برگزیدگان جشنواره تئاتر منطقه‌ای مرند معرفی شدند

برگزیدگان جشنواره تئاتر منطقه‌ای مرند معرفی شدند

نخستین جشنواره تئاتر منطقه ای مرند، شبستر و جلفا به میزبانی مرند، گروه‌های نمایشی و کارگردان و بازیگران برتر خود را شناخت و به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مرند، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرند، ‌در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر منطقه ای مرند، اظهار داشت: هنر تئاتر، یک هنر جمعی است که تبلور آن را در جشنواره امسال مرند دیدیم به گونه ای که گروه‌های نمایشی، با وحدت و همدلی و برادرانه در کنار هم رقابت کردند.

مهران فرجی افزود: فرماندار ویژه مرند روز گذشته از یکی از نمایش‌ها بازدید کرد که اتفاق مبارکی بود و ما را به ادامه کار دلگرم تر کرد.

وی تاکید کرد: باید به هنر شهرستان‌ها توجه ویژه ای داشته باشیم، چرا که شهرستان‌ها به ویژه در انجمن‌های فرهنگی هنری و ادبی و نمایشی فعالیت‌های خوبی دارند.

آیین‌های سنتی و نمایش‌های خیابانی مرند ظرفیت خوبی دارد

همچنین رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجان شرقی در این مراسم ابراز داشت: جشنواره تئاتر منطقه‌ای در مناطق پنجگانه استان برگزار شد که اولین منطقه آن به میزبانی مرند برگزار شد.

رجب پور افزود: شهرستان مرند در عرصه آیین‌های سنتی و به ویژه نمایش‌های خیابانی از پتانسیل و ظرفیت خوبی برخوردار است، از جمله آنها تکم گردانی است که باید این هنر و ظرفیت در مرند شناسانده شود و ایام نوروز بهترین فرصت برای معرفی آن است.

وی با اشاره به کمبود امکانات سخت افزاری تئاتر مرند گفت: تلاش می‌کنیم امکانات پلاتو شهرستان مرند را امسال مجهز کنیم تا هنرمندان این خطه از آن بهره مند شوند.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان با اشاره به حضور فرماندار ویژه این شهرستان در جشنواره تئاتر اظهار داشت: فرماندار مرند توجه ویژه داشته باشند که مرند نیازمند 2 پلاتوست که باید مورد عنایت مسئولان قرار بگیرد.

توصیه داوران جشنواره به هنرمندان تئاتر

همچنین یکی از داوران نخستین جشنواره تئاتر منطقه ای مرند، در ادامه این مراسم ابراز داشت: بسیاری از هنرمندان فعال در شهرستان‌ها تحصیل کرده دانشگاه هستند، اما هر بار که جشنواره ای برگزار می‌شود، به هنرمندان توصیه می‌شود از آموزش و ورک‌شاپ‌ها و تمرین بهره مند شوند اما در جشنواره بعدی، با همان ایرادها مواجه می‌شویم.

فرزاد تقی‌لر افزود: همچنان شاهد اجرای متن‌های تکراری در نمایش‌ها و تئاترها هستیم، از طرفی جای کرسی نقد و بررسی خالی است اگر می‌خواهیم در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید در حوزه‌های نظری هم حرف برای گفتن داشته باشیم تا نمود عملی آن را ببینیم. 

عضو هیات علمی دانشگاه نبی اکرم(ص) به مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی توصیه کرد به جای ارائه گزارش برگزاری جشنواره‌ها به تهران، اقدام به انتشار مجله ای به صورت مستمر کنند.

تقی‌لر گفت: می‌توان با پخش فیلم تئاترها و نقد و بررسی آنها، دوره‌های آموزشی مستمر برای فعالان تئاتر برگزار کرد.

دیگر داور جشنواره تئاتر منطقه ای مرند، با اشاره به اینکه هیچ بهترین کاری تاکنون از ما زاده نشده است، ابراز داشت: همدلی هنرمندان تئاتر مرند در این جشنواره ستودنی بود و همه گروه‌ها یکدل و همراه بودند.

ناریلا ایرانزاد با اشاره به اینکه مرند بیشتر از این در بین تماشاگران تئاتر، انتظار به وجود آورده است و نباید به وضع موجود راضی باشد، تاکید کرد: هنرمندان تئاتر باید خود را به دو بال تکنیک و فن مجهز کرده و کتاب‌های پرمحتوا خوانده و درباره کارهای همدیگر صحبت کرده و تکنیکی تئاتر را دنبال کنند.

این هنرمند تئاتر ابراز امیدواری کرد: دومین جشنواره منطقه ای مرند در سال بعد به گونه ای برگزار شود که به جای 4 گروه 40 گروه در آن حضور داشته و رقابت کنند، چرا که مرند تحصیل کرده‌هایی در حیطه تئاتر دارد.

ایرانزاد، گفت: هنرمندان برای جشنواره سال بعد به فکر روش‌های نو برای ارائه کار باشند، ما دچار تکرار هستیم، اگر بخواهیم این رکود را ادامه دهیم خالق صحنه نخواهیم بود.

همچنین رامین راستی دیگر داور این جشنواره گفت: سالیان دراز هر زمان تئاتری‌های مرند در جشنواره‌ها حضور پیدا می‌کردند، دیگر شهرستان‌ها حتی تبریز از کارگردان‌ها و بازیگران و نویسنده‌های این شهرستان دل نگرانی داشتند.

وی با بیان اینکه به شرطی که خودباوری داشته باشند، تئاتر مرند به دوران طلایی خود بازمی‌گردد، تاکید کرد: در نخستین جشنواره تئاتر منطقه ای مرند، گوشه‌هایی از استعدادهای تئاتر مرند دیده شد.

آثار برگزیده جشنواره تئاتر منطقه ای مرند معرفی شدند

نمایش «مسافران» به کارگردانی امین حاج اکبری دیزجی، به عنوان کار برگزیده سوم، نمایش «آخرین نامه» به کارگردانی حامد ترابی نهاد به عنوان کار برگزیده دوم و نمایش «دل سفید» به عنوان کار برگزیده اول جهت معرفی به دبیرخانه 31 امین جشنواره استانی تئاتر معرفی شدند.

هیات داوران در بخش نمایش نامه، جایزه را به مهدی صالحیار نویسنده نمایش نامه دل سفید داد.

جایزه های کارگردانی نیز شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به حامد ترابی نهاد کارگردان نمایش آخرین نامه و امین حاجی اکبری دیزجی کارگردان نمایش مسافران اهدا شد.
همچنین جایزه «کارگردان برگزیده» به رضا حاجی کوه کمری کارگردان نمایش دل سفید اهدا شد.

جایزه« بازیگری مرد برگزیده» هم به رضا حاجی کوه کمری برای بازی در نمایش های دل سفید و دو مرد و یک نیمکت اهدا شد؛ در بخش بازیگری مرد، امین حاجی اکبری برای بازی در نمایش مسافران از شهرستان شبستر و امین مهروند در نمایش آخرین نامه و رضا حسن پور به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.

اما جایزه بازیگری بخش زن، به ملیکا فخری بازیگر نمایش پاییز اهدا شد، جایزه بازیگری برگزیده زن شامل تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی نیز به شقایق یعقوبی بازیگر نمایش ترانه های تلخ تارا از جلفا اهدا شد.

همچنین در بخش موسیقی، لوح تقدیر به پیمان نجفی آهنگساز نمایش «تو را از من گرفتی» رسید.

هیات داوران در بخش طراحی صحنه، جایزه این بخش را به  مهسا مهدیار طراح صحنه نمایش دل سفید اهدا کردند.

هیات دوران در بخش نور، لباس، پوستر، بروشور و گریم، هیچ منتخبی نداشت.

انتهای پیام /ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon