تهران| هشدار رئیس محیطزیست دماوند نسبت به تغییر کاربری اراضی کشاورزی
شرایط تغییر کاربری اراضی کشاورزی در شهرستان دماوند در حالی روبه گسترش است که علاوه بر خسارات جبرانناپذیر به ظرفیتهای گردشگری، شرایط را برای ریه تنفسی تهران با مخاطرات جدی همراه ساخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دماوند، روند روبه گسترش ویلاسازیها در شهرستان دماوند که در نتیجه کم رونق بودن فضای کسب و کار کشاورزان و باغداران از یک سو و سود سرشار ناشی از تغییر کاربریها از سوی دیگر سبب شده، با وجود مقابله جدی دستگاه قضایی با پدیده قارچگونه ساخت و سازهای غیرمجاز متأسفانه این رویه به امری رایج در این شهرستان خوش آب و هوا تبدیل شده که به گواه برخی مسئولان استانی و شهرستانی به عنوان ریه تنفسی استان تهران مطرح است.
در این راستا عصر امروز در نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان دماوند که با حضور مسئولان این شهرستان برگزار شد موضوع «اخلاق عملی در فرهنگ عمومی با موضوع محیط زیست» مورد بررسی قرار گرفت.
تغییر کاربری اراضی کشاورزی مهمترین چالش زیست محیطی در دماوند
در ابتدای این نشست محمد فریدی رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند با اشاره به مهّمترین معضلات زیست محیطی این شهرستان اظهار داشت: یکی از چالشها و معضلات داخل سرزمین بحث محیطزیست است که به عنوان مهمترین تهدید در داخل کشور محسوب میشود.
وی با اشاره به تهدیداتی مانند ورود ریزگردها به کشور، خشک شدن دریاچه ارومیه و سایر تهدیدات بیان کرد: آب، هوا و خاک زیربنای توسعه و سرمایههای کشور هستند که متأسفانه امروزه تهدیدات بسیاری این عناصر محیطزیستی را مورد خطر قرار داده است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند ادامه داد: آلودگی هوای شهر تهران یکی از مهّمترین تهدیداتی است که سالیانه میلیاردها تومان هزینه برای کاهش آلودگی و ایجاد بهداشت و درمان ناشی از مخاطرات آن میشود.
فریدی افزود: باغات و ویلاهایی که در شهرستان دماوند وجود دارند که با چاههای غیرمجاز آبیاری میشوند امری که امروزه سبب از بین رفتن بسیاری از باغات و اراضی کشاورزی در این شهرستان شده و این باغات به سمت تغییر کاربری و ویلایی شدن پیش میرود.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان دماوند مناطق بسیار خوبی وجود دارد که میتوان از آن بهرهبرداری مناسبی کرد که در برخی از این موارد متأسفانه تحتتأثیر معادنی قرار گرفته است که باعث شده تا این مناطق که به عنوان منابع طبیعی هستند در حال از بین رفتن باشد.
آلودگی تهران در حال پیشروی به سمت شهرستان دماوند است
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین کاظم فتاح دماوندی رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان دماوند نیز اظهار داشت: یکی از مهّمترین مباحث زیست محیطی، اخلاق عملی محیط زیست در فرهنگ عمومی است که براساس آیات قرآن زمین میراث صالحان است و باید برای آیندگان و قرنهای آتی حفظ شود.
وی با بیان اینکه باید بهرهبرداری از منابع طبیعی به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود بیان کرد: در شهرستان دماوند باید محیطهای گردشگری مانند دریاچه تار و غیره حفظ شود و ایجاد جنگلهایی در شهرستان دماوند برای سبزتر شدن این شهرستان مورد تأکید قرار گیرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان دماوند افزود: شهرستان دماوند به دلیل وجود آب و هوای مناسب امروزه مکانی برای استراحت و ویلاسازی شده که باید در قبال این ساخت و سازها نقاط سبز ایجاد کرد که این نقاط سبز را میتوان به کاشت درختهای کمآب مانند بادام و غیره مکانی به عنوان چرخه تولید تبدیل کرد.
فتاح دماوندی با اشاره به اینکه باید میان محیط زیست و بخش کشاورزی تعامل وجود داشته باشد تصریح کرد: زنبورداری یکی از مشاغل بسیار مهّم در شهرستان دماوند است این زنبورداران به مراتعی نیاز دارند که متأسفانه این مراتع نیز در سطح شهرستان مورد تهدید و خطر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه آلودگی تهران در حال پیشروی به سمت شهرستان دماوند است گفت: دماوند باید به اندازهای سبز باشد که بتوان این شهرستان را به عنوان گوشواره تنفسی و شش استان تهران تلقی کرد؛ از اینرو انجمنهای مردمی محیط زیست باید در این موضوع با کاشت درخت به ما کمک کنند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان دماوند در پایان با بیان اینکه بحث آموزش برای حفظ محیط زیست بسیار مهم است خاطرنشان کرد: از امروز باید مصوباتی داشته باشیم تا در روز درختکاری سال جاری قدم بسیار بزرگی برداشته شود.
انتهای پیام/220/ح