بیش از ۵۰ درصد زنجانی ها تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند


بیش از 50 درصد زنجانی ها تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند

مدیر کل بیمه سلامت استان زنجان گفت: در استان زنجان ۵۴۰ هزار نفر از هم استانی ها از خدمات بیمه سلامت استفاده می کنند که بیش از ۵۰ درصد جمعیت را شامل می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، خدیجه ابراهیم خانی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت با اشاره به تصویب بیمه همگانی در آبان ماه سال 1373 و اجرای آن بعد از یک سال در کشور، اظهار داشت: در سال 1377 روستائیان تحت پوشش بیمه همگانی قرار گرفتند و این امکان را داشتند که با در دست داشتن کارت از خدمات بستری استفاده کنند.

به گفته مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان در سال 81 بیمه بستری شهری ارائه شد و ساکنین شهر ها توانستند از خدمات استفاده کنند و بعد از سال 84 نیز تمام روستائیان در کل کشور تحت پوشش قرار گرفته و دفترچه بیمه دریافت کردنند و توانستند از خدمات سرپایی استفاده کنند.

وی با بیان این که در سال 93 پوشش بیمه ای به صورت یک تکلیف برای تمام افراد شد، افزود: در این مسیر مشکل قانونی به وجود آمد زیرا هیچ زیر ساختی برای اطلاعات بیمه شدگان که آیا تحت پوشش سایر بیمه ها هستند یا خیر وجود نداشت، بعد سال 93 هم پوشانی بیمه ای حدود 5 الی 6 میلیون نفر مشخص شد.

بیمه سلامت 19 میلیارد تومان برای درمان بیماران خاص در قم هزینه کرد

ابراهیم خانی با اشاره به این که طی سال های گذشته اقدامات مهمی روی داده است، تصریح کرد: اجرای طرح تحول بیمه سلامت از مهم ترین این طرح هاست و اقدامات موثری از لحاظ بانک های اطلاعاتی مثل بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح انجام شده و هم پوشانی تا حدودی برطرف شده است.

مدیر کل بیمه سلامت با بیان این که در سال 97 تکلیف قانونی در بند ج تبصره 17 قانون بودجه 97 و 98 در رابطه با توسعه الکترونی وجود دارد، خاطر نشان کرد: زنجان جز استان های پیش رو در این امر بود و در حال حاضر در تمام شهرستان ها نسخه الکترونی انجام میشود و از تیر ماه 98 نیز این طرح در اسناد بستری بیمارستانی، دانشگاهی نیز شروع شده است.

وی افزود: این طرح از سه بیمارستان در استان شروع شده است و در حال حاضر 9 بیمارستان برای پذیرش و بستری به روش الکترونی در حال ارائه خدمت هستند و تنها بیمارستان طارم دارای مشکل جزئی است.

مدیر کل بیمه سلامت استان زنجان با تاکید بر این که الکترونی شدن موجب صرفه جویی زیادی از لحاظ هزینه و کاهش مصرف کاغذ شد، ابراز داشت: مصرف کاغذ در بیمارستان‌های دولتی و بخش ها و اسناد بستری به طور متوسط 88 درصد صرفه جویی در کاغذ به وجود آورده است.

وی گفت: طبق برسی که در سه ماهه اول نسبت به سال گذشته انجام شده است تعداد کاغذ استفاده شده از 230 هزار و 202 برگ ارسالی بیمارستان به 28 هزار و 221 کاغذ کاهش یافته است که این کاهش و صرفه جویی می تواند برای بیمارستان و بیمه مفید واقع شود.

ابراهیم خانی با بیان این که قوانین الکترونی پشت سیستم ها قرار داده شده است و به صورت خودکار یک سری آلارم‌ها می‌دهد، تصریح کرد: مثلا در صورتی که دارویی تحت پوشش بیمه نباشد به پزشک اطلاع داده می‌شود تا بیمار نیز از موضوع مطلع گردد.

وی همچنین با بیان این که در سال 97 قرار بر این شد تا کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمات درمانی‌اش با سازمان بیمه سلامت انجام شود، اظهار داشت: در همین راستا 4 هزار و 100 مددجو تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و دفترچه بیمه سلامت دریافت کردند.

مدیر کل بیمه سلامت تاکید کرد: از 13 آبان اجرای آیین نامه بند الف ماده 70 قانون برنامه ششم توسعه در جهت بیمه پایه اجباری برای تمام افرادی که هیچ گونه بیمه ای ندارند اجرا میشود تا بر اساس وسع این بیمه را دریافت کنند.

وی افزود: وزرات کار تعاون و رفاه اجتماعی استان اسامی افرادی را که هیچ بیمه ای ندارد اعلام می کند و دهک‌های درامدی نیز مشخص می شود تا پوشش بیمه ای افراد تعیین گردد، افرادی که درآمد کم تر از 40 درصد حداقل حقوق را داشته باشند به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند، افرادی که بین 40 تا 100 درصد حقوق حداقل را داشته باشند باید 50 درصد حق بیمه را پرداخت کنند.

به گفته وی به افراد واجد شرایط شش ماه زمان داده میشود تا بر اساس اعلام سازمان تعاون کار و رفاه اجتماعی اطلاعات را تکمیل کنند و از این بیمه استفاده نمایند، همچنین ظرف مدت ده روز بعد از دریافت دفترچه که دوره انتظار است باید دفترچه مورد استفاده قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در صورتی که هم استانی ها از این زمان شش ماهه برای دریافت دفترچه بیمه استفاده نکنند و هیچ بیمه‌ای نداشته باشند در صورت بستری شدن در بیمارستان، به این افراد بیمه تعلق نخواهد گرفت.

ابراهیم خانی با اشاره به این که به نوزادان تازه متولد شده و موارد اورژانسی فرجه داده می‌شود، تصریح کرد: تا بدون دوره انتظار ده روزه از خدمات بیمه ای استفاده کنند اما باید به صورت یک جا حق بیمه را پرداخت نمایند.

وی با بیان این که مطالبات بیمه سلامت به صورت آنلاین پرداخت می‌شود، گفت: از سال گذشته بدهی وجود دارد به طوری که بدهی مراکز خصوصی بهمن ماه و اسفند ماه باید پرداخت شود همچنین پرداخت بدهی آذر ماه مراکز غیر دانشگاهی نیز تعویق دارد.

مدیر کل بیمه سلامت زنجان با بیان این که 22 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند و 10 میلیون نفر بیمه سلامت همگانی دارند، اظهار داشت: 8 میلیون نفر در کل کشور بیمه نیستند و می‌توانند تحت پوشش بیمه ای که از 13 آبان شروع می‌شود قرار گیرند.

به بیان وی بیمه شدگان غیر روستایی 90 درصد هزینه را در صورت بستری شدن رایگان دریافت می کنند که این رقم برای روستاییان 95 درصد است.

ابراهیم خانی تصریح کرد: در استان زنجان 350 هزار نفر روستایی تحت پوشش این بیمه قرار دارد و در حالت کلی 540 هزار نفر از زنجانی ها از خدمات بیمه سلامت استفاده می کنند که بیش از 50 درصد هم استانی ها را شامل می شود، ضمن این که هنوز آماری از این که چه تعداد زنجانی تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای نباشند مشخص نیست.

وی تعداد مراکز طرف قرار داد با این بیمه را 435 مورد اعلام کرد و گفت: در حال حاضر مراکز و پزشکانی برای قرار داد با بیمه سلامت در نوبت انتظار قرار دارند.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon