سفرنامه اصفهان| شهری کوچک با جاذبههای گردشگری بسیار؛ قالیبافی هنر بانوان زیباشهر + تصاویر
زیباشهر شهری با پتانسیلهای متنوع و جاذبههای بسیار از شهرهای دیدنی استان است که هر گردشگری را به سمت خود میخواند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، زیباشهر، شهری زیبا و دیدنی به معنای واقعی و لفظی کلمه، در ساحل زایندهرود اصفهان شهری که نصفجهان لقب گرفته، واقع شده است.
شهری که گذر زایندهرود از آن باعث شده طبیعتی بکر و دیدنی داشته باشد. جایی که دیدن مناظر طبیعیاش آنچنان زیبا است که دوست دارید چند دقیقهای با صدای آرامبخش آب از رودخانه زایندهرود که امید داریم جریانش همیشگی باشد، دیدن کنید.
و اما بخش عمدهای از مردم آن از قدیمالایام به شغل کشاورزی مشغول بودند به واسطه عبور زایندهرود و ذخیره آب در سد نکوآباد، کشاورزی در این شهر همیشه رونق داشته است چنانچه محصول برنج خوش طعم و بوی لنجان از دیرباز در این شهر مورد توجه قرار داشته است و البته که در کنار این چنین محصولی، کارگاههای برنجکوبی برای تبدیل محصول به برنج ناب ضروری است. کارگاههایی که دیدن فعالیتها و شنیدن گفتههای متصدیان آنها خالی از لطف نیست.
یکی از متصدیان کارگاه درخصوص فعالیت خود اینگونه میگوید: کارگاهی که من در آن مشغول به فعالیت هستم حدود 35 سال پیش ساخته شده است و من 20 سال هست که در این کارگاه کار میکنم.
وی افزود: شالی پس از درو و خشک شدن به ما سپرده میشود و ما در این کارگاه آنها را آسیاب کرده و از چند دستگاه عبور میدهیم تا برنج تحویل دهد.
وی در خصوص کیفیت برنج زیباشهر گفت: کیفیت برنج این شهر عالی است این برنج در گذشته از آب زایندهرود تغذیه میشد ولی در حال حاضر آب آنها از چاهها تامین میشود و خالی از آلودگی است.
وی با اشاره به مراحل خروج برنج از دستگاه بیان کرد: چلتوک از دستگاه آشغالگیر رد شده و وارد شنگیر و بعد وارد پوستکن و در مرحله بعد وارد 3 دستگاه سفیدکن، بنا به درخواست مشتری از دستگاهها رد میشود. در این کارگاه هر روز یک تن برنج تولید میشود.
به جز کشاورزی، واحدهای دامداری صنعتی و سنتی و کارخانجات کوچک و بزرگ هم در اطراف شهر به چشم میخورد که برخی از نیروهای بومی منطقه در آن اشتغال دارند.
مانند شهرهای دیگر استان این شهر هم از برکت امامزادگانی برخوردار شده است. از اماکن زیارتی این شهر بایستی به آستان مقدس امامزادگان طلحه و اسحاق (علیهما السلام) اشاره داشت که نسب این دو امامزاده به روایت معتمدان و علما به حضرت موسی ابن جعفر (ع) میرسد.
خانههای قدیمی یادگاری از دورههای پیشین از دیگر اماکن دیدنی است که خاطرات بزرگترها و دورهم نشینیهای گذشته را یادآور میشود. بخش جداییناپذیر از فرهنگ با هم زیستن خانههایی هستند که نه یک خانواده بلکه چندین خانواده و تعداد زیادی از فرزندان را در خود جای میداد.
از دیگر اماکن خاص و دیدنی شهر برجهای کبوتر است که دیدن آنها جذابیت خاصی دارد. آنجا که معماری این سازه در قرون گذشته باعث میشد کبوتران بسیاری در آن تجمع کنند، از این رو اهداف کشاورزان که مهمترین آن مبارزه با آفات در مزارع است، فراهم می شد.
صنایع دستی در اصفهان همیشه نقش پررنگی بازی میکرده و میکند. هر شهرستانی هنر خود را در این میدان به رخ میکشد، در زیباشهر نیز هنر قالی بافی هنر دست توانمند بانوان است همچنان که قالیهای ارزشمندی به بازار روانه میکنند.
یک از بانوای قالیباف این شهر درخصوص دیرینه قالیبافی در این شهر اینگونه میگوید: من کوچک بودم که یک نفر از نجفآباد آمد و قالب بافی را به مردم این شهر یاد داد و همه این هنر را آموختند و در خانههای خود مشغول به بافتن شدند. البته مدتی بود این هنر کمرنگ شده بود ولی در چندسالی اخیر دوباره رونق گرفته است. قالببافی از گذشته یکی از راههای اشتغالزایی برای خانوادهها به شمار میرود.
زیباشهر، شهری که در آن آب، صنعت و کشاورزی جریان دارد. شهری با پتانسیل انرژی بالا که در اطراف اصفهان در جهت رونق این شهر بزرگ جای گرفته است.
انتهای پیام/ش