الگوهای وحدت‌آفرین از امام علی (ع)

الگوهای وحدت‌آفرین از امام علی (ع)

حجت‌الاسلام عمادی گفت: امروز مهم‌ترین نیاز برای رفع شکاف بین مسلمانان جهان، ترویج تفکر اصیل علوی است.

حجت‌الاسلام سیدرضا عمادی پژوهشگر و کارشناس مسائل دینی به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا گفت: اختلاف‌ نظر در انسان‌ها طبیعی است چنانچه خداوند متعال در سوره هود آیه 118 قرآن کریم می‌فرماید :«وَلَوْ شَاءَ رَبُّکَ لَجَعَلَ النَّاسَ أُمَّةً وَاحِدَةً ۖ وَلَا یَزَالُونَ مُخْتَلِفِینَ؛ و اگر پروردگارت می‌خواست همه مردم را یک امّت (بدون هیچگونه اختلاف) قرار می‌داد اما آنها همواره مختلفند» در نتیجه اختلاف‌ نظر، تفاوت رأی و ساختار فکری انسان‌ها گوناگون است؛ تفاوت مسأله‌ای طبیعی است.

وی افزود: مسأله دوم این است انسان در بیان رأی و عقیده آزاد است چنانچه در آیه 18 سوره زمر آمده است: «الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللَّهُ؛ کسانی که سخن را می‌شوند و بهترین را تبعیت می‌کنند...» اینکه من حرفی بزنم که بر خلاف اعتقاد دیگری باشد یا دیگری حرفی بزند که برخلاف اعتقاد من باشد امری طبیعی و برآمده از تفاوت در اندیشه‌ها و برداشت‌هاست. فارغ از اینکه کدام به حقیقت نزدیک‌تر است.

این کارشناس مسائل دینی گفت: بزرگترین پرچمدار و منادی وحدت در حساس‌ترین مقطع تاریخ اسلام یعنی بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص)، وجود مقدس امیرالمومنین علی علیه‌السلام است، آن حضرت در 25 سالی که با تسامح خانه‌نشینی گفته می‌شود، بیشترین حضور را در عرصه کمک‌رسانی به ریشه درخت نوپای اسلام داشت. مرحوم علامه امینی بر اساس اسناد اهل تسنن در کتاب الغدیر نقل می‌کند که تقریباً 70 مرتبه خلیفه دوم می‌گوید «لَولا علیٌ لَهَلَکَ عُمَر؛ اگر علی (ع) نبود من هلاک می‌شدم» چرا او این حرف را زده؟ آیا معنای آن غیر از این است که امیرالمومنین (ع) تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تشطط و ایجاد اصلاح در جامعه اسلامی گذاشته است؟

این کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: در جنگ جمل که با لشکرکشی 70 هزار نفره توسط طلحه و زبیر با همراهی همسر پیامبر منجر به شکست تمام عیار در مقابل امیرالمومنین (ع) شد. چه‌بسا اصحاب منتظر بودند تا همسر پیامبر به اسارت کشیده و تحقیر شود در حالیکه حضرت پس از اعلام صریح مواضع خود، خطبه 165 نهج‌البلاغه را اینچنین پایان می‌دهد که: «وَ لَهَا بَعْدُ حُرْمَتُهَا الْأُولَى وَ الْحِسَابُ عَلَى اللَّهِ تَعَالَى» با این حال حرمت اولیه او باقى است و حسابش با خداوند است. حضرت او را با 40 زن به شهرش می‌فرستد اینچنین احترام می‌کند. آیا این نوع رفتار امیرالمؤمنین علیه‌السلام راهکار وحدت‌آفرین برای جامعه امروز ما نیست؟

حجت‌الاسلام عمادی گفت: امروز مهم‌ترین نیاز برای رفع شکاف بین مسلمانان جهان، ترویج تفکر اصیل علوی است که این هفته به عنوان نمادی از وحدت به ابداع مقام معظم رهبری در دوران تبعید به ایرانشهر به همراه بزرگان اهل‌سنت منعقد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران