وقتی باران برای زرشککاران اسباب زحمت میشود + فیلم
در حالی که افین بزرگترین باغ زرشک دنیا را دارد اما انبار نگهداری زرشک در این منطقه وجود ندارد و بارندگیهای اخیر زرشکی که برای خشک شدن در خرمن بود را نابود کرد و امید کشاورزان را ناامید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، استان خراسان جنوبی رتبه اول در تولید محصولات باغی ماند زرشک و عناب و رتبه دوم در تولید زعفران را در کشور دارد.
در حال حاضر 98 درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید میشود و این امر به همت و تلاش کشاورزان و باغداران زحمتکش رقم میخورد زرشکی که در ایران و جهان حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
با وجود آن که 98 درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید میشود اما ارزش افزوده زیادی از فروش این محصول نصیب کشاورز نمیشود.
لزوم اعطای تسهیلات برای ایجاد بارگاههای زرشک
یکی از زرشککاران قاینی به خبرنگار تسنیم گفت: در تولید زرشک زحمات زیادی میکشیم و یک درخت تا بخواهد محصول دهد باید 6 سال به آن رسیدگی شود وقتی به ثمر رسید و محصول داد با یک سری مشکل دیگر از جمله کمبود آب، کود، سم و نبود بازار فروش روبهرو میشویم.
اشرفی با بیان اینکه کشاورزان محصول زرشک خود را بعد از برداشت در محل خرمن برای خشک کردن پهن میکنند تصریح کرد: بارندگی چند روز گذشته باعث شد تا به محصول زرشک آسیب برسد و اولا کیفیت محصول پایین بیاید و کسی آن را نخرد و دوماً وزن زرشک کم شده و موجب ضرر و زیان به کشاورزان شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته به تعدادی از کشاورزان تسهیلات برای ایجاد بارگاههای زرشک اعطا شد ادامه داد: اگر روند اعطای تسهیلات ادامه پیدا کند و همه کشاورزان اقدام به تهیه بارگاه و مکان برای خشک کردن زرشک کننداین قبیل مشکلات تکرار نمیشود و کشاورزان کمتر ضرر میکنند.
یکی از مشکلات بخش کشاورزی که گریبان اکثر فعالان این بخش را گرفته خسارات ناشی از حوادث طبیعی و غیرطبیعی است که ضرر بسیار زیادی را به این تولیدکنندگان وارد کرده است.
زرشک کاران از بارندگیهای پاییزه نگرانند
کشاورزانی که محصول زرشک خود را در فضاهای روباز نگهداری میکنند و توان احداث بارگاه مسقف را ندارند در مواقع بارندگی نگران از دست دادن محصول زرشک خود هستند.
غروب دو سه روز گذشته وقتی در هوای بارانی در مسیر حاشیه جاده افین قدم میزدیم و از هوای عالی پاییزی لذت میبردیم کشاورزانی را میدیدیم که با استرس در حال جمعآوری محصول دوساله زرشک خود بودند تا باران آسیبی به آنها نزند.
واقعا تا چه زمانی باید شاهد دیدن این تناقص بود که باران در عین رحمت برای گروهی باعث زحمت و شاید هم خسارت برای عدهای دیگر میشود. واقعاً راه حل این مسئله به چه کارگروهی و جلسهای نیاز دارد که بعد از این همه سال کشاورزان افینی از دست باران مجبور به حراج زرشک خود میشوند؟ آیا هماهنگی و اختصاص واگذاری قطعه زمینی واحد به مردم برای ساخت بارگاه زرشک خیلی مشکل است؟
وقتی باران رحمت الهی برای زرشک کاران، اسباب زحمت میشود
یکی از بهرهبرداران زرشک در زیرکوه نیز به خبرنگار تسنیم گفت: باران امسال امید کشاورزان زیرکوه را شست. نبود بارگاه و سالن سرپوشیده جهت خشک کردن زرشک، باعث خسارت به زرشک کاران زیرکوه شد.
وی اظهار داشت: امیدواریم مسئولان مربوطه برنامهریزی لازم در این زمینه را انجام دهند تا محصول دو ساله کشاورزان به این راحتی دچار خسارت نشود.
این بهره بردار گفت: مسئولان آیا میتوانید شبهای بارانی حال یک کشاورزی را درک کند که در این اوضاع سخت اقتصادی شب تا به صبح فکر میکند که آیا باران خواهد آمد یا نه؟ آیا زرشکش روی درخت یخ میزند با این اوضاع آیا او میتواند با پول فروش زرشک امسال پسرش را داماد کند یا باید یک سال دیگر صبر کند.
تسهیلات ایجاد بارگاه زرشک به کشاورزان پرداخت میشود
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: کشاورزان متقاضی احداث بارگاه زرشک باید به جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
درویشی در زمینه نبود بارگاه و سالن سرپوشیده در روستاهایی که دارای محصول زرشک هستند گفت: از طریق جراید و مکاتبات و جلسات حضوری به دهیاران، شوراها و مردم روستاها در زمینه احداث بارگاه بهداشتی زرشک اعلام شده اما تاکنون استقبال خوبی از سوی کشاورزان صورت نگرفته است.
وی افزود: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمادگی دارد تا به متقاضیان برای احداث بارگاه بهداشتی زرشک (در زمین ملی یا شخصی) تسهیلات با نرخ سود 12 درصد و باز پرداخت 7 ساله پرداخت کند.
وی خاطرنشان کرد: شوراهای اسلامی و دهیاران روستاها که تمایل به ایجاد مجتمع بارگاه بهداشتی زرشک دارند میتوانند با ارائه نقاط و مختصات زمین پیشنهادی (ملی یا شخصی) به مراکز جهاد کشاورزی در بخش و یا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.
انتهای پیام/ش