بانوی کارآفرین در خراسان جنوبی‌‌‌ ‌امید را در منطقه‌ محروم "مود" زنده کرد

بانوی کارآفرین در خراسان جنوبی‌‌‌ ‌امید را در منطقه‌ محروم "مود" زنده کرد

ام‌البنین خسروی کارآفرین ۲۳ ساله اهل روستای چشمه رچ از توابع شهر مود است که کار خود را با ۴ رأس گاو آغاز کرده و معتقد است فعل خواستن نه با یک جا نشستن بلکه با اراده، تلاش و مدیریت انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی استانی کویری و کم برخوردار است که چندین سال است خشکسالی و کمبود نزول باران زخم‌های زیادی را بر این استان نهاده که نیازمند توجه و تدبیر مسئولان است، چراکه کشاورزی سرد و بی‌رونق شده و باید مردمان این سرزمین برای کسب درآمد و مخارج زندگی از دیگر پتانسیل‌های استان استفاده کنند.

اگرچه این روزها در جنگ نرم و تحریم‌های اقتصادی دشمن به سر می‌بریم اما هنوز هم افرادی هستند که همچون هشت سال دفاع مقدس در امر مبارزه پیشتازی می‌کنند. این بار جوانان و نوجوانان ایران با راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک و بزرگ اقتصاد در راه مقاومت قدم گذاشته‌اند.

طرح‌های اشتغالزایی که امید را در دل مددجویان زنده می‌کند

با تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی، بخشی از مسئولان استانی بر آن شدند که با اجرای پروژه‌های خرد و زودبازده و طرح‌های اشتغالزایی در مناطق محروم خراسان جنوبی، امید را به دل‌های خسته روستائیان بازگردانند و چراغ خوشبختی‌شان را برایشان روشن کنند. در این میان کمیته امداد امام خمینی (ره) از جمله دستگاه‌هایی است که در این زمینه ورود پیدا کرده و با اجرای طرح‌های اشتغالزایی امید را در دل مددجویان زنده کرده است.

یکی از فعالیت‌های اساسی کمیته امداد امام خمینی(ره)، اعطای تسهیلات خوداشتغالی به مددجویان و انجام فعالیت‌هایی است که به ایجاد روحیه خوداتکایی و اعتماد به نفس، علاقه و استقبال از کار منجر می‌شود به نحوی که افزایش حجم این گونه فعالیت‌ها در مقایسه با سال‌های قبل را می‌توان به عنوان نشانه‌ای از اهمیت این موضوع تلقی کرد.

هدف این فعالیت‌ها کمک به درآمد خانوارها و ایجاد مشاغل مکمل برای بهبود رفاه خانوارهای تحت پوشش است بنابراین بررسی میزان استقبال و تمایل مددجویان نسبت به طرح‌های اشتغال‌زایی کمیته امداد می‌تواند منجر به اثربخشی چنین طرح‌هایی در راستای توسعه کارآفرینی اقشار فقیر جامعه شود.

امروزه علاوه بر مردان، زنان نیز در امر اشتغال و مدیریت وارد شده و سعی دارند از این قافله عقب نباشند البته شکاف‌هایی در این زمینه وجود دارد اما باز هم می‌توان به موفقیت زنان در امر کارآفرینی امیدوار بود.

بانوی کارآفرینی که در چرخاندن چرخ اقتصاد نقش بسزایی دارد

ام‌البنین خسروی دختری 23 ساله، اهل روستای «چشمه رچ» از توابع شهر مود است که با وجود سن کمش با لبیک گفتن به فرمان مقام معظم رهبری در چرخاندن چرخ اقتصاد نقش بسزایی دارد.

وی که کار خود را با 4 رأس گاو آغاز کرده است، گاوداری را شغل لذت بخشی می‌داند در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: از سال 97 این کار را با خرید 4 رأس گاو آغاز کردم که متأسفانه یکی از گاوها تلف شد.

خسروی افزود: شغل پدرم گاوداری بود من همیشه بعد از تعطیل شدن مدرسه به گاوداری می‌آمدم و به پدرم کمک می‌کردم کم کم به این شغل علاقه‌مند شدم و قصد داشتم بزرگ که شدم شغل پدرم را ادامه دهم.

تولید روزانه 35 کیلو شیر در این کارگاه تولیدی کوچک

وی بیان کرد: برای راه‌اندازی این کارگاه 70 میلیون تومان وام 4 درصد خوداشتغالی از کمیته امداد دریافت کرده‌ام که 50 میلیون تومان برای خرید گاو و 20 میلیون تومان برای احداث دامداری بوده است.

خسروی به تولیدات شیر و فروش آن اشاره کرد و گفت: روزانه 35 کیلو شیر در این کارگاه تولید می‌کنیم که بالغ بر 70 هزار تومان شیر در روز به فروش می‌رسد.

هزینه‌ بالای علوفه مشکل اصلی دامداران

وی بیان کرد: هزینه خرید علوفه برای دام‌ها بالا است و روزانه 100 هزار تومان برای خرید کنسانتره هزینه می‌کنیم و یک سال است که بحث بیمه را انجام داده‌ایم اما هنوز بیمه نامه‌ای داده نشده که در این راستا درخواست می‌شود مسئولان مربوطه بررسی‌های لازم را انجام دهند.

این بانوی جوان امیدوار به کار و تلاش، کمبود فضا برای نگهداری گوساله را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و اظهار داشت: برای احداث مکانی برای نگهداری گوساله 10 میلیون تومان نیاز داریم که امیدواریم بتوانیم برای توسعه فضا تسهیلاتی از کمیته امداد دریافت کنیم.

وی با بیان اینکه ماهیانه یک میلیون تومان اقساط پرداخت می‌کنم که به دلیل بالا بودن هزینه‌های خرید علوفه و غیره تاکنون دو قسط معوق دارم می‌گوید: در صورتی که بتوانم تسهیلات دریافت کنم فضای دامداری را توسعه خواهیم داد.

حمایت کمیته امداد از طرح‌های اشتغالزایی 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در بازدید از این کارگاه کوچک اقتصادی قول پرداخت دو قسط معوق این مددجو که بالغ بر یک میلیون تومان است را داد.

رضا سلم‌آبادی به منابع اشتغال روستایی اشاره و بیان کرد: امسال منابع اشتغال روستایی 54 میلیارد تومان بوده است که 57 میلیارد تومان طرح ثبت سامانه شده و همه طرح ها در کارگروه تصویب و به بانک‌ها ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه شاید برخی از متقاضیان نتوانند تسهیلات را دریافت کنند شرایط برای جایگزین شدن وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود یک‌هزار طرح اشتغال روستایی در سال جاری اجرا شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته 2 هزار و 800 شغل با پرداخت 52 میلیارد تومان در سطح استان انجام شده است خاطرنشان کرد: بخشی از مشاغل از محل بند ب تبصره 16 با اعتباری حدود 26 میلیارد تومان بوده است.

152 میلیارد تومان به اشتغال‌زایی مددجویان کمیته امداد خراسان جنوبی اختصاص یافت

سلم‌آبادی، سرانه پرداختی تسهیلات را در سال گذشته 20 میلیون تومان عنوان کرد و یادآور شد: سال گذشته تسهیلات تبصره بند ب تبصره 16 به طور کامل جذب شده است.

وی با بیان اینکه این امر نشان از همکاری بسیار خوب بانک‌ها دارد اظهار داشت: خراسان جنوبی در سال گذشته جزو 6 استان برتر در جذب اعتبارات بند ب تبصره 16 بوده است.

​​​​​​​مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال شاهد چند تغییر اساسی در تسهیلات اشتغال هستیم افزود: سال گذشته میزان اعتبار 52 میلیارد تومان و امسال 152 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی سرانه هر وام را در سال گذشته 20 میلیون تومان عنوان و خاطرنشان کرد: امسال سرانه هر وام 50 میلیون تومان است.

سلم‌آبادی گفت: در زمینه اشتغال روستایی از محل بند ب تبصره 16، صندوق امداد ولایت و از محل هم افزایی که امداد با بانک مهر در حال انجام است امید است بتوانیم به 152 میلیارد تومان برسیم.

​​​​​​​مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته تسهیلات برای اشتغال به غیر مدد جویان امداد تا 20 درصد متقاضیان بود گفت: با توجه به اینکه شرایط در خراسان جنوبی خاص است مجوز را گرفته‌ایم که بتوانیم تسهیلات اشتغال روستایی را برای امسال به تعداد غیر مددجوی بیشتری پرداخت کنیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon