انتقاد نماینده مجلس از بلااستفاده بودن فرودگاه اراک؛ گلایه از کم‌توجهی مسئولان به حوزه حمل‌ونقل هوایی استان مرکزی


انتقاد نماینده مجلس از بلااستفاده بودن فرودگاه اراک؛ گلایه از کم‌توجهی مسئولان به حوزه حمل‌ونقل هوایی استان مرکزی

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس با بیان اینکه ناوگان ریلی استان مرکزی فرسوده است گفت: احداث بندر خشک استان مرکزی در شورای ستاد مراکز لجستیک کشور به تصویب رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی‌اکبر کریمی شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای هماهنگی امور راه و شهرسازی استان مرکزی که در فرودگاه اراک برگزار شده بود با اشاره به اهمیت غیرقابل انکار حوزه حمل‌ونقل و مسکن و شهرسازی اظهار داشت: دو مقوله حمل‌ونقل و مسکن و شهرسازی از جمله مسائل قابل اهمیت در کشور هستند که در امور زیربنایی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

وی افزود: بخش یازدهم قانون برنامه ششم به‌طور ویژه به دو حوزه حمل‌ونق و مسکن پرداخته است که با نگاهی توسعه‌محور به کشور در می‌یابیم که این دو حوزه مهم‌ترین زیرساخت‌های توسعه‌ای کشور محسوب می‌شوند که به تمامی بخش‌های اقتصادی سرویس ارائه می‌دهند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مواد 51 تا 62 قانون برنامه ششم ناظر بر دو حوزه حمل‌ونقل و مسکن است که مباحث بسیاری را در این زمینه مورد بررسی قرار داده اما در میان آنها چند نکته بیش از مابقی موارد قابل توجه است.

کریمی ادامه داد: در مفاد قانون برنامه ششم که به حوزه حمل‌ونقل ارتباط دارند بر توسعه حمل‌ونقل ریلی تاکید ویژه‌ای شده زیرا این نوع از حمل‌ونقل بسیار بصرفه و اقتصادی است که موقعیت اجتماعی و قلمرو کشوری ما نیز فرصت را برای ترانزیت کالا در این حوزه به وجود آورده است.

وی عنوان کرد: توسعه حمل‌‌ونقل ریلی می‌تواند مزیت‌های بسیاری را به همراه داشته باشد، درحال حاضر اتصال راه‌آهن چابهار به مشهد و یا اتصال راه‌آهن داخلی کشور از منطقه خرمشهر به بصره، اتصال خطوط ریلی از کرمانشاه به خاک عراق و اتصال راه‌آهن آستارا به کشور آذربایجان می‌تواند پدیدآورنده اتفاقات بزرگی در این زمینه باشند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استقرار شریانات ارتباطی ریلی در سطح ملی و منطقه‌ای از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، همچنین بخشی از قانون برنامه ششم به توسعه استفاده حداکثری از توان داخلی در حوزه حمل‌ونقل اشاره دارد.

کریمی بیان کرد: کشور ایران حمایت‌های قانونی و یارانه‌های مالی به حمل‌ونقل هوایی و ریلی اختصاص داده که البته این نوع حمایت در عرصه حمل‌ونقل جاده‌ای در قالب یارانه سوخت اعطا می‌شود اما این مسئله درخصوص حمل‌ونقل هوایی نمود بیشتری دارد و بسیاری از فرودگاه‌های کشور در تلاش‌اند تا پروازهایی که دولت به آنها یارانه اعطا می‌کند را در مجموعه خود به انجام برسانند و نرخ واقعی بلیط این پروازها با نرخ دریافتی بسیار متفاوت است.

وی افزود: شرکت هوایی آسمان در بسیاری از فرودگاه‌های کوچک استان‌ها پروازهای متعددی به انجام می‌رساند و بابت دریافت یارانه‌های مربوط به این سفرها طلبی معادل هزار میلیارد تومان از دولت ایجاد کرده بود که در روند تدوین قانون بودجه دوسال گذشته طلب یارانه‌ای این شرکت با مبلغ بدهی مجموعه بابت مصرف سوخت معادل‌سازی و بدهی پرداخت شد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه در استان مرکزی به‌عنوان مرکزیت کشور با دارا بودن جمعیت بیش از 1.5 میلیون نفری علی‌رغم اینکه در سنوات قبل بیش از ده‌ها میلیارد تومان برای احداث و تجهیز فرودگاه این منطقه صرف شده این سرمایه ملی بلااستفاده باقی مانده است، در 20 ساله گذشته شاهد رویداد اندک پروازهایی در فرودا شهر اراک بوده‌ایم که این پروازها عمدتا پروازهای محدود و ویژه بوده‌اند.

کریمی عنوان کرد: مجموعه فرودگاه اراک قابلیت سرویس‌دهی شبانه‌روزی را با در اختیار داشتن ناوگان مجهز را دارد و باید گفت این فرودگاه در لیست مرز بین‌المللی قرار دارد که می‌توان پروازهای خارجی نیز از این محل صورت بپزیرند که متاسفانه این امکان از مردم استان مرکزی سلب شده است.

وی خاطرنشان کرد: نسبت به کم‌توجهی مسئولین به حوزه حمل‌ونقل هوایی استان مرکزی گلایه‌مند هستیم که چرا این امکانات را در اختیار مردم استان مرکزی قرار نداده‌اند، درحال حاضر برخی از شهرهای کوچک کشور از خرمات فرودگاهیی برخوردارند و حتی برخی از استان‌های کشور از طرفیت چند فرودگاه استفاده می‌کنند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در استان مرکزی و شهر اراک شاهد تقاضای بالای انجام پروازها هستیم زیرا این استان از ظرفیت‌های صنعتی، دانشگاهی، حضور مدیران دولتی و سایر اشخاص خصوصی برخوردار است اما متاسفانه این موضوع مورد توجه مسئولان قرار نمی‌گیرد و هزینه بیت‌المال در این حوزه بلااستفاده باقی مانده است.

کریمی افزود: در چندماهه اخیر فرودگاه شهر اراک درواقع تعطیل بوده که با پیگیری‌های انجام شده و مذاکراتی که با شرکت هوایی آسمان و وزارت راه به انجام رسید و ارائه دو نوبت تذکر به وزیر راه و شهرسازی قول‌هایی مبنی بر آغاز فعالیت مجدد این فرودگاه داده شد و مقرر است که شرکت هوایی آسمان نسبت به انجام پرواز عسلویه از مبدا استان مرکزی اقدام کند اما این اقدامات برای فرودگاهی با چنین ظرفیت مطلوبی کافی نیست.

وی ادامه داد: در گذشته پروازهای عتبات عالیات از مبدا استان مرکزی به انجام می‌رسید که بسیار مورد استقبال هم استانی‌ها واقع شد و این پروازها با ضریب اشغال صد درصدی و نوبت دهی ماهیانه به انجام می‌رسید که متاسفانه انجام این پروازها در استان مرکزی و شهر اراک لغو شد، همچنین براساس بررسی‌های انجام شده دریافته‌ایم که سایر استان‌های همجوار نیز نسبت به انجام پروازها از فرودگاه شهر اراک علاقه‌مند هستند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مردم استان مرکزی نسبت به وضعیت فعلی فرودگاه شهر اراک گلایه‌مند هستند و امیدواریم که این نابسامانی هرچه سریعتر برطرف شود، اگر امکاناتی در کشور وجود دارد مردم استان مرکزی نباید از آن بی‌نسیب بمانند و اگر وضعیت فعلی فرودگاه اراک ساماندهی نشود از تمامی امکانات قانونی در راستای رفع این مشکل استفاده می‌کنیم.

کریمی خاطرنشان کرد: در بخش حمل‌ونقل ریلی استان مرکزی نیز شاهد بی‌توجهی‌هایی هستیم درحالی که راه‌آهن شهر اراک یکی از نخستین ایستگاه‌های راه‌آهن کشور است که قدمتی بیش از 90 سال دارد و این ناحیه در گذشته چند استان را در بر می‌گرفته و اکنون نیز راه‌آهن استان مرکزی همواره به سایر استان‌ها خدمات ارائه می‌دهد اما این وضعیت همچنان شایسته مردم اراک نیست که ناوگان ریلی آنها با قطارها و واگن‌های فرسوده تجهیز شده باشد که در سفرهای خود به دلیل نقص فنی ساعت‌ها در راه بمانند.

وی بیان کرد: درحال حاضر مردم استان تهران تنها با پرداخت بهای 4 هزار تومان ار تهران به مقصد قم با قطار سفر می‌کنند که باید گفت این سفرها با ظرفیت بالا و این بها بطور قطع شامل یارانه پرداختی از سوی راه‌آهن می‌شود، سوالی که در این زمینه مطرح می‌شود این است که آیا مردم استان مرکزی با جمعیت 1.5 میلیون نفری، حجم بالایی از دانشجویان و مدیرانی که روزانه باید سفرهایی به پایتخت داشته باشند نباید از یک سفر روزانه در این زمینه برخوردار باشند؟

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: حق مردم استان مرکزی در این زمینه تضییع شده و امیدواریم که هرچه سریعتر این حق به مردم استان مرکزی ادا شود، مسئولان ملی وظیفه دارند که پاسخگوی این مطالبات مردمی باشند و مسئولان استانی نیز موظفند که به پیگیری این مباحث بپردازند.

کریمی ادامه داد: اینکه مسئول استانی در پاسخ به قطع روند پروازهای فرودگاه این استان بگوید که دلیل آن را نمی‌داند توجیه مطلوبی نیست، وضعیت فعلی فرودگاه استان مرکزی با وضعیت مطلوب قابل قبول مردم این منطقه فاصله بسیاری دارد که امیدواریم با همت مدیران استانی این مباحث به نتایج مطلوبی برسند.

وی عنوان کرد: در راستای احداث بندر خشک پیگیری‌های متعددی به انجام رسیده و مطالعات اولیه این طرح گردآوری شده که به معاونت برنامه‌ریزی وزارت راه ارجاع داده شده است که از این محل نیز به معاونت حمل‌ونقل ارجاع داده شد که در ستاد و شورای مربوطه براساس بررسی‌های انجام شده شهرستان اراک بهترین گزینه احداث بندرخشک شناخته شده که از شرایط مطلوب موردنیاز این عرصه برخوردار است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استان مرکزی پس از استان تهران در سطح کشور جایگاهی محسوب می‌شود که از نظر شرایط احداث بندرخشک در جایگاه مطلوبی قراردارد و کلیات احداث بندر خشک استان مرکزی در شورای ستاد مراکز لجستیک کشور به تصویب رسیده و پهنه اراک باعنوان پهنه دارای ظرفیت ایجاد پارک لجستیک شناخته شده است.

کریمی بیان کرد: وزارت صمت به نمایندگی از ستاد مراکز لجستیک کشوری به‌عنوان سازمان مسئول ایجاد بندر خشک در استان مرکزی تعیین شده و متولی اجرای این طرح در استان مرکزی است، همچنین روند احداث این مرکز در شهر اراک در مرحله تعیین محل اجرای طرح قرار دارد که پس از تصویب نقطه پیشنهادی در ستاد مذکور فرایند جذب سرمایه‌گذار آغاز می‌شود.

وی افزود: مدیرکل راه‌وشهرسازی استان مرکزی باید هماهنگی‌های لازم را با استاداری مرکزی، معاونت عمرانی و سایر ارگان‌های مربوطه به انجام برساند و جلسه ویژه‌ای در این خصوص تشکیل دهید تا نقطه نهایی اجرای این طرح تعیین شود، منطقه محور ترردی اراک به تهران به لحاظ نزدیکی به فرودگاه، ریل راه‌آهن و شریان ارتباطی جاده‌ای منطقه پیشنهادی اجرای این طرح است که البته این طرح باید در زمینی به مساحت بالای 200 هکتار به اجرا برسد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اجرای طرح بندر خشک می‌تواند مزیت‌های بسیاری را برای استان مرکزی و شهر اراک به همراه داشته باشد که علاوه بر دپو کالا در این منطقه مسئله ترانزیت اقلام نیز که به مقصدهیا خارجی در حرکت‌اند در این محل ترانزیت شوند.

کریمی عنوان کرد: ذخیر‌ه‌سازی کالا در کشور به‌عنوان ذخایر استراتژیک ازجمله مزیت‌های احداث بندر خشک است که اقلام متعددی را در بر می‌گیرد، همچنین صحبت‌های اولیه با سرمایه‌گذاری که در این حزوه اعلام آمادگی کرده به انجام رسیده است که درصورت تطابق شرایط با چهارچوب تعیین شده فرد به ستاد معرفی می‌شود.

وی ادامه داد: احداث این بندر ایجاد اشتغال فراوانی را برای استان مرکزی به همراه دارد و علاوه بر آن ایجاد ثروت و حجم بالایی از سرمایه‌گذاری به استان مرکزی ورود می‌یابد و در کنار هزاران واحد صنعتی در این منطقه و ظرفیت‌های موجود در بخش کشاورزی مزیت مطلوبی برای استان به شمار می‌آید.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon