طرح بررسی شیوع ناباروری در همدان اجرایی می‌شود


طرح بررسی شیوع ناباروری در همدان اجرایی می‌شود

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: طرح بررسی شیوع ناباروری در استان همدان از اواخر آبان ماه در استان به اجرا در می‌آید.

دکتر شهلا نوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: باروری وناباروری یکی از مسائل بهداشت باروری بوده و برخورداری از تعداد فرزند کافی حق مسلم افراد جامعه است.مشکل ناباروری یکی از مشکلات جوامع انسانی است که همه ساله هزینه‌های سنگینی را بر دوش جامعه تحمیل می‌کند.

وی تصریح کرد: نابارور به زوجی گفته می شود که با وجود تمایل به بچه دارشدن و عدم استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری، اقدام به بارداری کنند و  پس از یک سال باردار نشوند.

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ابراز کرد:با توجه به اینکه  درمان ناباروری  نیازمند درمان‌های تخصصی و پرهزینه است بنابراین ممکن است بسیاری از بیماران به مراکز درمان ناباروری دسترسی نداشته باشند. به همین دلیل شناخت اپیدمیولوژی این مشکل یعنی فراوانی توزیع و عوامل ایجاد کننده آن کمک شایانی در یافتن روش‌های مناسب مداخله برای بررسی کامل این بیماران وانجام درمان‌های تخصصی می‌کند.

نوری افزود: بر اساس آخرین بررسی انجام شده در ایران در سال‌های 93 و 94 میزان شیوع ناباروری در کشورحدود 20 درصد در بین زوج‌های ایرانی بوده که می‌تواند به عنوان یک معظل، برمشکلات حوزه جمعیت و سلامت از جمله کاهش رشدجمعیت و موالید ودر نتیجه کاهش شاخص میزان باروری کلی، روند روبه رشد درصد سالمندی در کشور ودرنهایت مشکلات اجتماعی، روانی و مالی ناشی از بروز آن در خانواده‌ها موثر واقع شود.

وی گفت:  با توجه به اهمیت دسترسی به آمار دقیق و به روز در برنامه‌ریزی و اجرای مداخلات پیشگیرانه مطالعه بررسی شیوع ناباروری اولیه و ثانویه در زنان 15تا49 ساله ایرانی  توسط دفتر سلامت خانواده وزارت بهداشت طراحی شده است.

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار داشت: این بررسی در استان همدان  و در برخی از مناطق شهری و روستایی شهرستان‌های همدان، بهار، تویسرکان و کبودرآهنگ  توسط پرسشگران خانم با مدرک کارشناس مامایی از طریق تکمیل پرسشنامه درب منازل از هفته آخرآبان ماه آغاز می‌گردد.این شهرستانها به طور تصادفی از سوی ادراه آمار ونقشه برداری کشوری با همکاری وزارت بهداشت انتخاب شده اند.

نوری تصریح کرد: گروه هدف این پیمایش زنان همسردار 15 تا 49 ساله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای هستند که حداقل یک بار ازدواج کرده که در سنین 35 ساله و بالاتر حداقل 6 ماه سابقه زندگی مشترک و در سنین زیر 35 سال حداقل یک سال سابقه زندگی مشترک داشته باشند.

وی گفت: مراحل مقدماتی این پیمایش توسط معاونت بهداشتی در استان در حال اجرا  است وانتظار می‌رود با شروع طرح مذکور زنان گروه هدف در مناطق تعیین شده نهایت همکاری را با پرسشگران داشته باشند. بدیهی است اخذ اطلاعات صحیح و ارسال نتایج این پرسشگری در برنامه ریزی سیاستگزاران کشور ومسئولین وزارت بهداشت جهت پیشگیری از ناباروری و درمان زوجین نابارور موثر خواهد بود.

انتهای پیام/ 743/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon