سنندج| نرمافزار تشخیص آسیبهای ورزشی در کشور طراحی شد
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در حال حاضر در فدراسیون پزشکی نرمافزاری جهت تشخیص آسیبهای ورزشی طراحی شده که از طریق دانشگاهها اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمد حسین علیزاده ظهر امروز در آئین افتتاحیه نخستین همایش بینالمللی ورزش و توسعه پایدار که با حضور مسئولان کشوری و استانی در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، ورزش و فعالیت بدنی را یکی از مهمترین شاخصهای سلامتی در کشورهای توسعه یافته ذکر کرد و اظهار داشت: ورزش اگر با ساز و کار مناسب انجام نشود، آسیبهای زیادی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 4 میلیون نفر جمعیت سازمان یافته ورزشی و 17 میلیون نفر جمعیت ورزش همگانی در کشور وجود دارد، افزود: در گام نخست، کیفیت زندگی یک قهرمان تحت تأثیر آسیبهای ورزشی قرار میگیرد چرا که بر ابعاد جسمانی و روانی ورزشکار تأثیر منفی میگذارد.
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «از دست دادن شغل، هزینههای سنگین درمان، خطر بروز معلولیت، مرگ و میر و پیامدهای روانی» از جمله عواقب و آسیبهای شایع ناشی از ورزش است.
وی گفت: آسیبهای ورزشی موجب ایجاد اختلال در فعالیت ورزشی و مانع حضور فرد در رقابتهای ورزشی و تمرینها میشود، بنابراین باید ورزشکاران در انجام تمرینات خود مراقب و اصول و قوانین را رعایت کنند.
علیزاده با بیان اینکه هر فعالیتی که با کمترین هزینه و بیشترین بهرهوری انجام شود، توسعه پایدار نامیده میشود؛ اظهار کرد: در صورت تکرار موفقیتهایی همچون کسب مقام نهم کشور ایران در یونیورسیاد، میتوان به توسعه پایدار در ورزش قهرمانی اتفاق امیدوار بود.
وی توسعه پایدار در ورزش را بهمعنای حفظ دوران ورزشی ورزشکار بدون آسیب دانست و عنوان کرد: مدلهای استراتژیک و راهبردی برای جلوگیری از آسیبهای ورزشی در دنیا وجود دارد که در برخی از کشورها با سرمایهگذاری روی آنان، مانع تکرار آسیبهای ورزشی میشوند.
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه آسیبهای ورزشی قابل پیشگیری است، خاطرنشان کرد: آموزش تنها راه ساده، کمهزینه و فراگیر در این زمینه بوده و در حال حاضر نیز در فدراسیون پزشکی نرمافزاری جهت تشخیص آسیبهای ورزشی طراحی شده که از طریق دانشگاهها اجرا میشود.
سهم صنعت ورزش در کشور کمتر از نیم درصد است
علی شریفنژاد رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیفات و فناوری در این همایش به بحث اکوسیستمهای فناوریهای ورزشی اشاره کرد و اظهار داشت: سالهای آینده، سال دوپینگ تزریقی و خوردنی نیست بلکه دوپینگ تکنولوژی است.
وی با اشاره به اینکه در صنعت ورزش موضوعات مختلفی از جمله تولیدات ورزشی، خدمات بازرگانی و تجارت ورزش و آی.سی.تی وجود دارد، افزود: سهم صنعت ورزش از GDP در دنیا برابر 4.5 درصد و این میزان در کشور ایران کمتر از نیم درصد است.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیفات و فناوری با بیان اینکه «ورزش» در مراکز رشد و واحدهای فناوری و پژوهشگاههای مختلف مغفول مانده است، تصریح کرد: پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در سال 95 و 96 دو رویداد فناوری ورزشی و تجهیزات ورزشی و در سال 96 یک فستیوال نوآوری صنعت ورزشی اجرا کرد.
وی با بیان اینکه رشته علوم ورزشی دارای ظرفیت و پتانسیل بسیار زیادی است، گفت: نخستین مرکز نوآوری و فناوری ورزش ایران در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی راهاندازی شده و فضایی را برای بروز ایدههای خلاقانه فارغالتحصیلان نخبه و جوان در حوزه ورزش فراهم کرده است.
شریفنژاد از حمایت از 12 شرکت و استارت آپ و کسب جایزه ملی یک استارت آپ از اتاق بازرگانی ایران خبر داد و اظهار کرد: علاوهبر حمایتهای جانبی از شرکتها و استارت آپهای عضو در مرکز نوآوری و فناوری ورزش ایران، دورههای تدوین کسب و کار و طرح تجاری و فنون مذاکره برای استارتآپهای حاضر در مرکز برگزار میشود.
وی با بیان اینکه سردمداران کارآفرین ورزش ایران رویداد ورزشی "سکو" تشکیل دادهاند، افزود: دوازدهمین همایش بینالملی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با شعار توسعه فناوری ورزشی برای زندگی سالم در دست برنامهریزی است.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیفات و فناوری اعلام کرد: امسال در هفته پژوهش نمایشگاههای در سراسر کشور برپا میشود و دانشجویان دانشگاه کردستان نیز میتوانند محصولات خود را در حوزه ورزشی به نمایش بگذارند.
انتهای پیام/ ت