علل شیوع سرطان معده در اردبیل؛ تاثیر عصبی شدن افراد مطالعه می‌شود

علل شیوع سرطان معده در اردبیل؛ تاثیر عصبی شدن افراد مطالعه می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش استان اردبیل از شناسایی قطعی برخی عوامل منجر به شیوع سرطان معده در این استان خبر داد.

فرهاد پورفرضی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم از اردبیل اظهار داشت: فاز نخست مطالعه بر روی سرطان‌های گوارشی به ویژه سرطان معده در اردبیل بر روی 18 هزار و 200 نفر از جمعیت 35 تا 70 ساله انجام شد.

وی افزود: استان اردبیل جزو 5 استان نخست در شیوع سرطان معده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد عوامل مختلفی در بروز و ظهور این سرطان در بین شهروندان اردبیلی نقش دارد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش استان تصریح کرد: از جمله عوامل موثر تغذیه نادرست است که می‌توان به مصرف پایین میوه و سبزیجات و استفاده زیاد از غذاهای نمک سود شده اشاره کرد.

پورفرضی در پاسخ به این سوال که آیا شرایط آب و هوایی و سختی آب اردبیل در مطالعات شناسایی شده است، افزود: وضعیت آب آشامیدنی می‌تواند در میزان هلیکوباکتری که در بروز سرطان معده جزو عوامل محسوب می‌شود، موثر باشد اما با توجه به اینکه از 10 سال قبل آب لوله‌کشی و بطری مورد استفاده بوده تفاوت چندانی در بین بیماران در مورد سختی آب مشاهده نمی‌شود .

وی افزود: یکی از دلایل بروز سرطان معده در اردبیل  وجود باکتری معده است که در  70 درصد اهالی استان مشاهده می‌شود و  زمینه را برای بروز سرطان معده فراهم می‌کند.

پورفرضی تصریح کرد: میکروب ذکر شده می‌تواند منجر به ورم معده، خونریزی و در ادامه بروز سرطان شود و امید می‌رود در پی غربال‌گری که  در حال انجام است نتایج مثر ثمری مشاهده کرد.

بررسی تاثیر تلفن همراه در بروز سرطان

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش استان افزود: در یک برنامه زمانی 10 ساله مطالعه این بیماری انجام می‌شود که نتیجه اولیه مطالعات در 5 سال اول و نتیجه ثانوی در پایان 10 سال اعلام می‌شود؛ در نظر داریم بیماری سرطان معده بر روی 500 هزار نفر مطالعه شود.

پورفرضی با بیان اینکه عوامل مختلف از جمله عصبی شدن افراد، در معرض سموم بودن و استفاده از تلفن همراه در حال مطالعه است، گفت: تا زمان تکمیل مطالعات نمی‌توان اظهار نظر مشخصی داشت.

وی افزود: با توجه به شناسایی و مراجعه دیرهنگام بیماران اغلب سرطان معده منجر به مرگ می‌شود و این در حالی است که شناسایی به موقع می‌تواند قابل درمان باشد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش استان سالانه حدود 300 تا 350 نفر بیمار جدید مبتلا به سرطان معده در اردبیل تشخیص داده می‌شود.

وی اظهار کرد: در وهله نخست علائمی از جمله بی‌اشتهایی، نفخ و ناتوانی فرد در تحمل مصرف برخی غذاها مانند گوشت باید جدی گرفته شود.

پورفرضی با بیان اینکه تشخیص این بیماری از طریق انجام آزمایش است و علائم اولیه بیماری اختصاصی نیست، افزود: در ادامه برنامه مداخله و غربال‌گری نیز در استان اجرا می‌شود.

وی اظهار کرد: در همکاری مشترک با دانشگاه تهران، موسسه بهداشتی  فنلاند و سازمان جهانی بهداشت در نظر داریم برنامه‌های مداخله را با هدف کاهش سرطان به ویژه مداخله دارویی و درمانی به موقع پیاده‌سازی کنیم.

گفت‌وگو از ونوس بهنود

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon