پای شبنم نعمتزاده هم به پرونده بانک ملت باز شد
نماینده دادستان در پرونده بانک ملت گفت: در بررسی اسناد و مدارک متوجه شدیم شبنم نعمتزاده ۵ میلیون درهم از شرکت پارسیسکیش دریافت کرده است.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، قهرمانی نماینده دادستان گفت: در پرداختهای بدون حساب و کتاب در شرکت پارسیسکیش یک نمونه فلاحتیان بوده است و وقتی مستندات خودشان را بررسی کردیم، متوجه شدیم که شبنم نعمتزاده نیز 5 میلیون درهم بدون مصوبه از پارسیسکیش در زمان دیواندری و ابوالحسنی گرفته است.
وی ادامه داد: البته این پول تسویه شده است.
قهرمانی در ادامه اظهار کرد: براساس اسناد ارائه شده در مرحله تحقیقات مقدماتی از سوی شرکت امرالد 226 میلیون درهم به حساب فلاحتیان واریز شده که البته ابوالحسنی 10 میلیون درهم آن را کم میکند ولی ما براساس مستندات صحبت میکنیم.
نماینده دادستان گفت: از این مبلغ 110 میلیون درهم تسهیلات و 116 میلیون درهم به عنوان فعالیت کارگزاری به حساب فلاحتیان واریز شده است که البته این فعالیت کارگزاری نیز دارای ابهام است.
وی افزود: در حالت معمولی افراد برای تسهیلات ابتدا به شعبه بانک مراجعه کرده و سپس تسهیلات درخواست میکنند در مرحله بعدی اعتبارسنجی میشود و اگر مشکلی نباشد موضوع به هیئت مدیره رفته و هیئت مدیره آن را مصوبه کرده و پرداخت تسهیلات را با شرایطی به شعبه بانک ابلاغ میکند.
وی توضیح داد: اولین سوال از آقای دیواندری این است که درخواست فلاحتیان خطاب به بانک بوده بنابراین چرا این درخواست شرکت زیرمجموعه ارجاع داده شده است؟
نماینده دادستان تاکید کرد: زمانی رعایت شرایط و عرف بانک نیاز نیست که تسهیلات پرداخت شده ناشی از فعالیت خود شرکت باشد، اما وجوه پرداخت شده به فلاحتیان پول بانک بوده بنابر این اعطای این پولها تابع مقررات بانکی است.
وی با تاکید بر اینکه پرداخت تسهیلات فلاحتیان مصوبه ندارد، اظهار کرد: شرکت پارسیس کیش چطور برای موارد دیگر مانند خرید خودرو برای مدیرعامل مصوبه هیئت مدیره را دارد، اما برای پرداخت 110 میلیون درهم یک مصوبه نمیگیرد؟ در حالی که باید مصوبه میشده است.
قهرمانی ادامه داد: پرداخت تسهیلات فلاحتیان قرارداد هم ندارد. آقایان قراردادی را ارائه کردند که فقط خود فلاحتیان امضا کرده است. در عرف بقالی هم چنین چیزی وجود ندارد چه برسد به عرف بانکی که فقط یک طرف قرارداد را امضا کند.
وی توضیح داد: ضمن اینکه قرارداد امضا شده به تاریخ 21 آبان سال 93 است و فلاحتیان در تاریخ 11 اسفند سال 93 به عنوان وثیقه ارائه کرده که باز هم وثیقه نبوده بلکه وکالت داده است که ملک من در رهن قرار دارد و اگر میتوانید آن را از رهن خارج کنید و به عنوان وثیقه بردارید. سهام پستبانک نیز به عنوان وثیقه در تاریخ 15 تیر سال 95 یعنی دو سال بعد ارائه شده است. آیا اینگونه تسهیلات میدهند؟
نماینده دادستان تهران در ادامه افزود: آقایان میگویند این وجوه بابت تسهیلات نبوده بلکه سرمایهگذاری بوده است. این چه نوع سرمایهگذاری است که پول را فلاحتیان میدهید تا دیون خود را در بانک ملت تسویه کند. فلاحتیان 30 میلیون دلار گرفته که 25 میلیون دلار آن را تسویه کرده و 5 میلیون دلار را خودش برداشته است.
قهرمانی همچنین به فعالیت کارگزاری اشاره کرد و گفت: از 226 میلیون درهم پرداختی به فلاحتیان 116 میلیون درهم فعالیت کارگزاری بوده است این در حالی است که در فعالیت کارگزاری با سایر شرکتها که به دلیل مسائل امنیتی اسمشان رانمیبرم تمام سختگیریهای لازم صورت گرفته و حتی علاوه بر انعقاد قرارداد کارگزاری مصوب شده که اعضای هیئت مدیره پارسیسکیش سهامدار شرکت الف شوند اما در مورد فلاحتیان هیچ قرارداد کارگزاری وجود ندارد و فلاحتیان پولها را دریافت کرده و دیون ملت را تسویه کرده است. تمام مقررات را در رابطه با شرکت الف رعایت کردید اما چرا در رابطه با فلاحتیان رعایت نکردید.
وی افزود: آقایان میگویند وظیفه ما استعلام نبوده بلکه اعلام بوده است در حالی که مصوبه شورای عالی امنیت در استعلام از وزارت اطلاعات تاکید کرده است.
وی اضافه کرد: ابوالحسنی میگوید هر 15 روز یک بار به مدیر امور بینالملل پارسیان گزارش میداده و آنها در جریان بودند، اما وقتی گزارشها را نگاه میکنیم میبینیم همه آنها تکراری است و فقط نوشته شده "پولها تحت ریسک کنترل شده است". پولی که به این شکل فاجعهآمیز به فلاحتیان دادید تحت لیست کنترل شده است که تاکنون وصول نشده است؟
قهرمانی تصریح کرد: در پارسیسکیش یک بخشی مربوط به فلاحتیان است و وقتی مستندات خودشان را بررسی کردیم متوجه شدیم که در زمان دیواندری و ابوالحسنی به شبنم نعمتزاده نیز 5 میلیون درهم بدون مصوبه پارسیسکیش پرداخت و این پولها تسویه شده است..
نماینده دادستان تهران گفلت: ابوالحسنی نامهای خطاب به مدیر امرالد دارد و از او میخواهد مهر امرالد را به همراه 200 سربرگ ارائه کند. این در حالی است که شما چه کاره بودید که مهر امرالد را میگرفتید؟
وی گفت: احدی مدیر امرالد هم خطاب به ابوالحسنی نامه داده و گفته مهر و سربرگ امرالد دست شماست. جالبتر اینکه ابوالحسنی نامهای به مدیر امرالد نوشته و گفته از فلاحتیان وثیقه گرفتیم و هیئت مدیره پارسیسکیش پرداخت را به فلاحتیان را مصوبه کرده بنابر این شما با او قرارداد ببیندید در حالی که کدام مصوبه را گرفته بودیم؟
قهرمانی تاکید کرد: دیواندری، سعادتی و ابوالحسینی باید درباره این 116 درهم توضیح بدهند و بگویند که کجاست؟ اظهارات فلاحتیان مقرون به واقعیت است که گفته 110 میلیون درهم را برداشته و بقیه را برنداشته است. از آقایان میخواهیم مستندات فعالیت مجاز تراستی را ارائه بدهند.
انتهای پیام/