۴۰ اثر میراث فرهنگی استان مرکزی در صف انتظار ثبت ملی
درحالی ۴۰ اثر میراث فرهنگی استان مرکزی در صف انتظار ثبت ملی قرار دارد که حوزه میراث فرهنگی استان مرکزی نیازمند برندسازی است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بدون تردید، یکی از معضلات بغرنج و عدیده فعلی کشور در عرصه اقتصادی و اجتماعی به عارضه بیکاری و کمبود فرصتهای شغلی معطوف میشود.
در طول سالیان گذشته طرحها و برنامههای بسیاری با هدف کاهش ضریب بیکاری در کشور عملیاتی شده که هر یک با صرف هزینههای سنگین به ایجاد فرصتهای شغلی منتهی شده اما حال و روز فعلی اقتصادی جامعه و نمود بیکاری در آن، موید این واقعیت تلخ است که دستاوردهای حاصلشده با اهداف از پیش تعیینشده و انتظاری که در ارتباط با خروجی و نتایج این طرحها مد نظر قرار داشت، از همخوانی و سازگاری کافی برخوردار نیست.
در این میان میطلبد که به موازات اجرای طرحهای اشتغالزا و پرهیز از صرف هزینهکردهایی که خروجی آن تناسب چندانی با نتایج حاصله ندارد، به ظرفیتهای موجود در کشور که به صورت بالقوه مستعد اشتغالزایی و توسعه فرصتهای شغلی هستند بیشتر توجه شود.
عملیاتی کردن صنعت گردشگری در استان مرکزی
عرصه صنایع دستی از جمله بخشها و ظرفیتهایی به شمار میرود که به واسطه تاریخ، فرهنگ و تمدن کهن ایرانزمین، تعدد و تکثر قومیتها و فرهنگهای گوناگون این مرز و بوم از پیشینه و سابقه تاریخی قابل توجهی برخوردار است و در واقِع، در سایه برنامهریزی مدون و اصولی و در چارچوب و قالب صنعت مذکور، میتوان از مواهب آن در بسیاری حوزهها از جمله اقتصادی بهرهمند شد.
به واقع، امکان عملیاتی کردن این صنعت در بخشهای گوناگون با حداقل سرمایه و هزینه از بارزترین ویژگیهای فعالیت مذکور به شمار میرود، صنعتی که امتزاج آن با هنر اصیل ایرانی و اسلامی به خلق آثار متنوع و با شکوهی منتهی میشود که بعضا با حمایت هوشمندانه میتواند با سودآوری و گردش مالی قابل توجهی نیز همراه شود.
سهولت آموزش آن، از خصوصیات بارز این صنعت به شمار میرود و باید به این واقعیت اذعان کرد که در سایه این ویژگی میتوان علاقهمندان به رستههایِ گوناگونِ صنایع دستی را به صورتی فراگیر آموزش داد و آنها را از مواهب و مزایای این صنعت آمیخته به هنر، فرهنگ و سنن ایرانی بهرهمند کرد.
*** 110 رشته صنایع دستی در استان مرکزی فعال
از مجموع حدود 370 رشته هنرهای فعال صنایع دستی در کشور حدود 110 رشته در استان مرکزی فعال هستند، یعنی حدود یک سوم آثار صنایع دستی کشور را در استان مرکزی به صورت فعال داریم.
علیرضا ایزدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به موقعیت صنایع دستی استان مرکزی اظهار داشت: خوشبختانه علیرغم مشکلات و تحریمها صنایع دستی نه تنها در کشور بلکه در استان مرکزی از جایگاه خوبی بهویژه در قلمزنی و صنایع چوبی برخوردار است.
وی افزود: هماکنون 8200 نفر هنرمند در 100 رشته در حوزه صنایع دستی در استان مرکزی فعالیت میکنند، در راستای اشتغالزایی و توسعه مشاغل خانگی تفاهمنامهای با سازمان فنی و حرفهای به منظور آموزشهای فنی و مهارتی منعقد شده است.
انجام آموزش صنایع دستی به صورت رایگان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: همچنین با همکاری دهیاریها، فرمانداری و مجموعه زندانها برنامهریزیهایی برای آموزش صنایع دستی به صورت رایگان به منظور ایجاد درآمد درنظر گرفته شده، تلاش بر این است تا سطح آموزش هم از لحاظ کمی(افزایش هنرمندان صنایع) و هم کیفی افزایش یابد.
ایزدی بیان کرد: درحال حاضر 7 بازارچه صنایع دستی در استان مرکزی فعال است، با برنامهریزی انجامشده در دهه فجر 3 بازارچه دیگر در فرمهین، کمیجان و اراک افتتاح میشود.
*** تلاش برای ثبت 40 اثر ملی در استان مرکزی
وی ادامه داد: تاکید در برندسازی آثار میراث فرهنگی استان مرکزی هم در دستور کار قرار دارد و تاکنون 70 اثر ثبت ملی شده، تلاش داریم که تا پایان سال 40 اثر دیگر ثبت ملی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامههای میراث فرهنگی استان علاوه بر ایجاد درآمد برای هنرجویان صنایع دستی، معرفی صنایع دستی استان مرکزی درجشنوارهها است، در جشنوارهای که در استان خرمآباد افتتاح شده هنرمندان صنایع دستی ما حضور دارند، برنامهریزی برای حضور در نمایشگاه صنایع دستی شیراز نیز که در آینده نزدیک برگزار میشود درحال انجام است و انشاالله میراث فرهنگی استان نیز حضور پررنگی در این نمایشگاه دارد.
انتهای پیام/716/ش