فاکتورهای غیر رسمی موجب افزایش قیمت کاغذ شده است
نماینده مصرف کنندگان کاغذ تشکلهای استانهای کشور به جز تهران گفت: قیمت کاغذ از ماه گذشته تا به حال حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است، اما این کاهش نسبت به سرعت افزایش قیمت آن طی ۲ سال اخیر اصلا قابل توجه نیست.
یه گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، غلامرضا شجاع نماینده مصرف کنندگان کاغذ تشکلهای استانهای کشور به جز تهران در گفتوگو با میزان، پیرامون قیمت کاغذ در بازار گفت: درحال حاضر قیمت کاغذ در بازار حدود 360 هزار تومان در هر بند محاسبه میشود اما اگر با فاکتور غیر رسمی همراه باشد قیمت کاغذ افزایش پیدا میکند و به حدود 385 هزار تومان در هر بند میرسد، این در حالی است که قیمت کاغذ تا ماه گذشته حدود 500 هزار تومان بود.
وی در همین راستا ادامه داد: تغییر قیمت کاغذ از 360 هزار تومان به 385 هزار تومان در هر بند به دلیل فرار مالیاتی است، زیرا برخی از خریداران کاغذ حاضر به پذیرش فاکتورهای رسمی نیستند لذا هر بند کاغذ را 25 هزار تومان گرانتر میخرند که البته این افزایش از جیب مصرفکنندگان نهای هزینه خواهد میشود.
شجاع به کاهش 30 درصدی قیمت کاغذ اشاره و تاکید کرد: قیمت کاغذ از ماه گذشته تا به حال حدود 30 درصد کاهش داشته است، اما این کاهش نسبت به سرعت افزایش قیمت آن طی 2 سال اخیر اصلا قابل توجه نیست.
وی پیرامون اظهارات برخی ناشران مبنی بر اینکه کاهش 15 درصدی قیمت کاغذ تاثیری بر قیمت کتب نداشته است، بیان کرد: کاغذ، 33 درصد قیمت هر کتاب را به خود اختصاص میدهد با این توضیح نمیتوان گفت که کاهش قیمت کاغذ هیچ تاثیری را بر روی قیمت کتاب نخواهد داشت، اما از آنجا که قیمت کاغذ طی ماههای اخیر بشدت بالا رفته کاهش پانزده تا 30 درصدی آن نمیتواند شرایط مطلوبی را برای تولید کتاب با خود به همراه داشته باشد.
شجاع اشارهای به شرایط دشوار انتشار کتاب در سال جاری داشت و تصریح کرد: انتشاراتیها روزهای بسیار سختی را میگذرانند و به سختی روی پای خود ایستادهاند تعدادی از این انتشاراتیها شغل دومی را در کنار انتشارات خود در نظر گرفتهاند زیرا با 20 یا 30 عنوان کتاب در سال نمیتوان معیشت خانواده را تامین کرد.
وی به کاهش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه امروز به عنوان یک معضل اشاره و ابراز کرد: عدم استقبال مردم از کتاب و کتابخوانی یک معضل است که بیشترین صدمه را متوجه ناشران کرده است همین امر علاوه بر تاثیرات فرهنگی در بعد کسب و کار برای ناشران و چاپخانه نیز مشکلات فراوانی را در برداشته است.
شجاع کاهش مطالعه کتابهای غیر درسی را فاجعه فرهنگی خواند و اظهار کرد: متاسفانه شرایط به شیوهای تغییر کرده که مطالعه کتابهای غیر درسی خصوصا دربین نسل جوان کاهش یافته و این قشر تنها به مطالعه کتابهای درسی میپردازند در عین حال تعداد کسانی که علاقه به مطالعه دارند در جامعه کاهش چشمگیری داشته که میتوان آن را فاجعه فرهنگی تعبیر کرد.
وی تولید برخی از انواع کاغذ مانند کاغذ تیشو و کاغذ کرافت را در داخل کشور مطلوب دانست و تاکید کرد: تولید برخی از انواع کاغذ مانند کاغذ تیشو و کاغذ کرافت را در داخل کشور و حتی در حد صادرات اقدامی ارزشمند است اما کاغذ چاپ و تحریر به علت وجود تکنولوژی خاص آن در داخل کشور تولید نمیشود لذا واردات در قالب قوانین و برنامههای نظارتی همواره باید مد نظر دولتمردان باشد.
شجاع لزوم نظارت بر توزیع کاغذ در بخش مطبوعات و انتشاراتیها را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: تامین کاغذ مطبوعات با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مطبوعات در دستور کار دولت قرار داشت و عملیاتی شد اما نظارت یکی از مقولههای مهمی است که وزارت ارشاد نباید نسبت به آن کوتاهی کند لذا کج رویهایی از سوی برخی افراد در این شرایط فراهم شده است.
انتهای پیام/