واکنش اروپا به مخالفت پارلمان انگلیس با زمان بندی دولت برای برگزیت

واکنش اروپا به مخالفت پارلمان انگلیس با زمان بندی دولت برای برگزیت

مخالفت پارلمان انگلیس با زمان بندی دولت جانسون برای خروج از اتحادیه اروپا بار دیگر زمزمه‌ها برای لزوم تمدید تاریخ برگزیت در اروپا را بالا برده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه آلمانی "فرانکفورتر الگماینه سایتونگ"، مقامات اروپایی واکنش های مختلفی به مخالفت پارلمان انگلیس با طرح زمان بندی دولت برای خروج از اتحادیه اروپا نشان دادند.

دونالد تاسک، رئیس شورای اروپایی روز گذشته در پیامی توئیتری اعلام کرد که وی به 27 عضو اتحادیه اروپا توصیه می کند که برای انگلیس یک تمدید تاریخ برگزیت را تضمین کنند.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم در مصاحبه با یک رسانه چاپ این کشور درباره تمدید تاریخ برگزیت ابراز تمایل کرده و هم زمان در این باره ابراز تردید کرد.

وی در این باره گفت که اگر این مسئله مطرح باشد که تاریخ برگزیت برای 2 تا 3 هفته به تعویق بیفتد تا به نمایندگان در لندن امکان تصویب قانونی منطقی در این باره را بدهد این مشکلش کم تر از مسئله فعلی است. وی در عین حال درباره تمدید تاریخ برگزیت تا پایان ژانویه سال 2020 ابراز نگرانی کرد.

 آملی دمونشالین وزیر امور اروپایی فرانسه هم در این باره ابراز تردید کرده و گفت: یک تمددید صرفا فنی برگزیت برای چند روز قابل توجیه است تا به پارلمان انگلیس زمان کافی برای پیشبرد رویکرد خود را بدهد. اما زمان بیشتر برای این منظور مسئله را حل نمی کند. آنچه لازم است یک تصمیم سیاسی است.

نمایندگان مجلس عوام انگلیس شامگاه سه‌شنبه در نخستین مرحله از رأی‌گیری درباره توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر شرایط برگزیت، موافقت خود را با توافق مذکور اعلام کردند، اما به زمان‌بندی دولت برای خروج از اتحادیه اروپا تا روز 31 اکتبر (9 ابان) رأی منفی دادند.

در رأی‌گیری اولیه مجلس عوام انگلیس، 329 نفر به توافق دولت بوریس جانسون و اتحادیه اروپا بر سر شرایط برگزیت رأی مثبت دادند و 299 نفر از نمایندگان نیز مخالفت خود را با این توافق ابراز داشتند.

در مرحله بعدی، زمان بندی ارائه شده از سوی دولت جانسون برای برگزیت به رای گذاشته شد و نمایندگان پارلمان با 322 رای منفی در برابر 308 رای مثبت زمان بندی مورد نظر دولت را رد کردند.

بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس در همان اولین نشست خبری خود در سمت جدیدش تأکید کرد که کشورش حداکثر تا روز 31 اکتبر تحت هر شرایطی اتحادیه اروپا را ترک خواهد کرد.

گرچه وی پس از مذاکرات طولانی با اتحادیه اروپا، هفته گذشته با مقامات کشورهای عضو این اتحادیه بر سر شرایط برگزیت به توافق رسید، اما منتقدان وی در پارلمان انگلیس معتقدند که خروج شتابزده از اتحادیه اروپا در فرصت اندک باقی‌مانده تا 31 اکتبر (9 آبان) تصمیم درستی نیست.

بوریس جانسون روز شنبه مجبور شد طبق مصوبه پارلمان انگلیس طی نامه‌ای به اتحادیه اروپا خواستار به تعویق افتادن برگزیت شود، اما وی در ابتدا نیز گفته بود که چنین نامه‌ای را به اتحادیه اروپا ارسال نخواهد کرد و همچنان اصرار داشت که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در موعد مقرر امکان‌پذیر است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon