ایلام| نبود فاضلاب شهری، تهدید بهداشت و زیست عمومی شهروندان چواری


ایلام| نبود فاضلاب شهری، تهدید بهداشت و زیست عمومی شهروندان چواری

مُشکل دفع غیربهداشتی فاضلاب شهری چوار داستانی دور و دراز دارد و وعده‌ مسئولان و امروز و فردا کردن اجرای طرح دفع بهداشتی فاضلاب این شهر نیز تاکنون به نتیجه نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، مسئله دفع فاضلاب از محیط زیست انسان از زمانی به‌وجود آمد که مردم به زندگی گروهی روی آوردند و زندگی اجتماعی را برگزیدند. زندگی اجتماعی همراه با شبکه فاضلاب. با پیدایش شهرها و گسترش شبکه‌های آبرسانی، بشر برای پاک نگهداشتن محیط زندگی خویش و دفع فاضلاب و پساب تولیدی را لازم دید. بنابراین شبکه دفع فاضلاب مورد توجه قرار گرفت به‌طوری که امروز موضوع دفع، جمع‌آوری، تصفیه فاضلاب در همه جوامع ضرورت دارد.

با توجه به اینکه عامل بیماری‌هایی مانند وبا، حصبه، یرقان، فلج اطفال، بعضی از کرم‌های انگلی و غیره می‌توانند در فاضلاب حضور داشته باشند لذا دفع بهداشتی و صحیح فاضلاب در مناطق روستایی تامین کننده سلامت اهالی روستا خواهد بود.

فاضلاب تولید شده ناشی از شستشو بخشی از فاضلاب خانگی است که مواد مدفوعی و فاضلاب توالت در آن وجود ندارد. در روستاها این فاضلاب‌ها شامل فاضلاب حاصل از آشپزخانه و یا شست‌وشوی البسه و حیاط است. هر نوع فاضلابی باید با روش مناسب خود دفع شود.

بهداشت و زیست عمومی شهروندان در خطر

چُوار بخش و شهری در شمال غربی شهرستان ایلام قرار دارد که از دفع فاضلاب به‌صورت بهداشتی برخوردار نبوده و این مهم  بهداشت و زیست عمومی شهروندان این شهر را  تهدید می‌کند.

مُشکل دفع غیربهداشتی فاضلاب شهری چوار داستانی دور و دراز دارد و وعده‌ مسئولان و امروز و فردا کردن اجرای طرح دفع بهداشتی فاضلاب این شهر نیز تاکنون وعده‌های مختلف و از زبان مسئولان با جایگاه متفاوت به خود دیده ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

مزاحمت، ناراحتی و ناامنی بهداشتی و ایجاد بوی نامطبوع

آن چه شهروندان چواری می‌گو‌یند: نامشخص بودن حریم خیابان و پیاده‌راه اجازه حفر چاه را برای دفع بهداشتی فاضلاب به طریق «چاه» را به آنان نمی‌دهد، در مسیرهایی که پیاده راه هست به علت کَندن چاه‌های متعدد دیگر جایی برای حفر چاه نیست، هزینه تخلیه چاه برای شهروندان با توجه به وضعیت معیشتی و اقتصادی شهروندان سنگین است و بی‌توجهی به این شرایط توسط مسئولان شهری به‌ویژه آب و فاضلاب شهری که متولی طرح فاضلاب است موجب شده است تا برخی منازل فاضلاب خود را در سطح جداول و خیابان‌ها رها کنند.

فاضلاب رها شده از منازل و مغازه‌ها باعث مزاحمت، ناراحتی و ناامنی بهداشتی و ایجاد بوی نامطبوع و در بعضی مواقع باعث اختلافات و درگیری‌هایی بین شهروندان می‌شود.

مضرات انسانی و زیست محیطی

این اقدام موجب مضرات انسانی و زیست محیطی شده و به گفته کارشناسان شیوع عوامل بیماری‌زا، آلودگی منابع زیرزمینی آب، آلودگی محیط زیست، آلودگی ظاهری محیط و آلودگی هوا را  در چنین محیط‌هایی به‌وجود می‌آورد.

آن چه کارشناسان به آن اعتقاد دارند این است «روش‌های دفع فاضلاب از طریق اجرای طرح فاضلاب شهری در چوار» بهترین گزینه برای برطرف کردن این مُشکل موجود در شهر چوار است.

طرح فاضلاب شهری چوار نیازمند اعتبار 500 میلیارد ریالی

افشین مطاهری از مطالعه طرح فاضلاب شهری و تصویب و ارسال آن به وزارت نیرو سخن به میان آورد و اظهار داشت: طرح فاضلاب شهری چوار توسط شرکت آبفای ایلام مطالعه و با تصویب مشاور و تائید آبفای کشور به وزارت نیرو ارسال شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت آبفای ایلام این طرح به برآورد ریالی سه سال گذشته بلغ بر 500 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که برآورد جدید به‌طور حتم این مبلغ را افزایش می‌دهد.

وی گفت: تامین اعتبار این طرح از منابع استانی ناممکن و نیازمند آن است که از اعتبارات ملی تامین اعتبار شود که رایزنی و پیگیری‌ها برای آن در حال انجام است.

تسنیم سوال اساسی آن است که تهدید جدی بهداشت و زیست  شهروندان چواری در پیچ و خم بروکراسی‌های اداری کی  به بررسی گذاشته می‌شود؟ و آیا مسئولان تا زمان تحقق وعده‌ها می‌توانند چاره‌ای برای بهداشت و سلامت این شهر پیدا کنند.

انتهای پیام/ح

 

 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon