نشر اکاذیب بیشترین و استفاده ابزاری از تصاویر زنان کمترین عناوین مجرمانه مطبوعاتی


نشر اکاذیب بیشترین و استفاده ابزاری از تصاویر زنان کمترین عناوین مجرمانه مطبوعاتی

دبیر هیئت منصفه دادگاه مطبوعات در جلسه معارفه و تحلیف اعضای جدید این هیئت به ارائه آمار از عنواین مجرمانه دادگاه‌های مطبوعات پرداخت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزای تسنیم، در ادامه برگزاری جلسه علنی معارفه و تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات ناصر سراج  اسامی اعضای هیات منصفه تهران را به این شرح قرائت کرد: علی‌اکبر کساییان، علی‌اکبر اشعری، علی‌رضا سربخش، یوسف قروی قوچانی، احمد مومنی‌راد، سیدمرتضی موسویان، محمود خسروی وفا، عفت شریعتی، محمدمهدی حیدریان، نادر قدیانی، پروین سلیحی، محمدحسن رحیمیان، سیدناصر نوری‌زاده، روح‌الله عالمی، میثم امرودی، محسن قمی، شهریار بحرانی، دکتر سیدعلی جمالیان، یحیی آل اسحاق، حمیدزاده و محمدرضا بهمنی.

بعد از مراسم علی‌اکبر کسائیان، دبیر هیئت منصفه دادگاه مطبوعات با ارائه گزارشی از عملکرد هیئت‌منصفه مطبوعات توضیح داد: طی دو سال گذشته 186 جلسه دادگاه مطبوعات برگزار شد که طی برگزاری این جلسات تنها در 46 مورد متهمان مجرم شناخته شدند. در 35 مورد دادگاه متهمان را مستحق تخفیف اعلام کرد که این موضوع گویای نگاه ارشادی به مطبوعات کشور است.

وی درباره بیشترین عناوین مجرمانه استفاده شده طی برگزاری جلسات مرتبط با مطبوعات، خاطرنشان کرد: بین عناوین مجرمانه مطرح شده در دادگاه مطبوعات بیشترین عنوان جرم نشر اکاذیب بود که با 107 مورد در رتبه اول آمار جرم قرار گرفت. بعد از این مورد نشر خلاف واقع با 61 مورد جزو بیشترین عناوین مجرمانه بود و بعد از آن به ترتیب افتراء 39 مورد، توهین 26 مورد، فعالیت تبلیغی علیه نظام 9 مورد، عملکرد خلاف مصوبات شورایعالی امنیت ملی 8 مورد، نشر مطالب خلاف موازین اسلامی و دامن زدن به اختلافات قومی 4 مورد، استفاده ابزاری از تصاویر زنان 3 مورد اعلام شد.

کسائیان گفت: با بررسی تحلیلی و مقایسه‌ای عناوین مجرمانه به این نتیجه می‌رسیم که نشر اکاذیب و مطالب خلاف واقع نسبت به قبل افزایش داشته و با بررسی میزان جرائمی چون استفاده ابزاری از تصاویر زنان و درج مطالب خلاف عفت عمومی متوجه افزایش اخلاق‌گرایی در مطبوعات می‌شویم.

در ادامه محمد حسن رحیمیان به مسائل قانونی و شرعی مرتبط با جرائم مطبوعاتی پرداخت و توضیح داد: علاوه بر نگاه قانونی از نظر شرعی هم رأی نهایی دادگاه مطبوعات به عهده قاضی پرونده است و هیئت‌منصفه ارائه دهنده نظر و پیشنهاد به قاضی هستند که مسلما در صورت توجه قاضی به نظرات آنها بین هیئت‌منصفه و قضات نگاه همراه‌تری به وجود می‌آید که امیدواریم این نگاه هماهنگ روز به روز بیشتر شده و هیئت منصفه احساس حضوری تشریفاتی نداشته باشد.

وی افزود: طی برگزاری جلسات دادگاه‌های گذشته متوجه می‌شویم حضور هیئت‌منصفه مطبوعات اغلب دو برابر میانگین حدنصاب حضور بوده است که این موضوع جای تشکر دارد.

وی افزود: ما در حال حاضر نزدیک 12 هزار رسانه فعال در کشور داریم که هیئت‌منصفه دادگاه مطبوعات استان تهران باید به مسائل مربوط به نیمی از آنها رسیدگی کند و آمار ارائه شده از طرف آقای کسائیان که تنها به 186 جلسه اشاره کردند باعث افتخار عملکرد نظام جمهوری اسلامی بوده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon