طرح ۷ ماده‌ای «اشرف غنی» برای صلح افغانستان + متن

طرح 7 ماده‌ای «اشرف غنی» برای صلح افغانستان + متن

رسانه افغان اعلام کرد که به طرح صلح هفت ماده‌ای رئیس جمهور افغانستان دست یافته که در آن چگونگی رسیدن به صلح تشریح شده است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «طلوع نیوز» مدعی دستیابی به اسنادی است که منسوب به «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان بوده و برنامه وی برای برقراری صلح در این کشور ترسیم می‌کند.

این طرح شامل هفت ماده: مذاکره با آمریکا و ناتو، مذاکره با طالبان، مذاکره با پاکستان، گفت‌وگو با کشورهای همسایه، منطقه و جهان اسلام، گفت‌وگو با غرب و سازمان‌های بین‌المللی، تقویت نهادها در سطح ملی و رسیدگی به شکایات در طرح ملی است.

براساس این گزارش، اشرف غنی در ابتدای سند از واشنگتن و سازمان ناتو خواسته تا در هماهنگی با کابل راهکار عملی را برای خروج نیروها از افغانستان تبیین کند و چارچوبی را نیز برای مبارزه با تروریسم در زمان پسا خروج ایجاد کند.

در ماده دوم، این طرح  به مذاکره با طالبان پرداخته و از این گروه خواسته تا پیش از آغاز مذاکرات صلح «آتش‌بس دوجانبه» را بپذیرند و نیز نشان دهند که اتحاد فرماندهی خود را حفظ کرده‌اند و زمینه گفت‌وگوهای موفق نیز تامین شود.

در این طرح همچنین تاکید شده آتش‌بس پیش‌شرط گفت‌وگوهای صلح است.

در ماده سوم این طرح پاکستان به عنوان ریشه مشکلات افغانستان مطرح شده و هدف از مذاکرات با اسلام‌آباد این طور تشریح شده که «افغانستان اطمینان حاصل کند که پاکستان به پناه دادن به تروریست‌ها و پرورش تروریسم در منطقه ادامه نخواهد داد و پاکستان نیز باید بداند که افغانستان در راستای تجارت، صادرات و پروژه‌های انرژی که می‌تواند به رشد اقتصادی پاکستان کمک کنند، می‌تواند یک همکار صادق باشد».

غنی در حالی از اعلام آتش‌بس به عنوان پیش‌شرط مذاکره با طالبان یاد کرده که به گفته کارشناسان، این گروه دولت را قبول ندارد و به درخواست طالبان دولت افغانستان در سایه گفت‌وگوهای صلح قرار گرفته و باوجود مخالفت کابل سران کشورهای همسایه، منطقه و جهان با سران طالبان دیدار می‌کنند.

از سوی دیگر باوجود سفرهای متعدد غنی به اسلام‌آباد و گزارش‌هایی مبنی بر توافق‌های پنهانی وی با پاکستان، رئیس جمهور افغانستان کارنامه خوبی در زمینه روابط با اسلام‌آباد ندارد.

کارشناسان همچنین می‌گویند که بیشتر مفاد این طرح ارتباطی به روند صلح نداشته و تاثیرگذار بودن آن نیز محتمل نیست.

متن کامل این طرح را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت