۱۰ هزار هکتار زمین وقفی برای کشاورزی و ایجاد اشتغال در اصفهان واگذار شد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: بین ۹ تا ۱۰ هزار هکتار زمین وقفی در استان اصفهان وجود دارد که توسط واقفان نیک اندیش در اختیار افراد کم درآمد استان برای کشاورزی گذاشته شده تا از این طریق با ایجاد اشتغال، امرار معاش کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین بلک پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به ارکان شخصیت سازی یک فرد و جامعه، اظهار داشت: در گذشته سه عنصر محیط، وراثت و مربیان در شکل دادن شخصیت تاثیرگزار بود.
وی افزود: امروزه یک رکن به نام رسانه به این ارکان اضافه شده که عنصری بسیار مهم و موثر در شکلگیری شخصیت انسانهاست.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه همیشه محیط تاثیرگزار نیست، گفت: همانطور که در قرآن و روایات آمده آسیه زن فرعون بود که در راه توحید و اعتراض به طاغوت شهید شد یا حضرت موسی (ع) نیز در خانه فرعون رشد یافت و محیط در وی تاثیر نداشت.
وی تصریح کرد: عکس این قضیه هم صدق میکند، در خاندان پیامبران هم افرادی بودند که با دین و مذهب فاصله داشتند و از جمله صالحان نبودند.
بلک ادامه داد: وراثت به عنوان یکی از ارکان شخصیت سازی گزینه کاملی نیست و دارای استثنائاتی است و افرادی که از یک نسل خوبی برخوردار بودند در حال حاضر اینگونه نیستند.
وی با اشاره به رسانه به عنوان قدرت غالب در وضعیت کنونی، اظهار داشت: امروزه رسانه به خوبی نقش مربی را در شکل گیری شخصیت فرد و جامعه تحت تاثیر قرار داده و خبرنگاران عهدهدار ساختن شخصیت جامعه هستند.
بلک افزود: رسانهها نماینده یک ملت، تفکر و مجموعه ارزشی هستند که در تشکیل شخصیت جامعه تاثیرگزار است.
وی خاطرنشان کرد: در جریان این شخصیتسازی باید روشهای لازم در پیش گرفته شود و هر جا که نیاز به نقد احساس شد، نقد صورت گیرد تا شخصیت فردی و اجتماعی اصلاح شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه تشخیص صحیح از ناصحیح بسیار مهم است، گفت: انتقاد کردن باعث مصون ماندن انسان از ضرر و زیان شده و همچنین پیشرفت را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: ارج نهادن به مقام قرآن یک امر به معروف است و ما موظف هستیم از معروف حمایت کنیم همانطور که حضرت علی (ع) فرمودند: هیچ کس با قرآن نمینشیند مگر اینکه چیزی از او کاسته و چیز دیگری افزوده شود، همانا کاستن نقص و تاریکی و افزایش هدایت و روشنایی از نتایج انس با قرآن است.
بلک ادامه داد: وقف یک واژه پر معنا و مفهوم است که ریشه لغوی آن متوقف کردن است و به راستی معنای کاملی دارد که باید مانع به هدر رفتن هر چیز شد.
وی افزود: همه چیز در اطراف ما در حال تمام شدن است و با وقف میتوان از زوال آن جلوگیری کرد به جای اینکه ثروتی را به دست بیاوریم و سپس تمام شود با وقف میتوان جلوی تمام شدن سرمایه را گرفت و برای همیشه این ثروت در حال جریان باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به گستردگی کارکردهای وقف، اظهار داشت: کارکردهای وقف بسیار گسترده است، در این راستا سند گام دوم انقلاب یکی از اسناد مهم بالادستی به شمار میرود که جامعه باید به همان سمت و سو حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید به علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی و ...توجه شود که وقف در همه این ارکان کارکرد دارد.
بلک افزود: از طریق وقف میتوان به همه امور وارد شد، به عنوان مثال در معنویت و اخلاق آیا وقف بزرگترین ابزار سلامت، تربیت و اخلاق جامعه نیست؟ آیا از وقف نمیتوان در ظرفیتهای علمی و پژوهشی استفاده کرد؟
وی با بیان اینکه اگر چه اقتصاد امروز در دیدگاه ارزشی زیر بنا نیست، گفت: 10 سال است که مقام معظم رهبری شعار هر سال را با عناوین اقتصادی عنوان کردهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان تصریح کرد: همواره مسائل اقتصادی یکی از دغدغههای جامعه بوده و هست که در حوزههای دیگر هم تاثیر گذاشته است، اما آسیبهای اجتماعی ناشی از مسائل اقتصادی در کشور است.
وی ادامه داد: بین 9 تا 10 هزار هکتار زمین وقفی در استان اصفهان وجود دارد که توسط واقفان نیک اندیش به صورت وقف در اختیار افراد کم درآمد استان برای کشاورزی گذاشته شده تا از این طریق با ایجاد اشتغال، امرار معاش کنند.
بلک با اشاره به تعامل دستگاههای دیگر با اداره کل اوقاف و امور خیریه، اظهار داشت: در صورت تعامل بهرهبرداری به حداکثر میرسد، به عنوان مثال نوع بذر، نحوه کشت و برداشت و ...به افراد آموزش داده میشود و همچنین در موضوعات دیگر نیز تاثیرگزار است.
انتهای پیام/ش