برخی اشعار حذف شد چون تعداد کتابهای فارسی کم شده است
سرپرست حوزه تربیت و یادگیری زبان و ادبیات فارسی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی درباره حذف برخی اشعار از کتاب فارسی گفت: به دلیل کمشدن تعداد کتابها مجبور به حذف برخی مطالب شدیم و سرفصلها ما را در اینکه چه مطلبی حذف یا باقی بماند، هدایت میکند.
معصومه نجفی پازوکی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره انتشار لیست حذفیات کتاب فارسی در فضای مجازی و در پاسخ به این پرسش انتقادهای مطرح در این رابطه است که چرا در کتابهای جدیدالتألیف این مطالب حذف شده است، اظهار کرد: در گذشته کتابهای فارسی دوره متوسطه 4 کتاب بود و دوره پیشدانشگاهی را هم داشتیم که با احتساب کتاب فارسی پایه سوم دبیرستان مخصوص علوم انسانی در مجموع 5 کتاب داشتیم و تعداد دروس هم 24 درس بود.
وی افزود: کتابهای درسی دوره متوسطه تغیر کرده است و در نگاشت جدید سه کتاب داریم و تعداد دروس هم از 24 درس به 16 درس کاهش یافته بنابراین طبیعی است که بسیاری از دروس حذف شوند چون ظرف ما کوچک شده است.
سرپرست حوزه تربیت و یادگیری زبان و ادبیات فارسی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: اینکه چه مباحثی از کتاب فارسی حذف شود و چه مباحثی باقی بماند در شورای برنامهریزی گروه ادبیات فارسی مشخص میشود یعنی زمانی که کتاب جدید تألیف میشود درباره ساختار و سرفصلهای آن در این شورا بحث و بررسی میشود، یکی از سرفصلها در دوره متوسطه ادبیات تعلیمی است که در داخل آن سرفصل، مطالب مرتبط لحاظ میشود و هر مطلبی را نمیتوان قرار داد.
سرفصلها ما را در انتخاب محتوا هدایت میکند
نجفی پازوکی بیان کرد: در تألیف کتابهای درسی دوره ابتدایی و متوسطه، سرفصلها ما را در انتخاب محتوا هدایت میکنند، به عنوان مثال در دوره ابتدایی سرفصل آفرینش، رفتارفردی و اجتماعی را داریم و براساس آن محتوا تعیین میشود همچنین برنامه درسی ملی برای ما تعیین میکند دانشآموزی که 12 سال در مدارس حضور دارد در مباحثی همچون ارتباط با خدا، خلق، اطراف و ... آموزش ببیند.
وی با اشاره به اینکه در کتاب فارسی دوره متوسطه سرفصل ادبیات تعلیمی را داریم، گفت: سرفصلها بیدلیل تدوین نشدهاند و برای طراحی آن بحث و بررسی میشود و اسناد بالادستی را رصد میکنیم و اگر سرفصل کتابهای جدید را با کتابهای قدیم مقایسه کنید، چندان تغییر نکرده اما چون ظرف ما کوچک شده است ناگزیر به حذف برخی مطالب شدیم.
دقتمان را در انتخاب متون درسی بیشتر خواهیم کرد
نجفی پازوکی متذکر شد: با این حال صحبت تمام دوستان که مباحثی را مطرح میکنند، قبول دارم و باید در انتخاب متون درسی دقت و وسواس بیشتری داشته باشیم؛ هماکنون فرصت بیشتری برای این کار داریم و در گذشته فرصت نداشتیم چرا که مجبور بودیم در مدت کوتاه 5 تا 6 جلد کتاب آماده کنیم.
وی یادآور شد: انتخاب متون درسی بدین صورت نیست که مؤلف بگوید، متنی را دارم و عالی است بنابراین آن را در کتاب درسی بیاورید، ما نیز به انتخاب خود متون را وارد کتاب درسی یا از آن حذف نمیکنیم بلکه مطابق با اقتضائات، متون افراد سرشناس را در شورای برنامهریزی گروه ادبیات فارسی بررسی کرده و اگر رای اولیه را آورد در شورای تخصصی تالیف کتاب فارسی بررسی میشود.
به گزارش تسنیم، اخیراً فهرستی از حذفیات کتاب درسی فارسی در فضای مجازی منتشر شده است و براین اساس دروسی مانند "غزل در این سرای بیکسی اثر هوشنگ ابتهاج"، "غزل جوانی، رهی معیری"، شعر "به کجا چنین شتابان، شفیعیکدکنی"، داستان "موسی و شبان" و "رباعیات خیام" و... از کتابهای درسی حذف شدهاند.
انتهای پیام/