پارلمان آلمان خواستار در پیش گرفتن جدی پروژه دفاع مشترک اروپایی شد
رئیس پارلمان آلمان در سخنانی تأکید کرد که اگر ما بهصورت واقعاً جدی به پروژه دفاع مشترک اروپایی اعتقاد داریم باید همه آماده باشیم که مواضع سنتی خود را زیر سؤال ببریم و کمی از آن فاصله بگیریم.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "وولفگانگ شایبله"، رئیس پارلمان آلمان قید و شرط پارلمان برای تأیید عملیاتهای خارجی ارتش آلمان را زیر سؤال برده و در سخنانی تأکید کرد که اگر ما بهصورت واقعاً جدی به پروژه دفاع مشترک اروپایی اعتقاد داریم باید همه آماده باشیم که مواضع سنتی خود ا زیر سؤال ببریم و کمی از آن فاصله بگیریم. این مسئله همچنین برای آلمان هم صدق میکند، از جمله در مسئله صادرات تسلیحات و همچنین قید و شرط پارلمان.
وی که در یک سخنرانی با موضوع سیاست امنیتی و خارجی در بن آلمان سخن میگفت همچنین از پیشنهاد اخیر "آنگرت کرامپ –کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان برای تأسیس یک منطقه امن بینالمللی در شمال سوریه حمایت کرد و بهصورت غیرمستقیم به موضع انتقادی "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در این باره انتقاد وارد کرد.
وی همچنین از آلمانیها و سیاستمداران آنها درخواست کرد که مسئولیت بینالمللی بیشتری را بهعهده بگیرند و انتظارات متحدان خود را جدی بگیرند.
شایبله تأکید کرد که با توجه به بحران نظم جهانی سابق آلمانیها باید خود را برای بحثهای ناراحتکننده و تصمیمات غیرمعمول آماده کنند.
وی افزود: ایالات متحده در حال عقبنشینی است. اروپا در بحرانی دائمی قرار دارد و این بحرانها بهخصوص برای آلمان که بیشتر از سایر کشورها وابسته با مبادلات کالا، منابع و دادهها با دیگر کشورهاست و بر نظم جهانی پایدار و مبتنی بر استانداردها قرار دارد، خطرناک است.
رئیس پارلمان آلمان همچنین تأکید کرد که با این حال آلمان بهعنوان پرجمعیتترین کشور اتحادیه اروپا و چهارمین اقتصاد قدرتمند جهان اکنون باید مسئولیت بیشتری را برای حمایت از دیگران بهعهده گیرد.
وی همچنین پیشنهاد وزیر دفاع آلمان برای ایجاد یک منطقه امن بینالمللی در شمال سوریه را درست ارزیابی و این منطقه را شدیداً بر منافع امنیتی آلمان و اروپا تأثیرگذار دانست و همچنین نسبت به رد و مخالفت با همه اقدامات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا هشدار داد و گفت: اکثر شهروندان آلمانی میخواهند آلمان نه تنها برای امنیت خود بلکه همچنین برای امنیت متحدان و در زمینه مبارزه با تروریسم فعالیت کند.
شایبله برای حمایت از نظم بینالمللی در صورت لزوم خشونت نظامی را هم لازم و ستون مرکزی سیاست امنیتی و خارجی آلمان را اروپا دانست و گفت: ما تنها بهصورت مشترک مستقل می شویم. اتحادیه اروپا امروزه خیلی از این مسئله دور است که در زمینه سیاست جهانی توانمند شود. به گفته وی این قاعده که اتحادیه اروپا باید تصمیمات اساسی سیاست امنیتی و خارجی را به اتفاق آرا اخذ کند، مفید نیست.
شایبله همچنین تأکید کرد که آلمان اگر میخواهد شایستگی عمل خود را در پیش گیرد باید مواضع خود درباره صادرات تسلیحات و قید و بند پارلمان را زیر سؤال ببرد. توافق آلمان - فرانسه درباره قواعد مشترک برای صادرات تسلیحات یک گام مهم در این راستاست.
انتهای پیام/