کمبود سرویس مدارس در سیستان و بلوچستان؛ ۲ کشته و ۲۰ زخمی حاصل سرویس‌های غیراستاندارد

کمبود سرویس مدارس در سیستان و بلوچستان؛ 2 کشته و 20 زخمی حاصل سرویس‌های غیراستاندارد

مشکل کمبود سرویس مدارس در سیستان و بلوچستان و به ویژه مناطق روستایی آن به یک معضل جدی تبدیل شده، معضلی که سبب شده والدین دانش‌آموزان از صبح که فرزندشان به مدرسه می‌روند تا ظهر که به مدرسه باز می‌گردند نیمه جان شوند!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از چابهار، اگر در روزهای اخیر روز صحبت‌هایی با مردم سیستان و بلوچستان داشته باشید متوجه می‌شوید که همه آنها از بابت سرویس‌های دانش‌آموزان‌شان نگران هستند؛ آنها می‌گویند دانش‌آموزان ما اینجا تلفات می‌دهند، تاکنون در سال تحصیلی دو نفر کشته و حدود 20 نفر هم زخمی شده‌اند اما مسئولان به فکر نیستند.

یکی از والدین چابهاری که خود آموزگار دبستان است در این رابطه به خبرنگار تسنیم می‌گوید: کاش مسئولان و متولیان حوزه آموزش و پرورش سرزده به سیستان و بلوچستان سرکشی می‌کردند و از حال خانواده بچه‌هایی می‌پرسیدند که علاوه بر مشکل کمبود فضای آموزشی استاندارد حتی در رفت و آمدشان به مدارس هم مشکل دارند. برای مثال سال گذشته در مدرسه «اسوه حسنه» زاهدان چهار دانش‌آموز دختر دبستانی سوختند و پر کشیدند.

وی ادامه می‌دهد: ما در اینجا از نظر تغذیه بچه‌ها مشکل داریم، دانش‌آموزان سیستانی سوءتغذیه دارند و از نظر مغزی از میانگین بچه‌های کشوری کمتر هستند؛ مدارس خشت و گلی به کنار، حالا آموزش و پرورش می‌گوید پول ندارم سرویس مدرسه بدهم، پول ندارم مدرسه دولتی بزنم. این نابرابری را در همین آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان هم می‌بینیم.

حالا و با وجود این همه کمبود در حوزه آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان، خبرنگار حوزه چابهار تسنیم به سراغ مسئولان رفته تا از حال و هوای این روزهای مدارس این شهرستان و سرویس‌های رفت و آمد دانش آموزان به مدارس باخبر شویم.

سرویس مدارس قدیمی است!

همایون امیری مدیر آموزش و پرورش چابهار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: مهر امسال متفاوت‌تر از سال‌های گذشته برای چابهار آغاز شد و با تغییراتی که فرمانداری، حوزه معاونین و حوزه بخشداران ترتیب دادند می‌توانم بگویم که خیلی از مشکلات و چالش‌های مربوط به آموزش و پرورش در حوزه نیروی انسانی در همین مدت یک ماه اخیر با تلاش‌هایی که صورت گرفته کاهش یافته است.

وی ادامه داد: ما به سمت توسعه کیفیت آموزشی در حال حرکت هستیم و نزدیک به 230 نیروی انسانی داریم که با برنامه‌ریزی صورت گرفته حتماً با دوره‌های بازآموزی که برای آنها در روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته در نظر گرفته شده به سمت پیشرفت روزافزون خواهیم رفت.

معاون مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در ادامه با اشاره به پیشروی در حوزه سخت افزار و تجهیزات آموزشی، گفت: تنها مشکلی که ما در حال حاضر داریم و در مورد آن قبلاً نیز با ریاست آموزش و پرورش دشتیاری جلسه گرفتیم که با حضور فرمانداری نیز این جلسه برگزار شد، در مورد سرویس‌های جایگزین شده بود که این سرویس‌ها به ما معرفی شدند و ما گزینه‌های برتر را انتخاب کردیم و مشغول به کار نیز هستند اما ما در حوزه آموزش و پرورش ما مشکل قدیمی بودن این سرویس‌ها را داریم.

امیری با اشاره به اینکه در سطح شهرستان نیز مینی‌بوس‌هایی به عنوان سرویس مدارس وجود دارد که مدل‌هایشان پایین است، ادامه داد: یک ماه از خدمت‌رسانی این مینی‌بوس‌ها به دانش‌آموزان می‌گذرد و مسئولان ذیربط نیز به شدت پیگیر مشکل بودند اما با این حال به دلیل حساستی این موضوع تقاضای پیگیر ویژه این مورد هستیم. 

مشکل سوخت سرویس مدارس جدی است

انور بادپا، رئیس آموزش و پرورش بخش دشتیاری از توابع شهرستان چابهار نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از اقدامات صورت گرفته توسط این نهاد گفت و اظهار داشت: امسال سنجش و ثبت‌نام تمامی دانش‌آموزان در سطح منطقه به صورت پایگاه سیار صورت گرفته و حدود 5000 نوآموز و پیش‌دبستانی در دشتیاری سنجش و ثبت‌نام شده‌اند؛ سازماندهی نیروهای انسانی ما در منطقه به صورتی بوده است که به جرات می‌توانم بگویم امسال هیچ مدرسه‌ای بدون معلم، بدون دبیر و بدون مدیر نیست.

وی در ادامه به اقداماتی جهت نوسازی مدارس اشاره کرد و گفت: به کمک سپاه پاسداران اسلامی و بسیج کار نشاط‌سازی دانش‌آموزان و تامین رنگ برای هشت مدرسه در سطح شهرستان انجام و کتب درسی نیز به صورت مرتب در بین مدارس توزیع شده است.

رئیس آموزش و پرورش دشتیاری ادامه داد: با توجه به نیاز مدارس، 500 میز و صندلی کهنه کار نوسازی‌شان در یک کارگاه نوسازی صورت گرفت طرح در استان مرکزی با توجه به وسعت منطقه دشتیاری که در سال تحصیلی جاری مدارس انجام شده و با توجه به تاکیدات فرمانداری و اداره‌کل ما تمام تلاش خود را به کار بردیم و امسال از 55 دستگاه به 78 دستگاه سرویس‌هایمان را افزایش دادیم.

وی با توضیح اینکه با افزایش سرویس مشکل سوخت همچنان در محدوده دشتیاری گریبان کارکنان را گرفته، بیان کرد: این سرویس‌ها مشکل سوخت دارند که هنوز برطرف نشده، از طرفی هم بعد از مدت گذشته یک ماه از سال تحصیلی، هنوز مدل سرویس‌ها پایین است و در منطقه ما هیچ مینی‌بوسی نداریم که مدلش بالا باشد و این مشکل دیگری است که در واقع سرویس‌های موجود نیز با همت مردم در سال جاری راه‌اندازی شد که بعضا برخی راننده‌ها با 700 هزار تومان تا یک میلیون تومان قرارداد بسته‌اند که سرانه پایینی است اما مردم به خاطر بچه‌های خودشان هم شده با همین مبلغ قرارداد بستند و ما انتظار داریم از فرماندار محترم و مسئولین که در بحث سوخت نیز با ما همکاری کنند تا مشکلی برای دانش‌آموزان به وجود نیاید؛ ما اعتبارات لازم را نداریم پس بدهیم و تا به این لحظه حتی یک ریال هم  ابلاغ اعتبار نیامده است.

انور بادپا تصریح کرد: ما 11000 دانش‌آموز در منطقه در مقطع متوسطه داریم، از این تعداد اگر 50 درصد را در نظر بگیریم تنها نیاز به 250 سرویس داریم که نمی‌توانیم این را تامین کنیم و تنها برای دختران و جابه‌جایی دانش‌آموزان دختر و آن روستاهایی که در تنگنا بوده‌اند، با همکاری مردم پوشش دادیم.

سیاست دولت حمایت همه‌جانبه از آموزش و پرورش است

علیرضا میر، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی فرمانداری ویژه چابهار در زمینه سیاست‌های دولت در قبال دانش‌آموزان و آموزش و پرورش به خبرنگار تسنیم توضیحاتی ارائه کرد و گفت: سوخت خودروهای دانش‌آموزی و دانش‌آموزان به زودی تامین خواهد شد و سیاست‌های دولت اینگونه است که ما هیچ بازمانده از تحصیل نباید داشته باشیم؛ آن هم به خاطر سرویس مدارس! ما طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که نباید هیچ دانش‌آموز و خانواده‌اش دغدغه‌ای به خاطر تحصیل داشته باشند و در این زمینه با آموزش و پرورش و شهردار و بخشدار منطقه همه مشکلات پایش و بررسی شده است.

وی ادامه داد: براساس نیازهای شهرستان تعدادی خودرو شناسایی شدند که برای سرویس‌دهی مورد نیاز بود و از این بابت نگرانی نداشته باشید که انشاءالله این تعامل و همکاری در حوزه نفت نیز برای برقراری سهمیه سوخت سرویس‌ها برقرار خواهد شد و از این بابت هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

میر تاکید کرد: برای خودروهای سرویس دانش‌آموزی باید استثنا قائل شد و دوستان باید توجه داشته باشند و این چیزی نیست که ما امروز توضیح دهیم، برای مدارس فعلاً این تعداد خود در حوزه شهرستان را داریم و به زودی مشکلات در این زمینه مرتفع و حل خواهد شد.

با این اوصاف باید منتظر ماند و در ماه‌های آتی باز هم بررسی کرد که آیا طبق وعده مسئولان مشکل سرویس مدارس دانش‌آموزان حل خواهد شد؛ اما آنچه مسلم است معضل کمبود زیرساخت‌های حوزه آموزش و پرورش در شهرستان‌های مختلف سیستان و بلوچستان و همچنین معضل کمبود سرویس استاندارد برای مدارس سال‌هاست وجود دارد و مسئولان بارها در جمع مردم و رسانه‌ها وعده حل این مشکلات را داده‌اند اما ظاهراً عمق مشکلات آنقدر زیاد است همچنان کمرنگ نشده‌اند.

گزارش از علی محمدی

انتها پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon