازرگانی از متولیان استاندارد کردستان؛ همه محصولات را کنترل نکنید!

آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در حالی برگزار شد که رئیس اتاق بازرگانی سنندج از متولیان استاندارد کردستان درخواست و انتظار عجیبی داشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در حالی امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن آمفی تئاتر اداره فنی حرفه‌ای این شهر برگزار شد، که رئیس اتاق بازرگانی سنندج از مسئولان استاندارد کردستان درخواست عجیبی داشت و انتظار داشت که کارشناسان هنگام کنترل محصولات به چند نمونه بسنده کرده و شرایط را درک کرده تا هزینه زمانی و مادی تولیدکننده کمتر شود چراکه تولیدکننده نیز از خود ماست!

علی‌محمد مرادی، عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس در این مراسم اظهار داشت: سازمان بین‌المللی استانداردسازی یک زبان مشخص و مشترک را در سراسر دنیا تعیین کرده و ما نیز باید خود را با جامعه جهانی وقف دهیم.

وی افزود: اگر کشوری از این زبان مشترک پیروی نکند از حضور در بازار جهانی حذف شده و توان رقابت را نخواهد داشت.

نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس تصریح کرد: باید برای پیشرفت، واحدهای سازمان بین‌المللی استانداردسازی را شناخته و با آنها همگام باشیم.

مرادی با یادآوری اینکه «افزایش میزان تولید ناخالص داخلی و کاهش ضایعات تولید» از مزایای استانداردسازی است، خاطرنشان کرد: باید کیفیت خدمات و محصولات در کشور اسلامی بسیار بالا باشد و به الگویی برای سایر کشورهای دنیا تبدیل شود.

56 جعل علامت استاندارد در کردستان شناسایی شد

ژیلا یزدانی، مدیرکل استاندارد استان کردستان نیز در این مراسم با قدردانی از تلاش همه همکاران خود اظهار داشت: براساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در سال 96 تصویب شده و برای استانداردسازی وظایف فرابخشی و گسترده‌ای در نظر گرفته شده است.

وی افزود: این وظایف فقط با همراهی سازمان ملی استاندارد قابل دستیابی نبوده و همکاری دستگاه‌های اجرایی، بخش خصوصی و عامه مردم را می‌طلبد.

مدیرکل استاندارد استان کردستان خاطر نشان کرد: ایران در بین سازمان‌های بین‌المللی استاندارد و 163 کشور جهان، رتبه 21، در آسیا بعد از چین و ژاپن رتبه سوم و در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را کسب کرده است.

وی با بیان اینکه قدم‌های‌ بزرگی در راستای تدوین استانداردهای حلال برداشته شده است، گفت: اگر ایران بتواند تنها 5 درصد از بازار حلال را به خود اختصاص دهد، 2 تا 2.5 برابر درآمدهای نفتی درآمد کسب می‌کند.

یزدانی با ذکر اینکه حوزه حلال تنها مختص به خوراک نبوده بلکه شامل گردشگری، بسته‌بندی و پوشاک است، ادامه داد: براساس قانون تقویت و توسعه، «اداره استاندارد» تنها مرجع اعطای نشان حلال در کشور است و در استان کردستان نیز برای 2 کشتارگاه طیور پروانه استاندارد حلال صادر شده است.

وی به مرزی بودن استان کردستان اشاره و اظهار کرد: کنترل کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی یکی از وظایف این سازمان بوده و در حوزه شرکت‌های بازرسی و  آزمایشگاه‌های همکار در مرز باشماق و سیران‌بند بانه از بخش خصوصی کمک گرفته تا در زمان و هزینه صرفه‌جویی کنیم.

به گفته مدیرکل اداره استاندارد استان کردستان، در حال حاضر 38 آزمایشگاه همکار، 2 شرکت بازرسی کالا، 4 شرکت بازرسی فنی، 7 شرکت آموزشی و یک شرکت تدوین استاندارد در استان طبق ضوابط تایید صلاحیت شده و فعالیت دارند.

وی بیان کرد: در بخش تولید و خدمات نیز 352 واحد تولیدی تحت پوشش اداره استاندارد در استان فعالیت داشته و این واحدها 734 فرآورده تولید کرده و تاکنون برای 544 فرآورده پروانه استاندارد صادر و 154 فرآورده دیگر نیز در دست بررسی است.

مدیرکل اداره استاندارد استان کردستان کنترل را تنها محدود به بخش تولید ندانست و گفت: به‌منظور حمایت از حقوق مصرف‌کننده و جلوگیری از پخش اجناس نامرغوب، کنترل بازار بصورت مکرر انجام می‌شود.

وی از گشت‌های مشترک با سازمان‌ها و نهادهای فرمانداری، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تعزیرات حکومتی، سازمان صمت، غذا و دارو، اتاق اصناف و سازمان نظام مهندسی ساختمان خبر داد و خاطرنشان کرد: در 6 ماه نخست امسال 3 هزار و 100 مورد بازرسی اصناف انجام شده و از طریق سامانه 10001517 اداره استاندارد که تعیین‌کننده صحت کدهای 10 رقمی زیر علامت استاندارد بوده، 56 مورد جعل علامت استاندارد در استان شناسایی شده است.

یزدانی از صدور پروانه استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها برای محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: با همکاری جهاد کشاورزی جزوه نخستین استان‌های صدور پروانه استاندارد برای محصولات کشاورزی بوده‌ایم و تاکنون برای 5 مزرعه تولیدکننده مجوز صادر شده است.

مدیرکل اداره استاندار استان کردستان یادآور شد: برای دستیابی به استاندارد باید نظام استاندارد در کشور نهادینه شود و این امر تنها با مطالبه ملی محقق خواهد شد تا دست نااهلان از بازار مصرف کوتاه شود.

فرهنگ استاندارد در کردستان توسعه و ترویج یابد

سیدکمال حسینی؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج نیز در این مراسم با بیان اینکه فعالان بخش خصوصی به ضروریت و اهمیت استاندارد واقف بوده و در فعالیت اقتصادی و تولید به آن توجه می‌کنند، اظهار کرد: باوجود استاندارد فضای خوب و سالمی ایجاد می‌شود چراکه شالوده پیشرفت اقتصادی در گرو رعایت استاندارد است.

وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ استاندارد و رعایت حقوق مصرف‌کننده توسعه و ترویج یابد، گفت: انتظار می‌رود مسئولان در این شرایط کنونی به‌دلیل مشکلات اقتصادی، تولیدکننده‌ها را درک کرده تا از این وضعیت گذر کنیم.

حسینی با انتقاد از موازی‌کاری برخی ادارات در کنترل تولیدات یادآور شد: این موازی‌کاری‌ها سبب درگیری ذهنی تولیدکننده می‌شود و باید اداره استاندارد به هنگام کنترل محصولات به چند نمونه بسنده کرده و شرایط را درک کرده تا هزینه زمانی و مادی تولیدکننده کمتر شود چراکه تولیدکننده نیز از خود ماست.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon