احداث دامشهر؛ رویکردی برای افزایش رونق اقتصادی در توسعه گناباد

احداث دامشهر؛ رویکردی برای افزایش رونق اقتصادی در توسعه گناباد

توسعه شهرک دامی و یا احداث دامشهر مقوله‌ای است که به زعم مسئولان گناباد می‌تواند نقش بارزی در توسعه و رونق اقتصادی این شهرستان ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، شهرستان گناباد یکی از قطب‌های دامپروری در استان بوده و در حوزه دام سنگین نیز توسعه خوبی یافته تا جایی که رتبه سوم استان را در تولید شیر دارد.

در گناباد 300 هزار واحد دامی داریم که متشکل از 18 هزار دام سنگین و 120 هزار دام سبک را شامل می‌شود" در رابطه با دام سبک متاسفانه بر اثر خشک‌سالی‌های گذشته کاهش آمار داشتیم ولی نرم دام سنگین ما در سطح استان دارای رتبه است، بیش از 400 واحد صنعتی و نیمه صنعتی، 8 واحد پرورش مرغ گوشتی، 8 واحد مرغ تخم‌گذار، یک واحد مرغ مادر گوشتی، سه واحد کارخانه‌های لبنی و 7 واحد کارخانه خوراک دام و طیور در شهرستان گناباد مشغول فعالیت است. 

از همین رو صنعت دام در گناباد می‌تواند راهگشایی خوبی در حوزه اقتصاد و اشتغال این شهرستان باشد.

حامد قربانی فرماندار گناباد در همین زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شهرستان گناباد مرکز ثقل خوبی برای ایجاد بازار و بارانداز محصولات و نهادهای کشاورزی در منطقه باشد که طرحی در همین زمینه آماده کرده و در حال پیگیری آن هستیم.

وی افزود: مسافت حدود 300 کیلومتری گناباد تا مرکز استان خراسان رضوی توان رقابت تولیدکنندگان این شهرستان با سایر نقاط را کاهش داده و سبب ضرر و زیان آنها شده است ولی با راه‌اندازی بارانداز مشکلات این بخش کاهش می‌یابد.

فرماندار گناباد اظهار داشت: افزایش مجتمع‌های دامداری و دامشهر مهم‌ترین رویکرد برای افزایش رونق اقتصادی و نقش آفرینی این بخش در توسعه گناباد است و 6 دامشهر در این شهرستان در آینده نزدیک راه اندازی خواهد شد.

قربانی تصریح کرد: از مجموع 220 تن تولید روزانه شیر در گناباد 180 تن به صورت خام به دیگر نقاط ارسال و بقیه در شهرستان مصرف می‌شود لذا ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری شیر در این شهرستان ضروری است.ورود نهاده‌های دامی فقط با حواله‌های صادره از سوی سازمان و مدیریت‌های جهاد کشاورزی به کشور صورت می‌گیرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در همین زمینه به خبرنگار تسنیم در گناباد گفت: علوفه یکی از نیازهای اساسی دامداران ما در استان است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در جهت کاهش مشکلات دامداران به افرادی که بتوانند علوفه را تأمین کنند مجوز دامداری داده می‌شود.

سعادت علی نیا ادامه داد: استان خراسان رضوی با تولید 30 میلیون قطعه مرغ گوشتی، 11 میلیون قطعه مرغ تخم‌گذار، 150 هزار تن گوشت مرغ و 130 هزار تن تخم‌مرغ در هر دوره سالانه پس از استان تهران دومین استان کشور در تولیدات این بخش به شمار می‌رود و گناباد با توجه به ظرفیت‌های خود در تولید دام سبک و سنگین و طیور از قطب‌های این بخش در خراسان رضوی است.

 وی ادامه داد: صنعت طیور در استان پیشرفت خوبی داشته است ولی تعداد کشتارگاه‌های ما که به صورت صنعتی بتوانند کار کنند هم پای صنعت طیور ما رشد نکرده‌اند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: با راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی طیور در دست احداث گناباد طی سال جاری از چهار زنجیره تولید تا صادرات و بازار مصرف این بخش در استان یک زنجیره در این شهرستان ایجاد می‌شود.

وی مهم‌ترین رویکرد دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت نهاده‌های دامی در این استان را کاهش واسطه‌ها دانست و افزود: با دستور وزیر جهاد کشاورزی نهاده‌های دامی فقط با حواله‌های صادره از سوی سازمان و مدیریت‌های جهاد کشاورزی به کشور وارد می‌شود که این اقدام نقش مهمی در کاهش دست واسطه‌ها و ثبات قیمت این بخش دارد.

گزارش از یاسرسالاری گناباد

انتهای پیام/ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon