زهکشی ۱۸ هزار هکتار از اراضی گلستان در حال اجرا است
مدیرعامل آب منطقهای گلستان گفت: زهکشی ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان گلستان در حال اجراست تا سیلابدشتها در استان مهار و خسارتها کاهش پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علی نظری صبح امروز در نشست تخصصی بررسی دستاوردها و چالش های طرح زهکشی و نترل روانابهای سطحی استان اظهارداشت: از ابتدای سال آبی جاری تا کنون 56 میلیمتر بارش در استان به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 18 درصد کاهش و نسبت به میانگین بلندمدت 30 ساله افزایشی 7 درصدی دارد.
وی درباره وضعیت آبگیری سدهای استان نیز بیان داشت: از 268.5 میلیون مترمکعب حجم سدهای استان حدود 20 درصد ظرفیت سدها معادل 54.4 میلیون مترمکعب آبگیری شده است. این در حالی است که سال گذشته میزان آبگیری سدهای استان 27 میلیون مترمکعب معادل 10 درصد حجم کلی سدهای استان بود.
مدیرعامل آب منطقهای استان به افزایش آورد رودخانهها در این مدت هم اشاره کرد و گفت: در رودخانه اترک امسال 8 میلیون مترمکعب آورد داشتیم که این میزان سال گذشته 7.6 میلیون مترمکعب بود که نسبت به سال گذشته 5.2 درصد افزایش یافته اما نسبت به درازمدت 47 درصد کاهش پیدا کرده است. آورد قره سو 2.7 میلیون مترمکعب است در حالیکه سال قبل 1.2 میلیون مترمکعب بود اما نسبت به درازمدت هنوز هم 15.3 درصد کاهش دارد. آورد گرگانرود 13.6 میلیون مترمکعب است که سال گذشته این میزان 2.08 میلیون مترمکعب بود. این آمار نشان دهنده افزایش 570 درصدی آورد این رودخانه است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نگرانیهای ما در گذشته این بود که رودخانههای ما فصلی شود اما با بارشهای امسال وضعیت رودخانههای استان رو به بهبود است.
نظری به افزایش ذخیره آبخوانهای کم عمق و عمیق در استان اشاره کرد و گفت: سفرههای کم عمق استان 338 میلیون مترمکعب نسبت به سال قبل افزایش یافته و ذخیره سفرههای عمیق نیز 20 میلیون مترمکعب بیشتر شد.
وی با بیان اینکه طرح زهکشی اراضی اولویتدار استان از سال 83 آغاز شد، ادامه داد: مطالعات 450 هزار هکتار انجام شد و در نهایت اجرای طرح زهکشی در 280 هزار هکتار از اراضی اولویتدار به تصویب رسید. برای مرحله نخست نیز زهکشی 58 هزار هکتار مصوب شد.
مدیرعامل آب منطقهای استان گفت: در سفر اول دولت به استان زهکشی 22 هزار هکتار به تصویب رسید. هرچند در سال 87 کارها شروع و در سطح 10 هزار هکتار کار پیگیری شد اما چون تأمین اعتبار نشد با 11 درصد پیشرفت متوقف شده بود که در سال 95 با تزریق اعتبار و گرفتن پیمانکار کارها دنبال شد. زهکشی 10 هزار هکتار در سال 96 اجرا و به بهرهبرداری رسید و 12 هزار هکتار دیگر نیز در دست اقدام است که 60 درصد پیشرفت دارد. برای زهکشی 6 هزار هکتار دیگر اواخر سال قبل قرارداد بسته شد و کارها در حال پیگیری است.
وی تأکید کرد: با اجرای شبکههای زهکشی یک و دو و مرمت سازههای غیرفنی میتوانیم سیلاب دشتها را مهار و خسارتها را کاهش دهیم.
انتهای پیام/ ت