واکنش روسیه به ادعای مجدد ناتو درباره شبه جزیره کِریمه

واکنش روسیه به ادعای مجدد ناتو درباره شبه جزیره کِریمه

مقامات وزارت خارجه و پارلمان روسیه در واکنش به درخواست ناتو برای بازگرداندن کنترل کِریمه به اوکراین، تأکید کردند: مسئله کریمه، یکبار و برای همیشه بسته شده و مسکو با هیچکس درباره این موضوع گفت‌وگو نخواهد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، امروز نوشت: "ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به درخواست ناتو برای بازگرداندن کنترل بر شبه جزیره کریمه به اوکراین اعلام کرد، چنین اظهاراتی صرفاً باد هوا است و مواضع روسیه و واقعیات درباره این منطقه برای همه به خوبی روشن است.

زاخارووا در عین حال یادآور شد که دلیلی برای تفسیر چنین درخواست‌های بی پایه و اساسی از سوی ناتو نمی‌بیند، ولی وزارت امور خارجه روسیه ممکن است در آینده رسما به این مسئله واکنش رسمی نشان دهد.

پیش از این، این مطلب در سایت رسمی پیمان آتلانتیک شمالی ناتو منتشر شد که در آن از غیرممکن بودن کار معمولی با روسیه تا زمانی که مقامات مسکو به رعایت قوانین بین المللی باز نگشته‌اند، سخن گفته شده است.

در این سند همچنین، بار دیگر الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه محکوم شده و خواستار باز گرداندن کنترل این منطقه به دولت اوکراین و امکان دسترسی ناظرین بین المللی به این منطقه شده است.

در همین رابطه، "آندری رودینکو" یکی از معاونین وزیر خارجه روسیه نیز در پاسخ به این درخواست ناتو گفت واکنش وزارت خارجه روسیه به چنین توصیه‌هایی، کاملاً منفی است. وی افزود: «مسئله کریمه، یکبار و برای همیشه بسته شده و ما قصد نداریم با هیچ کس، به خصوص با ناتو درباره این موضوع گفت‌وگو کنیم.»

 "الکساندر شرین" نائب رئیس کمیته امور دفاعی دومای دولتی نیز به نوبه خود به کشورهای عضو ناتو توصیه کرد تا به مسائلی بپردازند که مستقیماً مربوط بهآنها شده و در حیطه صلاحیت آنهاست. به عقیده وی، چنین اظهاراتی تنها تلاش برای آسیب رساندن به تمامیت ارضی و حاکمیت روسیه است.

قصد ناتو برای افزایش حضور نظامی در منطقه دریای سیاه

علاوه بر این، "ینس استولتنبرگ" دبیرکل ناتو نیز روز گذشته در سخنرانی خود در پارلمان اعلای اوکراین اعلام کرد که منطقه دریای سیاه اهمیت راهبردی برای ناتو دارد و این سازمان حضور نظامی خود در این منطقه را افزایش می‌دهد.

"کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه در واکنش به این سخنان گفت، دبیرکل ناتو می‌توانست خواستار توقف مقاومت مقاماتی کی‌یف در اجرای توافقنامه مینسک شود، اما در عوض دوباره به روسیه حمله کرد.

این سناتور گفت: «دبیرکل ناتو فرصت بسیار مناسبی برای کمک به اوکراین برای حل و فصل مشکل جدی در این کشور داشت، اگر از آنها می خواست تا از مقاومت در برابر اجرای توافقنامه مینسک توسط نیروهای افراط‌گرای ناسیونالیست اوکراینی که بر رئیسجمهور "ولادیمیر زلنسکی" فشار می‌آورند و مانع از خروج نیروهای نظامی از منطقه درگیری در دنباس شدهاند، خودداری کنند.  ولی چنین کاری نکرد. در عوض بار دیگر از روسیه انتقاد کرده و خواستار آن شد که روسیه "نظامیانش" را از اوکراین خارج کند! این در حالی است که در حال حاضر تمایل رئیس جمهور زلنسکی هم متفاوت است.»

کاساچوف افزود، به نظر می رسد رهبران ناتو از آنچه در اوکراین رخ داده و همچنین از اتفاقاتی که پس از جنگ سرد در اروپا افتاده، درس عبرت نگرفته‌اند.

لازم به یادآوری است، بعد از حوادث «انقلاب میدان» و کودتای دولتی در کی‌یف در فوریه سال 2014، مقامات محلی شبه جزیره کریمه و بندر سواستوپل همه‌پرسی را درباره الحاق به روسیه، برگزار کردند که در آن بیش از 80 درصد شهروندان واجد رای دهی شرکت کردند. 96.7 درصد از شرکت کنندگان در این همه‌پرسی در شبه جزیره کریمه و 95.6 درصد اهالی بندر سواستوپل از پیوستن به ترکیب روسیه حمایت کردند. "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در تاریخ 18 ماه مارس سال 2014 حکم الحاق این دو منطقه به خاک فدراسیون روسیه را امضاء کرد و این سند به تایید شورای فدراسیون (سنای روسیه) رسید.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت