فارس ۴۴ هزار واحد کمبود مسکن دارد؛ ساخت ۳۵ واحد مسکونی در طرح اقدام ملی مسکن
مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری فارس گفت: براساس آماری که ارگانهای مختلف ارائه دادهاند حدود ۴۴ هزار واحد مسکونی در فارس کمبود داریم و علاوه بر این سالانه ۲۰ هزار متقاضی جدید برای احداث واحد مسکونی به این رقم اضافه میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، امیرحسین جمشیدی پیش از ظهر امروز در نشست خبری برگزاری نخستین اجلاس مدیران صنعت ساختمان جنوب کشور در ارتباط با اهمیت برگزاری این اجلاس و حمایت استانداری از برگزاری این اجلاس اظهار داشت: طبق اصل 31 قانون اساسی داشتن مسکن مناسب حق هر خانواده ایرانی است و دولت موظف به اجرا و تامین این مسکن است از طرف دیگر بیشتر از 97 درصد از ساخت و سازها توسط بخش خصوصی انجام میشود.
وی افزود: در بخش مسکن هر موقع دولت خودش را کامل کنار کشیده اگر سیاستهای حاکم بر بخش خصوصی درست بوده، روند مناسب در ساخت و سازهای مسکونی طی شده، ولی اگر بخش خصوصی و دولت هر کدام روال کار خودشان را رفتهاند با افزایش یا کاهش ساخت و ساز روبهرو بودهایم.
رئیس اجلاس مدیران صنعت ساختمان جنوب کشور خاطرنشان کرد: در دولت جدید برای ساخت و ساز مسکن یک سیاست به نام سیاست اقدام ملی مسکن آغاز شده است و برخلاف آنچه در دولت قبل به عنوان مسکن مهر دولت خودش مستقیم وارد بحث ساخت و ساز و کارهای اجرایی مربوط به ساخت مسکن میشد، در این سیاست جدید بیشتر سعی شده که دولت در قالب تسهیلات بانکی، تامین زمین و کارهای دیگر غیر از ساخت و ساز به تامین مسکن ورود کند.
مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری فارس با بیان اینکه در استان فارس نیز طرح اقدام ملی مسکن آغاز شده و براساس آماری که ارگانهای مختلف ارائه دادهاند حدود 44 هزار واحد مسکونی کمبود داریم، عنوان کرد: علاوه بر این سالانه 20 هزار متقاضی جدید برای احداث واحد مسکونی به این رقم اضافه میشود.
وی با بیان اینکه در طرح اقدام ملی مسکن 35 هزار واحد مسکونی در فارس احداث میشود، گفت: بر اساس تقسیمبندی انجام شده ساخت 25 هزار واحد به شرکت شهرکهای جدید در قالب 500 هکتار اراضی الحاقی به محدوده شهر جدید صدرا واگذار شده است.
جمشیدی با بیان اینکه 5500 واحد از این واحدهای مسکونی توسط بنیاد مسکن در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت ساخته میشود، افزود: 2 هزار واحد در قالب تسهیلات یا احداث بنا در بافتهای ناکارآمد شهری و 3 هزار واحد هم توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در قالب ساخت مسکن محرومین ساخته میشود.
وی با بیان اینکه اولویت دولت در طرح اقدام ملی مسکن بحث ارائه تسهیلات است و اولویت با کسانی است که خودشان زمین دارند و تاکنون از تسهیلات استفاده نکردهاند، عنوان کرد: سیاست دوم دولت تامین زمین است که دولت زمین را در اختیار سازندگان قرار میدهد و سازندگان با اخذ تسهیلات بانکی نسبت به ساخت و ساز اقدام میکنند.
جمشیدی خاطرنشان کرد: به ازای هر واحد حداقل 75 میلیون و حداکثر 110 میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود و دوره بازپرداخت تسهیلات 10 ساله است.
وی گفت: با توجه به اینکه در اجرای طرح اقدام ملی مسکن نیاز به هماهنگی بین دستگاههای متولی مثل اداره راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام، بانک مسکن و سایر بانکهای عامل است و چون طرح جدیدی است و پیمانکاران، انبوهسازان و دستاندرکار ساخت و ساز در بخش خصوصی کمتر با آن آشنا هستند بنابراین یکی از سیاستهایی که برای این همایش در نظر گرفته شده ایجاد تعامل و هماهنگی بین بخش دولتی و خصوصی در اجرای طرح اقدام ملی مسکن است.
رئیس اجلاس مدیران صنعت ساختمان جنوب کشور اظهار داشت: مسکن در سبد هزینههای خانوار شهری سهم عمده ای دارد در شهرهای بزرگ حدود 32 درصد سبد هزینه خانوار شهری به امر مسکن تعلق دارد و حتی در دهکهای پایین جامعه تا 70 درصد سبد هزینه خانوار به مسکن اختصاص مییابد بنابراین اگر شاهد رونق در ساخت و ساز باشیم قطعا یک عامل محرک برای رونق اقتصادی جامعه خواهد بود.
وی گفت: معماری یکی از شاخصهای فرهنگی است اگر ما بتوانیم مسکن مناسب که کیفیت اجرا و طراحی مناسب داشته باشد در اختیار متقاضیان قرار دهیم قطعا در کیفیت زندگی و ارتقا سطح فرهنگی جامعه تاثیر خواهد داشت.
جمشیدی افزود: عمده هدف ما در این همایش علاوه بر جذب سرمایهگذار در بخش مسکن، هماهنگی بین بخش خصوصی و دولتی است.
انتهای پیام/ ع