طرح غربال گری چشم کودکان در بیش از ۳۰۰ پایگاه بهزیستی استان مرکزی اجرا می‌شود


طرح غربال گری چشم کودکان در بیش از 300 پایگاه بهزیستی استان مرکزی اجرا می‌شود

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با بیان این که طرح غربالگری تنبلی چشم در بیش از ۳۰۰ پایگاه بهزیستی استان مرکزی اجرا می‌شود گفت: طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی آغاز شد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم در اراک، علامت تنبلی چشم این است که کودک در دوره کودکی دید طبیعی نداشته باشد، این اختلال معمولا در یک چشم دیده می‌شود، واضح نبودن تصویر در چشم کودک و ایجاد تصویر خوب در چشم سالم سبب این می‌شود تا مغز چشم سالم را برای دیدن انتخاب کند.

تنبلی چشم معمولاً در کودکان دارای سنین زیر 6 سال به وجود می‌آید و در بیشتر موارد توسط والدین کشف می‌شود، در این سن کودک عموما مشکل بینایی خود و پیامدهای آن مانند سردرد و سایر موارد را بیان نمی‌کند، بعضی از انواع تنبلی چشم به این آسانی قابل شناسایی و تشخیص نیستند، زیرا کودک توسط چشم دیگر به آسانی می‌بیند.

 همچنین تنبلی چشم در صورتی‌که در زمان مناسب تشخیص داده شود براحتی قابل درمان است.

 به همین سبب پیشگیری از تنبلی چشم ضرورت پیدا می‌کند، بهزیستی استان مرکزی در این زمینه در راستای برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم حرکت کرده است.

هدف اصلی طرح غربالگری تنبلی چشم درمان به موقع تنبلی چشم در کودکان است

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ، با اشاره به  از آغاز برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی گفت: این برنامه ویژه کودکان سه تا 6 سال بوده که از یک آبان ماه در پایگاه‌های دائم و غیردائم برگزار می‌شود.

زهرا امینی تصریح کرد: این طرح هر سال در کل کشور اجرا می‌شود، در این راستا بهزیستی استان مرکزی نیز در راستای اهداف بهزیستی کشور گام برداشته و این برنامه را در استان مرکزی اجرایی می‌کند، هدف اصلی برنامه ملی غربالگری تنبلی چشم، کشف به موقع کودکانی است که در ظاهر سالم  اما در واقع دچار تنبلی چشم هستند و از دید طبیعی برخوردار نیستند تا بتوان درمان به موقع را آغاز کرد.

وی ادامه داد: امسال نزدیک به 400 پایگاه غربالگری بینایی در اداره‌های بهزیستی در شهرستان‌ها مستقر بوده و آماده خدمت‌رسانی به مردم است تا از بروز بیماری تنبلی چشم جلوگیری شود.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی عنوان کرد: سال گذشته بیش از 59 هزار کودک در استان مرکزی را در طرح غربالگری تنبلی چشم مورد بررسی قرار داده و  بیش از 2 هزار کودک به سطوح تخصصی ارجاع داده شدند.

زهرا امینی ادامه داد:  سن 5 یا زیر پنج سال بهترین سن برای درمان تنبلی چشم است، تنبلی چشم کودکان تا قبل از پنج سالگی بهتر درمان می‌شود به طوری که ممکن است بینایی کامل به دست آید اما تشخیص اگر در مان آن به تعویق بیافتد ممکن است فرد بینایی کامل خود را نتواند به دست اورد.

وی بیان کرد: رشد و تکامل مرکز بینایی هر فرد از ابتدای به وجود آمدن نوزاد تا حدود هشت سالگی ادامه دارد، حداکثر سرعت رشد نیز در دو سال اول است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon