انتقاد معاون وزیر بهداشت از تجویز داروهای گرانقیمت برای بیماران سرطانی / پزشکان مطابق استطاعت بیمار دارو تجویز کنند
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف بسیاری از داروهای شیمیدرمانی گرانقیمت درست نیست، چراکه با استفاده از داروهای ارزانقیمت و مطابق استطاعت بیمار هم میتوان درمان کرد که پزشکان به این امر باید توجه داشته باشند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، ایرج حریرچی ظهر امروز در آیین نکوداشت پرفسور قوامزاده با اشاره به بیماری سرطان اظهار داشت: نظم در بخش پیوند مغز استخوان موضوع مهمی است که دانشجویان باید بیشتر به این موضوع توجه داشته باشند، فعالیت علمی به تنهایی کافی نیست بلکه خیلی از اساتید دانش فراوان دارند اما نمیتوانند منشا اصلی باشند.
وی افزود: موضوع مهم استفاده از راهنمای بالینی یا به عبارتی پروتکل درمانی براساس متون علمی دنیا در روشهای درمانی بیماران است که باید روشها و اصول بر مبنای علم دنیا و مستند باشد و به عبارتی تخطی در آن وجود نداشته باشد، بیمارستان شریعتی بزرگترین بخش پیوند مغز استخوان و مرکز درمان سرطان در کشور است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: سالانه 110 هزار مورد سرطان در کشور داریم، 53 درصد آن مرد و 47 درصد زن بوده که نگرانکننده نیست زیرا با توجه به اینکه استان مرکزی استان صنعتی است سونامی سرطان در این استان نداریم و در کشور میزان نرم سرطان کمتر از جهانی و در استان مرکزی هم نسبت به کشور کمتر است.
حریرچی تصریح کرد: میزان سرطان در دنیا به شدت افزایش یافته که عوامل مختلفی در این میزان شیوع سرطان تاثیر دارد که میتوان به افزایش سن اشاره کرد به طوری که اکثر سرطانها در سنین بالاست در نتیجه با افزایش امید به زندگی بیماریهایی از جمله سرطان، آلزایمر، بیماریهای قلبی، عروقی و سایر موارد افزایش مییابد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار سبک زندگی ناسالم است به طوری که در کشور رفتار زندگی غربی وجود دارد، 60 درصد مردم ایران چاق و یا اضافه وزن دارند، حدود 10.5 درصد دخانیات مصرف میکنند و تقریبا 90 درصد در 5 وعده روزانه سبزی مصرف نمیکنند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: 30 درصد مردم تحرک به شدت ناکافی دارند و 50 درصد دارای کلسترول بالا و 10.5 درصد دارای قندخون بالا هستند همچنین عوامل محیطی از جمله آلودگی هوا و استرس محیطی هم تاثیرگذار هستند.
حریرچی بیان کرد: هر سه عامل سبب میشود تا 20 سال آینده 115 درصد سرطان رشد کند و شمار این بیماری اکنون 2 برابر افزایش یافته است، سرطان مشکل مهم دنیاست که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در دنیا 2 درصد تولید ناخالص ملی صرف سرطان میشود و در کشور ما سرطان افزایش پیدا میکند اگر پیشگیریهای لازم انجام نشود به همین سبب باید تدابیر لازم در این زمینه انجام شود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: هزینه سالانه سرطان در کشور 10 هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم و غیرمستقیم است که 3 هزار و 100 میلیارد تومان به صورت مستقیم در زمینه درمان هزینه میشود و 50 درصد 3 هزار و 100 میلیارد تومان به عبارتی یک هزار و 500 میلیارد تومان صرف داروهای شیمیایی میشود.
حریرچی خاطرنشان کرد: بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی 50 درصد هزینههای سرطان برای جراحی، 40 درصد برای رادیوتراپی و 10 درصد برای دارو صرف میشود به طوری که در کشور آمریکا 11 درصد و سوئد 10 درصد از داروهای شیمی درمانی استفاده میکنند درحالی که در ایران 50 درصد بوده که خوب نیست.
وی افزود: مصرف بسیاری از داروهای شیمیدرمانی گرانقیمت درست نیست، چراکه با استفاده از داروهای ارزانقیمت و مطابق استطاعت بیمار هم میتوان درمان کرد که پزشکان به این امر باید توجه داشته باشند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: برگزاری این آیین نکوداشت نیاز پرفسور قوامزاده نیست بلکه ما نیازمند شناخت بیشتر بزرگان و مفاخر هستیم که باید بیشتر به این نکته توجه کرد.
انتهای پیام/713/ش