پیشرفت ۸۰ درصدی طرح جامع پدافند غیرعامل استان ایلام
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری ایلام از پیشرفت ۸۰ درصدی طرح جامع پدافند غیرعامل استان ایلام خبر داد و گفت: پدافند غیرعامل در ایلام شعار نیست و اولویت کاری ما فرهنگسازی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات غیرمسلحانهای که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن میشود گفته میشود.
در تعریفی دیگر پدافند غیرعامل تمهیداتی است که در زمان صلح صورت میگیرد و امروزه مردم نیازمند خدمات متفاوتی بوده و نیز بهدنبال محیطی آرام و قابل سکونت درون شهرها با آسایش میباشند و عمدهترین هدف پدافند غیرعامل، ایمنسازی و کاهش آسیبپذیری زیرساختهای موردنیاز مردم است که باید با یک برنامهریزی و طراحی در توسعه پایدار کشور نهادینه شود. و برای اصلاح زیرساختهای فعلی راهکارهایی با مهندسی مجدد لازم است.
در پهنه گسترده سرزمینی جمهوری اسلامی ایران و خاصه استان ایلام نیازمند پیش بردن امور بر اساس طرح جامع است که موضوع پدافند غیرعامل نیز یکی از همین موضوعات بوده که به گفته سید صادق موسوی مدیرکل پدافند غیرعامل استان ایلام طرح جامع پدافند غیرعامل ایلام تا پایان سال 98 به انجام میرسد.
ایجاد طرح جامع پدافند غیرعامل موضوعی است که به گفته مقام معظم رهبری «لازم است اقدامهای مؤثر در حوزه پدافند غیرعامل، با کار بسیجی صورت گیرد».
حال در این راستا لازم است تا استانهای کشور با نگاهی همهجانبه و البته علمی و مدون به مقوله پدافند غیرعامل توجه داشته باشند، پس در ادامه بر آن شدیم تا گفتوگویی با سید صادق موسوی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری ایلام داشته باشیم تا اقدامات و برنامههای صورت گرفته از سوی وی را جویا شویم.
موسوی با تأکید بر اینکه مراقبت از زیرساختها در کنار مراقبت از جان انسانها از جمله موضوعهای اصلی در پدافند غیرعامل است، در مورد اقدامات صورت گرفته در زمینهٔ پدافند غیرعامل در استان گفت: در مدت حضور و فعالیت خود در این مسئولیت، سعی شده تا کمیت را به سمت کیفیت پیش ببرم که در این راستا فرهنگسازی را در حوزه پدافند غیرعامل مدنظر قرار دادهایم.
وی با تأکید بر لزوم توجه به فرهنگسازی در حوزه پدافند غیرعامل تصریح کرد: ورود پدیدههای مدرن و کپیبرداری بدون داشتن وسیلههای پدافندی آن از جمله مباحثی است که باید بیش از هر چیز بدان توجه داشت و در این زمینه میتوان به نرمافزارها و فضای سایبری اشاره کرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: لازم است تا پیوست پدافند غیرعامل در سازمانهایمان داشته باشیم.
فعال بودن کارگروههای پدافند غیرعامل در استان ایلام
موسوی با اشاره به فعالیت 11 کارگروه پدافند غیرعامل در استانداری ایلام، تشریح کرد: این کارگروهها شامل راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، دفاعی، امنیتی و انتظامی، پشتیبانی و خدمات شهری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، ساماندهی و مشارکتهای مردمی، بهداشت، سلامت و بیولوژیک، فرهنگی، آموزشی و اجتماعی، امداد و نجات، صنعت، معدن و تجارت، انرژی و آب هستند که تمام از این کارگروهها فعال بوده و وظایف خود را بر اساس راهکار ابلاغی به انجام میرسانند.
وی در این زمینه ادامه داد: سعی شده تا برای فعالیت هر چه مناسبتر کارگروههای 11گانه پدافند غیرعامل در استانداری ایلام، انگیزه لازم را ایجاد کنم و با برنامهریزی، کیفیتافزایی این کارگروهها را در پیش بگیرم که در تلاش هستیم تا یک کارگروه غیرفعال را نیز به فعلیت برسانیم.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری ایلام در پاسخ به این سؤال که آیا این کارگروه غیرفعال در زمینههای سلامت و کشاورزی است؟ خاطرنشان کرد: کارگروههای جهاد کشاورزی، انرژی و آب و همچنین امداد و نجات از کارگروههای فعال و خوبِ استانداری ایلام در زمینهٔ پدافند غیرعامل هستند از سویی با توجه به اهمیت تهدیدات پدافند زیستی در استان ایلام، «قرارگاه پدافند زیستی استان» نیز راهاندازی شده است.
موسوی یادآوری کرد: در حوزه زیستی نیز انجمن علمی در آیندهای نزدیک فعال خواهد شد.
تأسیس سمن پدافندی در ایلام
وی با تأکید بر اینکه کارگروه مشارکتهای مردمی پدافند غیرعامل در استانداری ایلام نیز در وضعیت مناسبی به سر میبرد، از ایجاد سازمان مردمنهاد پدافندی در ایلام خبر داد و گفت: از آنجا که آموزش و فرهنگسازی را در اولویت کاری و برنامههای خود قرار دادهایم، سمن پدافندی برای نخستین بار در استان تأسیس شد که هدف آن بیشتر متکی بر آموزش و افزایش آگاهیهای عمومی در مسیر پدافند غیرعامل خواهد بود و از حضور این سمن در بخش انجمن علمی زیستی نیز استفاده خواهیم کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: علاوه بر فعالیتهای مذکور در زمینههای زیستی، قرارگاه زیستی بهطور ویژه نهتنها کار برنامهریزی را در پیش گرفته است بلکه واحدی عملیاتی نیز محسوب میشود چنان که در صورت بروز مشکلات باید با امکاناتی که در اختیار دارد، وارد عمل شود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری ایلام با تأکید بر اینکه مقولههای پدافندی در حد پیشگیری نیستند، مطرح کرد: این روزها اقداماتی که در گذشته بدون توجه به موضوعات پدافندی به انجام رسیده را نیز مدنظر قرار دادهایم و در جهت رفع مشکلات آنها گام برمیداریم، بهدنبال آن هستیم تا به مردم و مسئولان این موضوع را خاطرنشان کنیم که وسایل پدافندی افزایش هزینه نیست بلکه از هزینههای آتی جلوگیری میکند.
وی در پاسخ به این سؤال که میزان اعتبارات در نظر گرفتهشده برای پدافند غیرعامل در استان ایلام چه میزان برآورد شده، گفت: این اعتبارات شناور است؛ گذشته مقرر بود هر سازمان یک درصد از اعتبارات خود را در به این حوزه اختصاص دهند اما در حال حاضر با توجه به نیاز هر دستگاه و رویدادهای پیشآمده، اعتباری مدنظر قرار گرفته و در کارگروهها موردبررسی قرار میگیرد، اساساً پدافند چیزی جدای از برنامههای اجرایی نیست و لازمه کار است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری ایلام خاطرنشان کرد: امید است با اقدامات صورت گرفته در زمینهٔ پدافند غیرعامل در استان بتوانیم احساس امنیت را (که مهمتر از امنیت است) به شهروندانمان منتقل کنیم.
پدافند غیرعامل در ایلام در حد شعار نیست
استان ایلام به لحاظ موقعیتی نیازمند پروژههای پدافندی خاص است، پروژههایی که در سندی با توجه به چشماندازهای کوتاهمدت و بلندمدت مدنظر، تعریف شوند، در حالی که در استان ایلام چنین پروژههای از پیش تعیین شدهای وجود ندارد.
پدافند غیرعامل مصونیتسازی و هدف از آن کاهش آسیبها و افزایش بازدارندگیها در مقابل تهدیدها است، نه آن که دست روی دست بگذاریم و فکر کنیم که اگر مشکلی بروز کرد، سپس در آن مسیر وارد عمل میشویم؛ تهدیدهای امروزی بهواسطه انسانساز بودنشان بسیار هوشمند و بهروز شدهاند، بدینسان لازم است ما نیز در چارتهای سازمانی، هوشمند و بهروز عمل کنیم و بدانیم مشکلاتی که بهواسطه دانهها یا محصولات وارداتی در زمینهٔ میتواند ایجاد شود، جدیتر از این حرفها است و باور داشته باشیم که پدافند غیرعامل ورای این داستانها است که تنها نیازمند فرهنگسازی و مقولههای آموزشی باشد.
انتهای پیام/ح