جایزه مصطفی(ص) برگزیدگان خود را شناخت + تصاویر
سومین آئین اعطای جایزه مصطفی(ص) با حضور دانشمندان جهان اسلام در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سومین آئین اعطای جایزه مصطفی(ص) امروز (دوشنبه 20 آبان) در تالار وحدت تهران با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) و باحضور شخصیتهای برجسته حوزه علم و فناوری ایران و جهان برگزار شد.
مهدی صفارینیا، دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) در سومین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) در تالار وحدت اظهار کرد: بیشک قدرت و عزت جهان اسلام به واسطه علم و دانش میسر خواهد شد و نشانه رفتن چنین قلههای افتخاری، نیازمند زیرساختهای متناسب با آن است.
وی با بیان اینکه جوایز بینالمللی میتوانند نقش مهمی در این حوزه ایفا کنند، اظهار داشت: نمونه آن جایزه مصطفی(ص) است که تلاش دارد زمینههای همکاری امت اسلامی را فراهم آورد.تقدیر از دانشمندان برجسته به تشکیل کانونهایی با محوریت ایشان منجر میشود. در این راستا بنیاد مصطفی(ص) به همت اصحاب علم و فناوری ماموریت خود را همافزایی ظرفیت این دانشمندان میداند.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) ظرفیتسازی را از دیگر ماموریتهای بنیاد دانست و گفت: برگزاری مسابقه دانشآموزی نور و رقابت علمی کنز از مصادیق این ماموریت است. گفتمانسازی ماموریت دیگر بنیاد مصطفی(ص) است که شکلدهی جامعه خادمالمصطفی(ص) از نمونههای آن است.
صفارینیا با اشاره به اینکه منابع مالی جایزه مصطفی(ص) از محل منابع خیرین جهان اسلام و وقف تامین شده است، خاطرنشان کرد: این هفته به نام هفته جایزه مصطفی(ص) نامگذاری شده است که شامل برگزاری ششمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) با حضور بیش از 80 نفر از برجستگان علمی 27 کشور در 14 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی، برگزاری چهارمین نشست سرمایهگذاران کشورهای اسلامی درجهت تجاریسازی دانش با حضور 40 شرکت دانش بنیان از 12 کشور، بازدید از دهها مرکز علمی و فناوری شبی با فناوران و کارآفرینان در پارک فناوری پردیس خواهد بود.
همچنین در ادامه حسن ظهور رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) درباره جزئیات برگزاری این دوره توضیح داد: امسال جایزه مصطفی(ص) در چهار حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو و کلیه زمینههای علم و فناوری و بخش دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی به برگزیدگان اعطا میشود.
وی در ادامه گفت: فراخوان این جایزه از اردیبهشت 97 آغاز و در آبانماه 98 به پایان رسید و 202 نهاد معتبر علمی و 512 دانشمند برای معرفی نامزدها مشارکت داشتند که در این مدت 1649 اثر نیز دریافت شد.
رییس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص)، همچنین افزود: آثار با مشارکت 500 داور و مشاورین برجسته علمی و همکاری 200 دانشگاه از 35 کشور و 4 هزار نفر ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت؛ همچنین کمیته علمی جایزه به منظور بررسی آثار 23 جلسه علمی نیز برگزار کرد.
وی در تشریح تعداد آثار دریافت شده در هر حوزه، گفت: در حوزه علم و فناوری اطلاعات 199 اثر، در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی 664 اثر، در حوزه علم و فناوری نانو 172 اثر و در حوزه کلیه زمینههای علم و فناوری 614 اثر نیز دریافت شد؛ همچنین در بخش دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی، با درنظر گرفتن مقیم بودن برگزیدگان در کشورهای اسلامی، داوری ها صورت گرفت.
ظهور عنوان کرد : جایزه مصطفی(ص)ذدر حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی به صورت مشترک 2 دانشمند اوگور شاهین با تابعیت ترکیه و علی خادمحسینی با تابعیت ایرانی و در حوزه دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی نیز به صورت مشترک به عمران اینان با تابعیت ترکیه، حسین بهاروند با تابعیت ایران و محمد عبدالاحد نیز با تابعیت ایران اعطا میشود.
پس از سخنرانی ظهور بخش اول برگزاری آئین اعطای جوایز برگزار شد.
در بخش اول جایزه مصطفی(ص) به دو دانشمند برجسته جهان از ایران و ترکیه اعطا شد.
دانشمند اول اوگور شاهین بود که روی صحنه آمد و ضمن ابراز خوشحالی حضور در چنین مراسمی گفت: جایزه مصطفی(ص) برای من ارزش زیادی دارد و از شنیدن اینکه برگزیده این جایزه شدم احساس غرور میکنم. این جایزه میتواند به عنوان الگو برای دانشمندان جهان اسلام شناخته شود و ایران برای علم و دانشمندان جهان ارزش زیادی قائل است.
وی افزود: ما میتوانیم با دانشمندان تمام کشورها تبادلات علمی خوبی داشته باشیم و من وقتی در این چند روز به دانشگاههای ایران سر زدم بیشتر به این امر راغب شدم.
در ادامه این مراسم نوبت به معرفی برگزیده دوم جایزه مصطفی(ص) بود که برای این منظور از علی خادمالحسینی دعوت به عمل آمد که روی صحنه بیاید.
این دانشمند ایرانی که در آمریکا زندگی میکند و در حوزه مهندسی پزشکی، بیومتریال و مهندسی بافت فعالیت دارد گفت: خوشحالم این جایزه را دریافت میکنم و علیرغم اینکه به زبان فارسی مسلط نیستم دوست دارم در کشورم با زبان فارسی صحبت کنم.
وی ادامه داد: ترمیم و ساخت بافتهای بدن موضوع مهمی است و همین موضوع آینده کاری مرا درگیر خود کرد تا شاید بتوان اندکی از بیماریها را درمان کنم.
خادمالحسینی توضیح داد: من کارهایی که کردم را به مثابه یک میوه میبینم که البته این میوه باید ریشه و تنه قوی داشته باشد. ریشه در واقع همان خانواده من است که از من حمایت کرد تا به اینجا برسم و تنه درخت دانشمندان و محیط دانشگاهی است که من در آن تحصیل کرده و به این جایگاه رسیدهام.
وی همچنین بیان کرد: برای جوانان پیام ویژهای دارم بخصوص جوانانی که جویای علم هستند آنها باید بدانند اولین چیزی که مورد توجه است اهمیت به علاقه و کنجکاوی است. وقتی خود فرد علاقهمند به علم باشد میتواند به خودش برای رسیدن به خواستههایش کمک کند. البته باید به این نکته هم توجه کرد که شکست در این راه فراوان پیش میآید و نباید از شکستها ناامید شد.
پس از صحبتهای او سورنا ستاری به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی وعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور برای اهدای جوایز این دو دانشمند روی صحنه آمدند.
انتهای پیام/