۴۰ هزارپیوند با استفاده از سلولهای بنیادی بندناف انجام شده است
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در مورد اهمیت سلولهای بنیادی، گفت: ۴۰ هزارپیوند با استفاده ازبندناف انجام شده است که هم قابل دسترس است و ریسک آلودگی آن کمتر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازکرج، مرتضی ضرابی ظهر امروز در نشست خبری در کرج با اشاره به اینکه تحقیقات سلولهای بنیادی در دنیا در حال شکلگیری است، اظهار داشت: ما نباید در عرصه سلولهای بنیادی عقب بمانیم.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه باهمت هدف های بزرگ این تحقیقات رادنبال کنیم و این ثرورت انسانی را برای کشور تولیدکنیم و از این مانعیت صرف نظر کردو متذکرشد، باید مراقب باشیم ساختن اعضای یدکی انسان به ساختن انسان منتهی نشود و دسترسی به دانش سلول های بنیادی ثروت نهفته ای است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه بلافاصله بعد از بدو تولد نوزاد برای جمع آوری این خون 10 دقیقه زمان داریم، بیان کرد: بیش از6 میلیون سلولهای بنیادی در بانکهای خصوصی و 700 هزار میلیون در بانکهای عمومی ذخیره شده است و40 هزارپیوند با استفاده ازبندناف انجام شده است و درباره اهمیت سلولهای بنیادی می توان به قابل دسترسی بودن و پایین بودن ریسک آلودگی آن اشاره کرد.
ضرابی بابیان اینکه کشور ما جایگاهش در بین کشورهایی است که بیش از یکصد هزارنمونه ذخیره سازی کرده است عنوان کرد: 15هزارنمونه دربانک عمومی و بیش از 115 هزار نمونه خون بندناف در بانک خصوصی ذخیره شده است که این بزرگترین ظرفیت سلولی درخاورمیانه است.
وی با بیان اینکه درمان 80 نوع بیماری با سلولهای بنیادی می تواند انجام شود ولی درحال حاضر بیشتر برای درمان بیماری هایی که منشا خونی دارند همانند تالاسمی،کم خونی مادرزادی، سرطان خون مورد استفاده قرار می گیرد، ادامه داد: طی 3 تا 5 سال درمان بسیاری ازبیماری های غیرخونی همانند اوتیسم، پارکینسون، دیابت نوع یک با سلول درمانی انجام میگیرد و براساس استاندارد جهانی این سلول ها تا 25 سال نگهداری می شود واستفاده از آن به همه خانوادهها توصیه می شود و هرکسی که تطابق ژنتیکی دارد میتواتد از نمونه استفاده کند.
ضرابی افزود :خدمات بانکی عمومی رایگان است البته بانک عمومی را باید دولت حمایتکند بجز یک مقطعی که دولت اعتباری را برای ذخیره سازی تعدادی محدود نمونه پرداخت کرد دیگر هیچگونه اعتباری از طرف دولت پرداخت نشده و دربانک خصوصی چون خانوادهها خودشان متقبل هزینه میشوند در این زمینه رشد کرده است.
وی با بیان اینکه هزینه نگهداری سلول های بنیادی در دنیا یک خدمات هزینه بر است افزود:هزینه ی نگهداری خون بند ناف در حال حاضر نزدیک به 3 میلیون و 200هزار تومان میباشد که 160 هزار تومان نیز شارژ سالیانه است، تصریح کرد: به همین دلیل شرایط و تسهیلاتی گذاشتیم همانند تسقیط،تسهیلات بانک رسالت و حتی خانوادههایی کهمشکلات خاص دارند بعضا با تخفیف یا در شرایطی رایگان فریز میکنیم.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیالن اینکه سایر بیماری هایی که در حال حاضر کار تحقیقاتی آنها در مجموعه ی رویان در حال انجام است شامل بیماران فلج مغزی،اوتیسم،دیابت نوع 1 ، آلزایمر در افراد بزرگسال،پارکینسون،ام اس،ضایع نخاعی میباشد، تصریح کرد: در کل کشور تا کنون 200 پیوند با استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف انجام شده که از این 200 پیوند سهم نمونه های بنیادی نزدیک به 30 عدد است.
وی افزود:چالش هایی که پیش روی ماست اولا باید مراکز پیوند را گسترش دهیم زیرا تعداد مراکز پیوند کم است،ثانیا اخذ مجوز انجام کارآزمایی بالینی و تحقیقات سلول های بنیادی چون این روند در کشور ما بسیار کند است.
انتهای پیام/ز